Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa do Chorwacji we Wrześniu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kowaaal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kowaaal » 07.09.2011 06:45

Fastquality-spokojnie prześpijcie się na jakiejś stacji tak robi dużo ludzi.Po co płacic 25 E za nocleg lepiej wydac tą kasę na KARLOVACKO :lol: :lol: :lol:
tomek340
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek340 » 07.09.2011 08:51

fastquality ten wyjazd jest prze biuro turystyczne , tydzień w hotelu z jedzeniem koszt 540 zł od osoby .
leszekmw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszekmw » 07.09.2011 10:20

tomek340 napisał(a):... , tydzień w hotelu z jedzeniem koszt 540 zł od osoby .

no to całkiem niewiele . całodzienne wyżywienie ?
tomek340
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek340 » 07.09.2011 10:40

śniadanie i kolacja w formie bufetu , dodatkowe w cenie mamy ubezpieczenie zdrowotne , w tamtym roku byliśmy w starigradzie w apartamentach ,rozważaliśmy znów tam jechać ale pani za osobę krzykła 15 euro , więc ten hotel wzięliśmy w ciemno dla samego nawet jedzenia .
madzia2235
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia2235 » 07.09.2011 15:50

Jak myslicie lepiej zorganizować sobie własną wycieczkę do Chorwacji samochodem czy przez biuro podróży? Co jest tańsze? Zależy mi na oszczedności. Zaczęłam bawić się w kasyna bo przeczytałam gdzieś artykuł o wielkich wygranych http://sites.google.com/site/7770news/ i za wygrna funduje sobie wycieczke jednak chce byc oszczedna.zalzy mi też na zwiedzeniu kraju.
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 07.09.2011 16:42

Jak dla mnie to nie masz zamiaru zwiedzać Chorwacji tylko wcisnąć reklamę. Post raczej do usunięcia.
malypkmm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malypkmm » 10.09.2011 23:20

Do Cro przyjechaliśmy 3 września.Jedyne korki które widziałem to były w Cro na bramkach i i przy granicy w stronę Słowenii i miały ok.5 km :wink:
Poza tym wszystkim to na początku września są trochę napakowane parkingi w obie strony ale to pewnie nic w porównaniu do szczytu sezonu.
miro.t
Globtroter
Droga 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro.t » 11.09.2011 12:18

Czy ktoś może podpowiedzieć jak w tym roku wygląda droga 86, jest tam nadal dużo remontów??
W zeszłym roku trzeba było trochę postać na zwężkach dlatego zastanawiam się na przejechaniem Węgier autostradą.

Druga sprawa czy macie może jakieś sprawdzone noclegi w okolicy Wiednia lub Bratysławy, może zatrzymałbym się na zwiedzanie.

tomek340 napisał(a):fastquality ten wyjazd jest prze biuro turystyczne , tydzień w hotelu z jedzeniem koszt 540 zł od osoby .

Jeśli to nie tajemnica zdradź co to za biuro, może też skorzystam.

Dzięki za wszelkie info.
klaudys
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) klaudys » 11.09.2011 20:04

Pozdrowienia z Chorwacji:) Pogoda śliczna, codziennie ponad 30 stopni! Zapraszamy wrzesniowców;D
romuald22
Koneser
Re: Droga 86

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.09.2011 20:54

miro.t napisał(a):Czy ktoś może podpowiedzieć jak w tym roku wygląda droga 86, jest tam nadal dużo remontów??

Zerknij TU.
Pzdr
wibu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wibu » 12.09.2011 08:33

Witajcie, wczoraj wróciliśmy z Chorwacji. Bardzo udany urlop i niezapomniane wakacje. Obawy przed korkami były całkowicie niepotrzebne. Najdłuższy korek jaki widziałem liczył jakieś 500 m przed bramkami w Lucko, ale to dla tych wracających z HR oraz przez granicę w Leteny też jakieś 20 minut. Przejazd przez Budapeszt w piątek ok 11 przed południem zajął mi jakieś 25 min, rewelacja!! Wyjazd i powrót rozłożony na 4 dni z noclegiem, polecam z małymi dziećmi, można odpocząć a i dzieciakom jest łatwiej.
Ogólnie było super, już zastanawiamy się nad następnym wyjazdem. Pozdrawiam wszystkich!
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 15.09.2011 21:14

tomek340 napisał(a):fastquality ten wyjazd jest prze biuro turystyczne , tydzień w hotelu z jedzeniem koszt 540 zł od osoby .

Z jakiego to biura ??
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 17.09.2011 17:21

pelkin1971 napisał(a):We wrześniu jadę przez Słowenię do Chorwacji i dalej na południe.
Według mapki wynika, że z Ptuj w stronę Chorwacji przed granicą jest płatny odcinek. Czytałem, że wielu z nas jeździ tą trasą (Mureck- Lenart - Ptuj) uważając ją za bezpłatną. Zastanawiam się czy ryzykować czy jechać przez Ormiż?

Mapka: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0104164946

:idea:
wczoraj tzn. 16/09/2011 odcinek był jeszcze bezpłatny :wink: - w razie wątpliwości i pytań posiadam bardzo szczegółowy opis "objazdu"

Zero korków, zero problemów na granicy i trasie. Na granicy sprawdzali skrupulatnie samochody z naklejką SK.

Aha - jadąc do CRO tzw. "objazdem słoweńskim" zaraz po oesie za mostem granicznym (austrija-SLO)występują dwa wybrzuszenia na drodze -przy prędkości 90km/h nieźle wyrzucają w górę ( tak więc lepiej nie przekraczać dozwolonej prędkości) :arrow:
Duck
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Duck » 20.09.2011 11:44

Jadąc z Ptuj wyjeżdżasz na "autostradę" (piszę w cudzysłowiu, bo po stronie słoweńskiej zaraz zwęża się ona do jednego pasa w każdą stronę) już na odcinek bezpłatny - jechałem tak 10 września i wszystko było ok.

Drogę przez Mureck-Lenart-Ptuj bardzo polecam - można zobaczyć trochę ładnych słoweńskich landszaftów, a kawałek za miasteczkiem Lenart przy jedynym chyba mijanym rondzie jest fajna knajpa, w której można podobno dobrze zjeść (my akurat mieliśmy pecha, bo było wesele, nie mieliśmy czasu czekać na jedzenie) ;)
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

trasa do Chorwacji we Wrześniu - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone