Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Barwinek-Budapeszt-Varażdin

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fiordek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiordek » 12.07.2013 22:24

obydwa są prywatne...działające pod szyldem Orlen-u...[/quote]

oki oki .. tylko ten w Barwinku to była rudera :)
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 12.07.2013 22:31

pawelh napisał(a):
saturn_18 napisał(a):Czy na krajowej dziewiątce od Domaradza do Barwinka są jeszcze jakieś roboty drogowe?

Droga w tym miejscu jest od dawna wyremontowana.Robili to długo ,ale od ładnych paru miesięcy jest ok :)

To dobrze, bo ostatni raz jechałem tamtędy równo rok temu w drodze powrotnej z cro i jeszcze coś tam remontowali. Cieszy mnie też info o naprawionej nawierzchni przy Orlenie w Barwinku. :D
ati7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ati7 » 13.07.2013 10:18

leszekmw napisał(a):ati7 zależy jak szybko jeździsz , czy spisz itd. jak wyjedziesz koło 15.00 to na miejscu spokojnie powinieneś być koło 5.00 rano jadąc non stop.
mieszkam w Lublinie ale pracuje w Lubartowie..., a w zasadzie w Łucce.. :wink:

jeżdżę normalnie:) jak wszyscy:) ciekawi mnie jak długo trzeba jechać bez spania, bo zawsze w drodze do cro śpimy,
dwa lata temu wracałem na raz z Pagu 17h ale to nie bardzo miarodajne bo straciłem dużo czasu na granicy w Letenye oraz na bramkach w Zagrzebiu,
nigdy nie wyjeżdżałem na noc a zawsze z rana
a start już jutro o 4:) także do zobaczenia w Cro
pluszaki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pluszaki » 13.07.2013 13:25

My z Lublina wyjeżdżamy zawsze ok 15 po południu
Za Budapesztem ok 1-2 w nocy drzemka na stacji (trudno nazwać to snem bo ciężko usnąć jak w koło kręci się sporo osób i ciągle tiry przejeżdżają) po prostu odpoczywam z 2 godzinki jakaś kawka, rozprostowuję kości i na 10 rano jesteśmy już na Istrii :)
Lajtowa jazda bez spinki wg przepisów z wieloma przystankami po drodze
W sumie z Lubelskiego mamy ładną prostą i szybką trasę, szkoda nam tracić urlopu i kasy (w sumie w dwie strony to 4 dni w plecy) na jakieś normalne całonocne noclegi po drodze gdy Jadran czeka
pzdr :papa:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 15.07.2013 08:05

My kiedyś trasę Lublin - Primosten pokonywaliśmy nawet w 13 godzin, a standardowo w 15 godz. Kiedyś :wink: bo od kiedy jeździmy z małym dzieckiem to trochę zmieniliśmy priorytety :wink: i teraz to spokojne 20 godzin. Po pierwsze nie bijemy rekordów bo z tego juz wyroslismy albo jak kto woli zmądrzeliśmy, robimy postoje bo dziecko nawet jeśli nie marudzi to i tak musi się wybiegać i rozprostowac kości, po prostu spokojnie do celu. Ci którzy maja dzieci na pewno mnie zrozumieją, natomiast Ci którzy nie mają popukają się w glowę :wink: W tym roku trasa zajęła nam właśnie 20 godz. z czego na postojach prawie 4godz.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.07.2013 06:05

Katastrofa busa na Słowacji. Nie żyje dwóch Polaków.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... omosc.html
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 04.08.2013 09:02

Dwa szybkie pytanka co do tej trasy:
1. Przez Budapeszt jak najlepiej przejechać? (około północy)
2. Stacja benzynowa za przejściem granicznym w Gorican jest jakaś? Bo patrzyłem na mapkę HAK i jest tam INA, ale tak chyba bardziej na starej trasie, teraz jest już autostradowe przejście tak? czy za nim zatankuje gdzieś blisko?
ketivv
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ketivv » 04.08.2013 12:03

ad. 1. - przez "centrum"

ad. 2. - zaraz za granicą to tylko na starym przejściu
ronnie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronnie » 04.08.2013 12:11

voite napisał(a):Dwa szybkie pytanka co do tej trasy:
1. Przez Budapeszt jak najlepiej przejechać? (około północy)
2. Stacja benzynowa za przejściem granicznym w Gorican jest jakaś? Bo patrzyłem na mapkę HAK i jest tam INA, ale tak chyba bardziej na starej trasie, teraz jest już autostradowe przejście tak? czy za nim zatankuje gdzieś blisko?

1. Centrum bez dwóch zdań!
2. Stare przejście (Letenye). Obecnie głównie dla tranzytu, śmiało tam można się udać (stacja INA).
Jadąc autostradą A4 najbliższa stacja paliw jest ok 40 km od granicy (też INA).
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.08.2013 12:35

ad.2. :D

INA.jpg

:D :papa:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 05.08.2013 08:47

Potwierdzam rady poprzedników.
Aby zatankować na przejściu - to tylko na "starym". Wygląda co prawda jak wymarłe, ale mozna tutaj wymienić kuny na podróż bo są kantory, napić się kawy - z automatu na INA albo w małej kafejce, która się tu jeszcze ostała, skorzystać z toalety - bezpłatna na stacji INA lub w kafejce - tutaj z opłatą grzecznościową. I kolejna zaleta starego przejścia - ponieważ większość samochodów jedzie prosto na nowe przejście na starym są mniejsze kolejki.

A przez Budapeszt oczywiście tylko przez centrum - i szybciej i krócej :D
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 05.08.2013 11:55

Dzięki wielkie wszystkim za informacje. Co do stacji to zobaczymy jak duży wir w baku będzie i dokąd się dojedzie.

A co do Budapesztu, to jeszcze jedno uzupełniające pytanie, bo nigdy tamtędy nie jechałem, zawierzyć nawigacji czy jakąś jednak trasę sobie tam ustawić z punktami przelotowymi, czy może jakieś oznaczenia są w tamtym kierunku?
ronnie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronnie » 05.08.2013 14:17

voite napisał(a):Dzięki wielkie wszystkim za informacje. Co do stacji to zobaczymy jak duży wir w baku będzie i dokąd się dojedzie.

A co do Budapesztu, to jeszcze jedno uzupełniające pytanie, bo nigdy tamtędy nie jechałem, zawierzyć nawigacji czy jakąś jednak trasę sobie tam ustawić z punktami przelotowymi, czy może jakieś oznaczenia są w tamtym kierunku?

Bez stresuuu. Tniesz prosto M3 w paszcze lwa (Budapeszt). Chcąc nie chcąc, będę drogowskazy najpierw M1/M7 i tam się kieruj. Potem jest dużeeee rozwidlenie na wylotówce z Budapesztu tych tras i udajesz się na M7. Bardzo instynktownie to przebiega. Można też z nawigacją, grunt by przez centrum miasta. Aaaaaaaaaaaa i nie sugeruj się na wlocie do Budapesztu od Miszkolca drogowskazem E71 !!! Jak pojedziesz zgodnie z nim to dotrzesz wparwdzie na M7 aleeeeee obwodnicą z zaliczeniem popiep... M0 (trasa dla tranzytu). Next już prosto do Letenye. Nie zapomnij o winetce (miesięczna 18,67 ojro z tego co pamietam). GL :D
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 05.08.2013 16:23

ronnie dzięki za wskazówki, jeszcze trochę czasu do wyjazdu jest więc stresu nie ma :P

jak to mawiają "kto pyta nie błądzi" więc lepiej dopytać i człowiek pewniej jedzie niż przed Budapesztem miałbym się zastanawiać co to zaraz będzie :D
euh
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) euh » 05.08.2013 16:27

Najprostsza wg. mnie trasa przez Budapeszt od strony Miszkolca:
Najpierw M3 "do oporu" tj. do skrzyżowania z Hungaria korut. Następnie w lewo (bezkolizyjnie, ślimakiem, warto trzymać się środkowego lub lewego pasa) w Hungaria korut (kierunek M1, M7). Dalej Hungaria korut prosto, aż do skrzyżowania z Kerepesi utca (przed skrzyżowaniem, po lewej stronie jest hala sportowa). Skręt w prawo w Kerepesi utca, mimo, że znaki kierują na m1/M7 prosto (my kierujemy się na dworzec Keleti - na znaku Keleti Pu). Dalej prosto, aż do Mostu Elżbiety. Zaraz za mostem (warto trzymać się środkowego lub lewego pasa) w lewo w kierunku M1/ M7 (Balaton). I teraz już cały czas " za znakami" M1/M7 wyjeżdżamy z miasta i w kierujemy się na M7 (w Budaors M1 i M7 "rozjeżdżają się").
Jechałem tak kilkakrotnie, zazwyczaj w piątek w godz. 12-14 i nie było większych problemów - zwyczajny, miejski ruch.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa Barwinek-Budapeszt-Varażdin - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone