To ja napisał(a):aro_40 napisał(a):mam trochę dziwne, żeby nie powiedzieć infantylne pytanko: trasa w Czechach jakie ma dozwolone prędkości? Niestety, jechałem już kilka razy i nie mogę się połapać, którym odcinkiem ile mogę jechać jak do tej pory zawsze mi się udawało, ale nosił wilk razy kilka....
Wjeżdżając do innego kraju np. Czechy zawsze po prawej stronie stoi taka wieeeelka tablica na której są wypisane prędkości jakie obowiązują na poszczególnych drogach w danym kraju. Na prawdę trudno nie za uwarzyć.
Z pow.
To ja napisał(a):Ucz się kolego znaków drogowych, wtedy będziesz wiedział kiedy zaczyna się obszar zabudowany, autostrada i inne drogi. Zasada prosta autostrada - znak, obszar zabudowany - znak, tak jak w Polsce. Mam nadzieję, że zrozumiałeś tak zagmatwane i skomplikowane zagadnienie.
Jak gdziekolwiek znaki będą inne to twoim psim obowiązkiem jest je znać.
Z pow.
edit.mazur napisał(a):Dziękuję za podpowiedzi, ja jadę na Istrię do Rabac, podpowiedzcie proszę jak z winietkami na Słowenię, gdzie kupić? Podobno jadąć na Istrię warto jechać autostradami, jakie jest wasze zdanie?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi