mich napisał(a):pawellox napisał(a): Loza_drinker Masz rację, nie widziałem, że obok płatnej autostrady przebiega bezpłatna 68 Zostaje dzięki temu około 60zł w kieszeni.
Powiedz mi czy jest ona dobrze oznaczona, chodzi mi o zjazd z E50 zaraz za Presov i dodatkowo widzę, że faktycznie tej drogi płatnej jest parę km.
Gdzie wykupujesz winietki na Węgry ???
wyjeżdzając z preszova musisz zjechać w prawo za drogowskazem na drogę 68, w tym miejscu to będzie już taka szersza ulica po dwa pasy w każdą stronę. ta autostrada ma chyba 20 czy 30 km faktycznie nie warto nią jechać. winiety na węgry kupisz na pierwszej stacji benzynowej po przejechaniu granicy węgierskiej, to bedzie po prawej stronie pewnie dobre 30 - 40 km od granicy, zdaje się stacja OMV, zapłacisz kartą bez problemu. i wiesz oczywiście, że na węgrzech winiety są wirtualne tzn. tylko paragon za płatność, winiety nie ma, to tylko zapis w systemie informatycznym.
pawellox napisał(a):Jakieś świeże informacje na temat przejazdu przez Budapeszt. ?
Jechać nadal przez centrum, czy obwodnica MO ?.
pawellox napisał(a):Jeszcze jedna konsultacja. Dostałem coś takiego, liczba km jest taka sama jak na Barwinek a droga podobno lepsza i szybsza. Ale czy tu muszę wykupić winietki ?
Czy ktoś z was taką opcją jechał ?
http://maps.google.pl/maps?saddr=Upalna ... ,2&t=m&z=5
Mamy już Nowy Rok, więc do wyjazdu coraz bliżej
demi-duox napisał(a):
Wg mnie, jeżeli chcesz koniecznie na Warszawę to potem gierkówka - S1-A1 do końca - Cieszyn - Żylina i stąd już autostradami, ew. z małym skrótem na Balaton przed B-pesztem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi