rpz napisał(a):Jechałem na majówkę i ogólnie nie jest źle, za wyjątkiem Preszowa gdzie masz rozkopane i trzeba pojechać za znakami objazdowymi, które delikatnie mówiąc nie są za dokładne ale uważnie jadąc dasz radę. Roboty są też w drodze powrotnej ale tu objazd zależy od tego czy pojedziesz autostradą czy drogą nr 20. Dodatkowo stan węgierskiej drogi nr 3 czyli E71 bardzo się pogorszył ostatnimi czasy.
rpz napisał(a):Jechałem na majówkę i ogólnie nie jest źle, za wyjątkiem Preszowa gdzie masz rozkopane i trzeba pojechać za znakami objazdowymi, które delikatnie mówiąc nie są za dokładne ale uważnie jadąc dasz radę. Roboty są też w drodze powrotnej ale tu objazd zależy od tego czy pojedziesz autostradą czy drogą nr 20. Dodatkowo stan węgierskiej drogi nr 3 czyli E71 bardzo się pogorszył ostatnimi czasy.
rpz napisał(a):Winieta na Węgry tak, na Słowację już nie, obwodnica Świdnika nadal bezpłatna
Bartolo napisał(a):rpz napisał(a):Winieta na Węgry tak, na Słowację już nie, obwodnica Świdnika nadal bezpłatna
Dzięki za info, jeszcze jedno pytanie - zapewne omijałeś autostradę z Preszowa do Koszyc drogą nr 20, rozumiem że odcinek od węzła Budimir w stronę Koszyc nadal jest bezpłatny?
arni87 napisał(a):A ja wszystkie przejazdy przez Śvidnik bo przeczytałem, ze obwodnica jest płatna.
Co ciekawe, spotkałem wiele aut na polskich blachach, które tez jechały przez miasto zamiast obwodnicą.