dib2 napisał(a):....czyli oprcz winiet w austri zapłace jeszcze za jakiś odcinek z tej trasy dodatkowo...?
...
Przepraszam was za zamęczanie pytaniami ale muszę być w 100% pewna jaką trasą jade. Drogi Ekspresowe są pod winiete chodzi mi o 47,48,49 i co oznacza w B...
trasa w Czechach jakie ma dozwolone prędkości? Niestety, jechałem już kilka razy i nie mogę się połapać, którym odcinkiem ile mogę jechać
senior111 napisał(a):Droga bardzo fajna, od Brna jechaliśmy dokładnie tak samo czyli na Breclav, Wiedeń, Graz, omijalismy autostradę słoweńską i na Zabrzeb. Opłaty: Czechy 250 koron, Austaria 7,90 euro winieta 10 dni - nie opłaca się kupować na 30 bo kosztuje 24 euro, na powrót kupisz drugą i wyjdzie 16 euro za dwie strony( na tej trasie nie ma dodatkowych opłat - jak wracaliśmy przez Wenecje to na autostradzie austriackiej po za winietą płaciliśmy parę euro extra ), Słowenia 0 zł ( omineliśmy autostradę ale winieta chyba już kosztuje 15 euro http://www.chorwackie.pl/chorwacja/slow ... trada.html ) Chorwacja od granicy do Zagrzebia chyba 42 kuny ale do Twojego zjadu trudno powiedzieć ile - my jechaliśmy do Senstanovac i placiliśmy 172 kuny.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi