napisał(a) yellow » 18.05.2012 01:55
Boletus, zarezerwowałem nocleg w Apollo 11. Trochę sie martwiłem bo przelałem kaske jakis tydzień temu a nie miałem od Petara żadnego potwierdzenia. Dzis jednak dzwoniłem do niego i dowiedziałem sie, że jest jakaś awaria internetu ale rezerwacja jest ważna i jak tylko net mu ruszy to potwierdzi - więc chyba wyjazd dojdzie do skutku.
Co do noclegu to spróbuje skorzystać z Twojego punktu bo na 1 raz to chyba dzieci nie dociągną. Ewentualnie adres od walpa koło Budapesztu tez może sie przydać. Zależy jak wyrobie sie czasowo. W weekend usiadę i zaplanuję trasę do nawigacji. Ważne żeby wszystko poszło składnie bo moja żona nie jest przekonana do tak dalekiej podróży z dziećmi i trochę krzywi się na ten wyjazd. A mi tak chce się już pokapać w Adriatyku (3 lata jeździłem z dziećmi nad Bałtyk - zawsze min 2 dni z tygodnia deszczu, woda zimna) że zaproponowałem, że zorganizuję wszystko sam i będzie super przy naszym ograniczonym bądź co bądź budżecie.
Walp, co do tych autostrad to ja po prostu podróżuje dość wolno - 100, max 120 kmh - dlatego na autostradach nie oszczędzam dużo czasu. Takie mam auto (Citroen Berlingo 1,6Hdi). Nowy to nowy ale ten silnik do wyścigowych nie należy. Za to jest w miarę oszczędny. Z drugiej strony wyliczyłem, że podróż starą trasa którą jeździłem (Austria, Słowenia) jest prawie 2 razy droższa, choć szybsza. No i nigdy nie jechalem przez Węgry więc zobaczę co nieco.
Dzięki za wszystkie porady co do trasy. Jak wyjazd wypali to mam nadzieje za rok tez wyskoczyć do Dubrownika lub w okolice.