Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej- dyskusja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablonet8
zbanowany
Re: Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej- dysku

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablonet8 » 14.07.2020 21:28

Ktoś jeszcze może potwierdzić problemy z odcinkiem Koszyce Miszkolc ?
croPablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croPablo » 15.07.2020 08:49

pablonet8 napisał(a):Ktoś jeszcze może potwierdzić problemy z odcinkiem Koszyce Miszkolc ?

Dołączam się do pytania. Jak w praktyce ten odcinek wygląda?
Planuje wyjazd do CRO... 26/07 przejazd odcinkiem Koszyce-Miszkolc w godzinach wieczornych 20-21 To nawet przy wachadłach powinno w miarę płynnie...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2020 09:42

Rozmawiałem z znajomym który wrócił Mieszkolca i twierdzi że jest kilka odcinków więcej z robotami i sa wahadłówki ale nie jest jakoś uciążliwe. Nie odbiega od tego vo było sierpień wrzesień 2019.Ja jadę 22 lipca. Dam znać
dodi79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodi79 » 16.07.2020 08:51

Wracałem tamtędy 8.07... jest kilka wahadeł ale max klika minut się czeka więc nie jest to jakoś bardzo uciążliwe... trzeba uważać na objazdach przez wioski gdzie jest ograniczenie do 30km/h - lubią tam ustawiać kamery w samochodach na poboczu.
rekuc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rekuc » 17.07.2020 15:19

Czy jadąc po zmroku myślicie że można jechać czy lepiej przez Trebisov? Jak z jakością drogi?
pablonet8
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablonet8 » 17.07.2020 19:38

Jadę jutro na noc. 3 samochody. Dalej nie wiem która trasę wybrać. Czy przez Koszyce czy Trebisov ???
croPablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croPablo » 17.07.2020 21:59

pablonet8 napisał(a):Jadę jutro na noc. 3 samochody. Dalej nie wiem która trasę wybrać. Czy przez Koszyce czy Trebisov ???

Sprawdzałem teraz GM i w nocy prowadzi bezpośrednio Koszyce - Miszkolc. W dzień GM omija tą trasę.
Rozmawiałem ze znajomym co tirem śmiga i mówi że w nocy i weekend idzie spoko, na wachadłach chwilkę się czeka... Ale to tylko opinia znajomego.
Więcej info będę miał 24.07 wtedy brat startuje do CRO :D Ja dwa dni później bo 26.07 :D :)
Tak więc sprawdzone info będzie nadal cenne :)
rekuc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rekuc » 17.07.2020 22:21

Kwestia podstawowa to nie czas, ale jakość drogi. Czy jadąc po zmroku nie uszkodzimy samochodu na dołach, ostrych krawędziach remontowanej drogi. Jak ktoś wie jak to wygląda pod tym względem prośba o info. Startuję 24.07 po południu i koło 22 planowana granica Sk Hu.
michal_Sanok
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal_Sanok » 18.07.2020 15:21

Ja planuję wyjazd w przyszłym tygodniu. Jadąc 2 lata temu do Puli, jechałem na Koszyce, Miszkolc. Już wtedy droga zaraz za granicą SK, na Węgrzech, była tragiczna. Więc wybiorę raczej opcję na Trebisov. Tam jest niestety sporo "50", ale jakoś się dolatuje do granicy. Przed Sarospatak bywają policjanci i fotoradary, ale drogi są raczej przyzwoite. Ostatni raz jechałem w 2016 do Nyigerhazy. Właśnie tamtędy. Może ktoś z forumowiczów podpowie, jak jest teraz?
ornak3
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ornak3 » 18.07.2020 16:16

Witam
Mam pytanie czy przejazd obwodnicą Svidnika jest płatny ?
michal_Sanok
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) michal_Sanok » 18.07.2020 16:22

Nie jest płatny.
Piotrek G
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek G » 18.07.2020 20:37

Jechałem trasą przez Trebisov w nocy z 14 na 15 lipca i sytuacja wygląda następująco. Słowacja rzeczywiście dużo ograniczeń do 50 km/h. Żadnego patrolu Policji nie widziałem. Odcinek węgierski prosty jak drut. Jedno wahadło, i praktycznie bez terenów zabudowanych (1 lub 2). Policja się pojawiła dwa razy. Jakość nawierzchni co najmniej dobra (wg mnie bez porównania lepsza niż na odcinku Koszyce - Miszkolc)
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 18.07.2020 21:02

Też mam dylemat jaką trasę wybrać, a do wyjazdu coraz bliżej. Trasa przez Trebisov jakościowo nie wygląda źle, chociaż nigdy nią nie jechałem, no i wspomniane ograniczenia do 50 km/h działają niemal jak wahadła na trasie przez Koszyce. Powoli zaczynają się żniwa, więc trzeba też mieć na uwadze obecność kombajnów, traktorków i innych spowalniaczy. Dajcie proszę znać jak oceniacie przebytą trasę, czy to przez Koszyce, czy przez Trebisov.
rekuc
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rekuc » 18.07.2020 22:37

Jadąc w dzień i korzystając z odcinków autostradowych pewnie wybrałbym wariant przez Koszyce i jazdę równolegle do drogi nr 3 jak na tej mapie lub normalnie
https://www.google.pl/maps/dir/48.52655 ... 1e11b0!3e0
Omijając płatne odciki Słowackie i jadąc po zmroku, to pewnie przez Trebisow.
croPablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croPablo » 20.07.2020 21:26

Jakieś sprawdzone informacje odnośnie odcinka Koszyce-Miszkolc??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa do Chorwacji z Polski południowo-wschodniej- dyskusja - strona 8...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone