lkemot napisał(a):Południowo-wschodnia Polska się szykuje na długi weekend więc, czy są jakieś utrudnienia na trasie Barwinek-Preszów-Koszyce-Miszkolc.
I pytanie co do płatnych autostrad, czy dalej są bezpłatne ?:
- odcinek obwodnicy R4 Svidnika
- odcinek R4 od Vajkovce do Koszyc
rpz napisał(a):Krótkie info z trasy Barwinek - Eger, Słowacja do Preszowa klasycznie przez E371 - utrudnień w postaci remontów brak, w końcu otwarte rondo w Preszowie to ze zjazdem na autostradę lub jej objazd drogą nr 20 tutaj miłe rozczarowanie ponieważ na 2/3 tej trasy, chyba od Kendic jest nowy i równiutki asfalt aż do Koszyc więc jedzie się elegancko. Natomiast na autostradzie Koszyce - Preszow mamy zwężenia i ograniczenia na wjazdach i wyjazdach z tych miast - coś tam Słowacy budują. Węgrzy natomiast przebudowali kawałek drogi obok Tornyosnémeti i łączy się on ze słowacką R4, więc radzę nie przejechać zjazdów szczególnie od węgierskiej strony jak ktoś omija słowackie autostrady, bo można wylądować na nich bez bez winiety. Od Tornyosnémeti do Miszkolca nie jest najlepiej - droga E71 sie posypała i nie jest już komfortowo. Choć im bliżej Miszkolca tym lepiej.
malinero napisał(a):
Czyli jak wskoczę na R4 w Koszycach, to wylatuję już po węgierskiej stronie omijając tą masakrę na granicy?
beatabm napisał(a):malinero napisał(a):
Czyli jak wskoczę na R4 w Koszycach, to wylatuję już po węgierskiej stronie omijając tą masakrę na granicy?
Masakrę? Jechałam tydzień temu nie korzystając z autostrady słowackiej i nie widziałam zadnej masakry. Droga bardzo poprawna.
malinero napisał(a):beatabm napisał(a):malinero napisał(a):
Masakrę? Jechałam tydzień temu nie korzystając z autostrady słowackiej i nie widziałam zadnej masakry. Droga bardzo poprawna.
Masakra na granicy dotyczy starej drogi. Stan techniczny odcinka na granicy w Tornyosnémeti był, przynajmniej w zeszłym roku, tragiczny. Dziury, wyboje, fatalne oznakowanie. R4 do tej pory wylatywała dokładnie na ten bajzel.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi