Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa D1 Czechy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MMucha
Odkrywca
Trasa D1 Czechy

Nieprzeczytany postnapisał(a) MMucha » 22.07.2012 09:28

Czy ktoś sie orientuje czy nowa autostrada D1 Czechach jest przejezdna? Interesuje mnie odcinek Ostrava - Ołomuniec. Na google mapach zdjęcie z satelity pokazuje ją w budowie. Ale na mapie jest już naniesiona - jako krajówka, a nie autostrada.

Jedziemy na 3 auta z Wrocławia miło było by całą trasą (prawie) autostradami polecieć. Mimo stówki km na górce myślę ze na czasie zaoszczędzimy.
Z góry dzięki na informację

ps. w tym roku 4 raz w Chorwacji :)
marchewa222
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchewa222 » 22.07.2012 12:48

Witam serdecznie autostrada jest przejezdna jechaliśmy nią w środę wracając z Chorwacji i do Chorwacji
Nasza trasa Chałupki Ostrava Brno i dalej Austria Słowenia pozdrawiamy i miłych wakacji
bartekmk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartekmk » 22.07.2012 13:34

jesli nie szkoda ci zawieszenia w aucie to jedz. ale wyglada to gorzej niz autostrada od granicy niemieckiej w strone wrocławia. ja sie wybieram w tym roku przez słowacje.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.07.2012 14:13

bartekmk napisał(a):jesli nie szkoda ci zawieszenia w aucie to jedz. ale wyglada to gorzej niz autostrada od granicy niemieckiej w strone wrocławia. ja sie wybieram w tym roku przez słowacje.

Nie wiem który odcinek od granicy niemieckiej do Wrocławia masz na myśli. Bo jeśli chodzi ci o to coś pomiędzy Olszną a mostem na Bobrze to chyba żartujesz.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 22.07.2012 15:21

MMucha napisał(a):Czy ktoś sie orientuje czy nowa autostrada D1 Czechach jest przejezdna? Interesuje mnie odcinek Ostrava - Ołomuniec.

Przejezdna, przejezdna - to ta słynna czeska "płytostrada" :D
MMucha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MMucha » 22.07.2012 15:27

no miło to słyszeć :) zatem będzie test nowej trasy w tym roku :twisted: :twisted:

o co dokładnie chodzi Ci bartekmk przecież na googlach wygląda to na nowy odcinek ?

bartekmk napisał(a):jesli nie szkoda ci zawieszenia w aucie to jedz. ale wyglada to gorzej niz autostrada od granicy niemieckiej w strone wrocławia. ja sie wybieram w tym roku przez słowacje.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.07.2012 18:18

całkowicie nowy jest odcinek Bohumin - Olomouc. Odcinek od Vyskova do Brna jest dosyć stary (lata 80) i wykonany z płyt betonowych.
MMucha
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MMucha » 22.07.2012 18:24

a no to świetnie o tą informację dokładnie mi chodziło (resztę trasy znam).
Dziękuję :D

Wątek można zamknąć.
Pozdrawiam
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 24.07.2012 10:05

Bardzo głośny asfalt z wieloma ograniczeniami prędkości na drodze ekspersowej. Następnym razem jadę przez Słowację.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 24.07.2012 10:13

Adam,K napisał(a):Bardzo głośny asfalt z wieloma ograniczeniami prędkości na drodze ekspersowej. Następnym razem jadę przez Słowację.

Wolę 100 na tempomacie, niż co chwilę wieś... :wink:
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 24.07.2012 10:13

Po drodze jest kilku kilometrowy remont (ograniczenie do 80 i ruch dwukierunkowy). Poza tym szczegółem jedzie się dość dobrze (nie licząc płyt :wink: ).
AdamBo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBo » 24.07.2012 13:20

Adam,K napisał(a):Bardzo głośny asfalt z wieloma ograniczeniami prędkości na drodze ekspersowej. Następnym razem jadę przez Słowację.

Za czym się doturlasz do Ziliny to w tym samym czasie już będziesz za Brnem. :wink:
Ostatnio edytowano 24.07.2012 19:31 przez AdamBo, łącznie edytowano 1 raz
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 24.07.2012 14:33

Odcinek Ostrava - Ołomuniec jest przejezdny. Uważać tylko trzeba na nawigację bo Automapa z marca tego roku nie ma tego odcinka. Przygotowałem sobie trasę w targeo.pl i na tym odcinku mi się posypała trasa. Ale odcinek przejezdny i bardzo przyjemny
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.07.2012 06:22

sviva napisał(a):Odcinek Ostrava - Ołomuniec jest przejezdny. Uważać tylko trzeba na nawigację bo Automapa z marca tego roku nie ma tego odcinka. Przygotowałem sobie trasę w targeo.pl i na tym odcinku mi się posypała trasa. Ale odcinek przejezdny i bardzo przyjemny

To dziwne, bo w poprzednich latach automapa miała ten odcinek. Nawet więcej, jadąc w 2009r, jak brakowała tam jeszcze jakieś 20km autostrady, Hołowczyc z uporem maniaka pchał mnie na nią twierdząc że już jest gotowa ;) :).
No ale to kolejny przykład aby nie wierzyć na 100% nawigacji.
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 25.07.2012 07:10

sviva napisał(a): Automapa z marca tego roku nie ma tego odcinka.

Serio???
Jechałem w ostatnią sobotę D1 z AutoMapą z maja tego roku i nie było żadnego problemu. Mapa zgodna ze stanem rzeczywistym.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone