Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Barwinek-Budapeszt-Varażdin

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 25.06.2013 12:35

Spoko, spoko - jak na razie jestem czarna i raczej nic się nie zmieni :mrgreen: Aczkolwiek po powrocie z Cro zamierzam zrobić test z blond peruką - jak wyjdzie fajnie to wtedy fotkę dam do oceny a potem "sie zobaczy" :wink:
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 25.06.2013 13:15

darek1 napisał(a):Obwodnica Świdnika jest bezpłatna.

Dzięki za info. :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.06.2013 15:49

Odcinek Preszov-Koszyce drogą 68 czyli równoległą do odcinka płatnego jest powolna. Plus to to ,że jest za darmo.

Koleżanko Meeg raczej nie doradzałbym zmiany koloru włosów. Może się mylę ale gustuję w brunetkach.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.06.2013 16:08

darek1 napisał(a):Odcinek Preszov-Koszyce drogą 68 czyli równoległą do odcinka płatnego jest powolna. Plus to to ,że jest za darmo.

Zawsze tamtędy jeżdżę i wcale nie jest taka wolna zwłaszcza bardzo wcześnie rano lub wieczorem oczywiście zawsze można wydać w sumie niedużą kwotę i pruć autostradą
tosztotomasz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosztotomasz » 28.06.2013 10:07

meeg napisał(a):U nas wyjazd w piątek 5 lipca popołudniu - wyjazd z Lublina, potem zbiórka w Kraśniku i dalej na Rzeszów, Barwinek, Svidnik, Presov, Koszyce, Budapeszt, itd, aż do Primosten :P

Ooo to może się spotkamy gdzieś? Jaki macie rozkład jazdy, na raz, czy z noclegiem?
Ja jadę pierwszy raz, do tego z dzieciakami i zastanawiam się czy wytrzymają podróż na jedno podejście.
A może by się udało podłączyć do konwoju? :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2013 10:36

tosztotomasz napisał(a):
meeg napisał(a):U nas wyjazd w piątek 5 lipca popołudniu - wyjazd z Lublina, potem zbiórka w Kraśniku i dalej na Rzeszów, Barwinek, Svidnik, Presov, Koszyce, Budapeszt, itd, aż do Primosten :P

Ooo to może się spotkamy gdzieś? Jaki macie rozkład jazdy, na raz, czy z noclegiem?
Ja jadę pierwszy raz, do tego z dzieciakami i zastanawiam się czy wytrzymają podróż na jedno podejście.

Cześć,
5 wieczorem będę wypatrywał Waszego konwoju na trasie 68 :papa:
W Preszowie powinniśmy być pomiędzy 20 i 21.
A dalej to juz tą samą trasą co Wy, aż do samego Splitu.
Jak zobaczę auto z LU lub LPU z naklejką Cro.pl to obtitam ;-)
Pozdrawiam.
tosztotomasz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosztotomasz » 28.06.2013 10:42

Moje auto bez naklejki, bo służbowe ale jak zobaczysz białego kaszkaja to titoj :D Ja jadę do Pisaka, więc praktycznie do samego konca tą samą ścieżką.

Mario, a http://www.accordklubpolska.pl/index.php znasz, bo chyba acco powozisz?
Ostatnio edytowano 28.06.2013 10:47 przez tosztotomasz, łącznie edytowano 1 raz
ati7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ati7 » 28.06.2013 10:44

napiszcie jak droga, czy nie ma utrudnień
ja wyjeżdżam 14 i już się nie mogę doczekać
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2013 12:56

tosztotomasz napisał(a):Moje auto bez naklejki, bo służbowe ale jak zobaczysz białego kaszkaja to titoj :D Ja jadę do Pisaka, więc praktycznie do samego konca tą samą ścieżką.

Mario, a http://www.accordklubpolska.pl/index.php znasz, bo chyba acco powozisz?

Hej,
na forum acco jestem zarejestrowany od 2009 (podobnie jak tutaj), ale udzielam się rzadko.
Obydwa fora służą głównie jako miejsca do zdobywania przydatnych informacji.
Cro.pl to chyba najlepsze forum ze wszystkich o podobnej tematyce.

tosztotomasz napisał(a):tosztotomasz napisał(a):
Jaki macie rozkład jazdy, na raz, czy z noclegiem?

Dopóki nie spróbujesz długiej jazdy z dziećmi to się nie dowiesz :)

Wiadomo, że dzieci różnie znoszą podróże (moja dwójka na szczęście nie ma choroby lokomocyjnej). Dlatego wolimy się zabezpieczyć dodatkowo i na trasach powyżej 300 km podróżujemy nocą. Prowadzimy z żoną na zmianę, połowa trasy ona, drugą połowę ja ;-) tak, że po 12 godzinach (od 18 do 6) chcemy już stać w kolejce do przeprawy promem.

Jeżeli macie zamiar nocować po drodze - na forum znajdziesz WSZYSTKIE potrzebne informacje.
Nie ma co się niepokoić - tylko ruszać na wakacje !

Szerokiej drogi !
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 28.06.2013 13:17

Policja Słowacka ma nowe miejsce do pomiaru tzn 100m przed granicą z Węgrami tam gdzie zawsze było 40km/h teraz taki sam znak ustawiono nie wiedzieć czemu na prostej tylko nieco wcześnniej.Ja dałem radę,ale inni nie koniecznie.
tosztotomasz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tosztotomasz » 28.06.2013 13:40

mario.mmz napisał(a):
Hej,
na forum acco jestem zarejestrowany od 2009 (podobnie jak tutaj), ale udzielam się rzadko.

No to pozdrowienia z HAKP :papa:

Prowadzimy z żoną na zmianę, połowa trasy ona, drugą połowę ja ;-)

U mnie podobnie, więc trzeba będzie sprawdzić organoleptycznie. Jak dzieciaki nie dadzą rady, to już wiem gdzie szukać czegoś w HU.

Pozdrawiam.
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 28.06.2013 14:37

tosztotomasz napisał(a):

Hejka!

Spoko możemy się jakoś złapać. Mi tylko jak zwykle trudno jest okreslić dokładną godzinę wyjazdu, bo u mnie pakowanie się ze zbuntowanym dwulatkiem uwiązanym do nogi może być nieprzewidywalne czasowo :wink:
W każdym razie po tym weekendzie w okolicach środy umawiamy się z moją rodziną w Kraśniku na jakąś godzinę wyjazdu. Na forum podam jak to będzie wyglądać i mam nadzieję, że uda się bez spóźnienia :oops:
Już teraz mogę napisać, że chciałabym wyjechać z Lublina około 15.00 tak aby około 16 być w Kraśniku i tam po małym dopakowaniu - musimy zabrać jeszcze jedną osobę, plus drugą ekipę, około 16.30 - 17 ruszylibyśmy dalej. Na granicy w Barwinku powinniśmy wtedy być po około 2,5 godzinach, góra trzech (czyli gdzieś około 19.30-20.00 może). Tutaj na Orlenie przed przejściem tankujemy i modlimy się aby podwozia nie urwać na tych dołach przy tej stacji. Potem siusiu, paciorek i mam nadzieję, że mój bobas pójdzie grzecznie spać. I tak dalej.
W poniedziałek będę też wiedziała czym będziemy jechać - albo będzie to ten co zwykle poczciwy mondziak na blachach LKR albo firmowa oktavia combi. Drugi samochód to będzie czarna toyota avensis na angielskich numerach. My będziemy oklejeni naklejką z naszymi nikami forumowymi więc będzie łatwo rozpoznać, toyota nie bo jeszcze nie są zalogowani na Forum.
Więcej info podam po niedzieli i w razie czego podam namiary na maila. :papa:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 28.06.2013 14:47

mario.mmz napisał(a):Cześć,
5 wieczorem będę wypatrywał Waszego konwoju na trasie 68 :papa:
W Preszowie powinniśmy być pomiędzy 20 i 21.
A dalej to juz tą samą trasą co Wy, aż do samego Splitu.
Jak zobaczę auto z LU lub LPU z naklejką Cro.pl to obtitam ;-)
Pozdrawiam.

My chyba będziemy po 21 w Preszovie - ale może uda się szybciej :?: Wszystko zależy od tego, o której uda nam się wyjechać w trasę (czyli tak naprawdę o której uda mi sie spakować :evil: ). Najprawdopodobniej jedziemy ciemnogranatowym fordem mondeo kombi z nr LKR z końcówką KH, ale może jednak będziemy jechać grafitową skodą oktavią kombi na nr PO z końcówką UJ. Po niedzieli się okaże i wtedy dam dokładnie znać na forum :D
Aaaa i na pewno będziemy mieli box na dachu! I naklejkę też :mrgreen: - nowiutkie czekają na naklejenie :D
Drugi samochód to czarna toyota avensis na angielskich numerach - bez boxu. Zatem do zobaczyska na trasie :mrgreen: :papa:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 28.06.2013 14:51

Będzie OT, ale co mi tam, bo widzę Magdę na cro.pl :oczko_usmiech:

Hej Magda!

Miło Cię widzieć :D
Może uda nam się wspólne spotkanie w Trogirze, albo w Splicie?
My będziemy do 13.07 w Tučepi. Potem - Czarnogóra.

P.s. mam nadzieję , że telefon aktualny?

Pozdraviam i ... pozdrówcie od nas Primošten :papa:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 28.06.2013 15:08

a to ja napisał(a):Będzie OT, ale co mi tam, bo widzę Magdę na cro.pl :oczko_usmiech:

Hej Magda!

Miło Cię widzieć :D
Może uda nam się wspólne spotkanie w Trogirze, albo w Splicie?
My będziemy do 13.07 w Tučepi. Potem - Czarnogóra.

P.s. mam nadzieję , że telefon aktualny?

Pozdraviam i ... pozdrówcie od nas Primošten :papa:

Cześć Kochanie :hearts: !!!!

Telefon aktualny, z tym, że w Cro kupuję zawsze ich prepaid -ale jeśli Twój jest bez zmian to wyślę Ci wtedy mój chorwacki nr bo fajnie byłoby się umówić - a zarówno do Splitu jak i do Trogiru na pewno zawitamy :D , a może nawet dalej bo w planach jest też dalsza wycieczka, więc fajnie byłoby się spotkać :D
Buziaki i do usłyszenia :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa Barwinek-Budapeszt-Varażdin - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone