Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa D1 Czechy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.07.2012 19:26

nlock napisał(a):A tak na poważnie - jeżeli planujemy jechać odcinkami płatnymi i niepłatynymi - "drogi płatne" dajemy ok.
Aby ominąć jakiś odcinek płatny (np. w Słowenii :) ) - wtedy należy wymusić na AM przejazd przez konkretne punkty (ale nie okolicę punktu) i właśnie do tego używamy punktów pośrednich.

No właśnie o tych punktach mówiłem. :wink:
Ostatnio edytowano 25.07.2012 21:27 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 19:27

Bo automapa nie ma logarytmu na polskie kombinatorstwo... :wink:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.07.2012 19:40

Hej, z Wrocławia najlepiej jechać na Kłodzko, Boboszów, Svitavy, Brno, Mikulov (bez poplatka) trzeba zjechać w miejscowości Rajhrad, jechać zwykłą drogą do Pohorelic, wjechać do Pohorelic, następnie wjadem Pohorelice jug wjechać na drogę do Milulowa (bez poplatka) :)

W Austrii zjazdem nr 138 zjechać na Ilz, dalej Feldbach, Bad Radkersburg. Wjeżdżamy do Słwenii Gorna Radgona, Radenci, Ljutomer, Ormoż i przez Varażdin jedziemy do Jadrana... bez korków, bez opłat W Czechach i Słowenii... w Cro byłem od 30.06-14.07.2012. w drodze powrotnej nie stałem na Zagreb Lucko (sobota), zjechałem w Jastrebarsko i zwykłą drogą dojechałem do Zagrzebia... W Lucko był korek na ok. 2h.
pozdrav
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 19:43

Dziękujemy za wyczerpujący opis.

Nie skorzystam. Kanałami nie jeżdżę. :wink:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.07.2012 19:46

haha śmieszne... to jedź sobie CROMANIACZKU tymi śmiesznymi czeskimi autostradami, zamiast słuchać rad doświadczonych turystów.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 25.07.2012 19:48

Czasowo nic nie stracisz, a nawet zyskasz.... ale twój problem...
i odpoczniesz od tej autostradowej rynny
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 20:08

Szerokości.

Tak z ciekawości zapytam; ile razy i jakie alternatywne trasy testowałeś?
Może czegoś się dowiem, czego nie znam... :wink:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 25.07.2012 20:38

walp napisał(a):
sviva napisał(a):Zaraz za Wiedniem kazała zjechać z autostrady i na Mureck jechać drogami kukurydzianymi (dosłownie między kukurydzą a sarnami). Na szczęście w porę się opamiętałem i wróciłem na właściwy szlak.

sviva trochę zaciekawiła mnie ta Twoja przygoda z Automapą. Jeżdżę z AM od wer. 4.0 wypuszczonej w roku 2006. Przyznaję było wtedy i także później sporo błędów, ale żeby wer. 6 kazała zjechać zaraz za Wiedniem i prowadziła po polach, to nie wierzę. Musiałeś w ustawieniach mieć typ trasy: "przełajowa".
:o

typ trasy był ustawiony "optymalny". Wszystko sknociło się na odinku D1 za Ostravą. Trasa się posypała, nie wczytywało jej, pokazywało tylko ekran startowy i na tym się kończyło.
Co do odcinka za Wiedniem to sprawdzałem kilkakrotnie. Przy ustawieniu "optymalna" kieruje zaraz za Wiedniem w kukurydzę. A tam zakręt za zakrętem ;)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 25.07.2012 20:40

dids76 napisał(a):Potwierdzam ;) :). Objazd przez Mureck - Lenart - Ptuj potrzebuje kilku punktów VIA w Automapie. W ubiegłym roku musiałem zaraz za Lenart, a jeszcze przed wiaduktem nad A5 dać punkt VIA bo kierowała na tą autostradę w Lenart i za Lenart kazała zjechać :D.
Dlatego przed podróżą sprawdzam sobie całą trasę którędy mnie prowadzi, żeby niemieć jakiś dziwnych niespodzianek.

Miałem podobnie. Ale tym razem to ja byłem cwańszy od Krzysztofa, pojechałem na rondzie prosto i po chwili trasa się zmieniła na prawidłową.
Generalnie po tym wyjeździe to nawigacjami (które używam bardzo często na różnych trasach) jestem załamany. Dobrze, że miałem trasę wydrukowaną screen po screenie więc bardziej mi papiery pomogły niż Hołowczyc i jego algorytmy...;D
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 25.07.2012 20:47

slavko.v napisał(a):Hej, z Wrocławia najlepiej jechać na Kłodzko, Boboszów, Svitavy, Brno, Mikulov (bez poplatka) trzeba zjechać w miejscowości Rajhrad, jechać zwykłą drogą do Pohorelic, wjechać do Pohorelic, następnie wjadem Pohorelice jug wjechać na drogę do Milulowa (bez poplatka) :)

W Austrii zjazdem nr 138 zjechać na Ilz, dalej Feldbach, Bad Radkersburg. Wjeżdżamy do Słwenii Gorna Radgona, Radenci, Ljutomer, Ormoż i przez Varażdin jedziemy do Jadrana... bez korków, bez opłat W Czechach i Słowenii... w Cro byłem od 30.06-14.07.2012. w drodze powrotnej nie stałem na Zagreb Lucko (sobota), zjechałem w Jastrebarsko i zwykłą drogą dojechałem do Zagrzebia... W Lucko był korek na ok. 2h.
pozdrav

Prześledziłem z google maps i chyba nie kumam :? Naprawde
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 20:50

kapitan_statku napisał(a):
slavko.v napisał(a):Hej, z Wrocławia najlepiej jechać na Kłodzko, Boboszów, Svitavy, Brno, Mikulov (bez poplatka) trzeba zjechać w miejscowości Rajhrad, jechać zwykłą drogą do Pohorelic, wjechać do Pohorelic, następnie wjadem Pohorelice jug wjechać na drogę do Milulowa (bez poplatka) :)

pozdrav

Zmień nick, bo nigdy pod Twa komendą nie podążę... :roll: :lol:
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 25.07.2012 20:54

FUX napisał(a):
kapitan_statku napisał(a):

pozdrav

Zmień nick, bo nigdy pod Twa komendą nie podążę... :roll: :lol:

Touche. Myślę na plusami jedynie :) Szukam teraz ciekawej alternatywy na drogę do Cro. Inwestygacja w toku ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.07.2012 20:56

Nie ogarniam. Albo jeżdżę p zadupiach, albo na wakacje docelowo.
Ja to drugie.

EOT.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.07.2012 21:33

slavko.v nie przejmuj się docinkami niektórych, bo nie o kombinatorstwie mówimy, ale o optymalizacji trasy tak, aby każdemu odpowiadała.
A tak z ciekawości zapytam: jak wyglądają owe drogi na odcinku od Brna do Mikulova, bez poplatka :?:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 25.07.2012 21:48

Powtarzam: nie eksportujcie map z targeo, bo one się z AM nie pokrywają i wychodzą babole!

Poza tym jeśli AM kieruje na zjazd z autostrady -to robić spokojnie swoje i jechać dalej. W końcu po kilku przypomnieniach wyliczy właściwą trasę!! Am od wersji bodajże 6.7 jest inteligentna i uczy się w czsie jazdy, jakie mamy preferencje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone