Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa 86 (Węgry) - obiad

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2008 14:52

Nie mam fotek - ale tam nie można nie trafić - jadąc od strony Polski na końcu miasteczka jest przejazd kolejowy i za przejazdem w odległości około 100 metrów po prawej stronie (można płacić kartami)
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 19.08.2008 18:54

Witam. Byłem w tej restauracji w Csorna dwukrotnie w sierpniu. Nazywa się SARKANY ETTEREM. Jadąc od strony Polski jest to prawie na końcu tej miejscowości po prawej stronie ok. 100 m za przejazdem kolejowym. Główną cechą tej restauracji są olbrzymie porcje jedzenia. W karcie dań (również po polsku) jest spora ilość dań - głównie mięsnych. Polecam zupę krem czosnkową i zupę cebulową. Ze zjedzeniem drugiego dania miałem olbrzymie problemy. Można płacić kartami. Za dwudaniowy obiad mięsny, deser, napoje zimne i kawę dla 4 dorosłych osób płaciliśmy około 9000 HFT. Po takim jedzeniu można dalej spokojnie jechać kilkaset km. Polecam. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2008 19:10

i nawet ma swoją stone www.
Stronka skromna ale menu z cenami jest i to sie chwali :idea:
Niestety menu działa tylko w języku wegierskim i niemieckim (pozostałe jezyki w "budowie")
http://sarkanyetterem.freeweb.hu
mildas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mildas » 19.08.2008 21:00

Cześć,

potwierdzam pozytywne opinie o tym lokalu (Csorna).

Jedliśmy tam obiad w piątek 8 sierpnia. Polecam półmisek, deskę śródziemnomorską, czy jakoś tak. Kilka plastrów różnych mięs, frytki, warzywa i oczywiście papryka. Ledwo dałem radę, a do małych nie należę.
Dla dzieci zamówiliśmy kotlety z kurczaka z frytkami - porcje jak dla drwala, nie dali rady. W sumie za obfity i nie do końca zjedzony obiad dla 6 osób + napoje zapłaciliśmy 38 eurusiów. Rewelacja, dzięki za te namiary, polecam.
skunk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skunk » 20.08.2008 10:46

Podaję linka ze zdjęciem tego lokalu w Csorna (nie wklejam zdjęcia bo za duże):
http://www.freeweb.hu/sarkanyetterem/im ... rkany1.jpg

Mam zamiar się tam stołować we wrześniu :)
Pozdrawiam

Jeszcze jedno.Zmieniając liczby na końcu linka od 1 do 15 mamy zdjęcia środka lokalu.
Ostatnio edytowano 19.11.2012 21:11 przez skunk, łącznie edytowano 1 raz
skunk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skunk » 20.09.2008 20:38

wojtek.23 napisał(a):Witam. Chcemy po drodze na Węgrzech zjeść coś dobrego. Najlepiej po minięciu miejscowości SZOMBATHELY w kierunku Cro.
Proszę o jakieś namiary, co ciekawego i dobrego można zjeść w tych okolicach, gdzie i za jakie pieniądze, jedziemy w cztery osoby.

Nawiązując do zapytania autora odpowiadam.
Dzisiaj jadłem posiłek w LENTI w restauracji hotelu BALOGH. Żeby dostać się do w/w restauracji należy jadąc z Chorwacji na rondzie w Lenti skręcić w lewo i za jakieś 300-400 metrów po prawej stronie na rogu znajduje się w/w hotel. Jedzenie smaczne, świeże i obfite (oczywiśćie bez porównania do słynnej knajpy Csorna, gdzie miałem okazję również się stołować :D ).
Wady: menu bez angielskiego (dla mnie dość istotne) bo po chorwacku (chyba?),niemiecku i węgiersku.No i brak możliwości platnością kartą.(Bankomat znajduje się niedaleko rodna koło dużego sklepu, więc w ostateczności to nie powinno stanowić problemu).
Podaje dla przykładu to co zamówiliśmy i ile zapłaciliśmy:
2x porcje frytek dla dzieci
2x bogracz
3x zestaw świńskiego kotleta z frytkami i zestawem surówek
1x filet ryby w sosie cytrynowym i frytkami
4x herbata
Suma: 8500 forintów.

Tak jak napisałem jedzenie przyzwoite i przetestowane przez mnie. Jak ktoś będzie zmuszony jeść w tych okolicach to może śmialo uderzać.
Pozdrawiam
Anna R.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anna R. » 17.10.2008 07:45

Witam. Jedliśmy obiad w wrześniu na Węgrzech, oczywiście w Csornej. Naprawdę rewelacja. Jedzenie bardzo smaczne. Nawet menu w języku polskim. Za 2 obiady, 2 kawy zapłaciliśmy 10 euro. Miejsce bardzo przyjemne na odpoczynek w trasie.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 17.10.2008 15:50

my korzystając z forumowych rad też zatrzymaliśmy się w Csornej (czornej jak mówił mój mąż) na obiedzie. Pisaliście, że porcje sa duże, ale to co dostaliśmy zdecydowanie przerosło nasz oczekiwania i możliwości. W menu jest tam m.in talerz czy pólmisek smoka (coś w tym stylu) napisane, że dla 2 osób, matko jak nam to przynieśli to stwierdziłam ze 4 dorosłe osoby spokojnie się tym najedzą. Zostawiliśmy tego naprawdę sporo po czym przyszedł kelner i zapytał sam z siebie czy nam to zapakować :) Mieliśmy na kolację :D
polecamy dobre żarełko w fajnej cenie :)
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 10.11.2008 09:38

Jedliśmy w takiej restauracji.
MARGARETA
Vendeglo es panzio
Repcelak, Petofi S.u. 63
tel. 06-95-370-156

Porcje ogromne a cena za cztery obiady i desery lodowe to ok.140zł.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.11.2008 11:07

ita napisał(a):my korzystając z forumowych rad też zatrzymaliśmy się w Csornej (czornej jak mówił mój mąż) na obiedzie. Pisaliście, że porcje sa duże, ale to co dostaliśmy zdecydowanie przerosło nasz oczekiwania i możliwości. W menu jest tam m.in talerz czy pólmisek smoka (coś w tym stylu) napisane, że dla 2 osób, matko jak nam to przynieśli to stwierdziłam ze 4 dorosłe osoby spokojnie się tym najedzą. Zostawiliśmy tego naprawdę sporo po czym przyszedł kelner i zapytał sam z siebie czy nam to zapakować :) Mieliśmy na kolację :D

Koleżanka Ita raczej nie wygląda na osobę, która dużo zje. Podejrzewam, że to są małe porcje. Dla koleżanki Ity, która utrzymuje nienaganną i wzorcową figurę fitneswomen pewnie to ogromne porcje. Dla mnie chłopa jak dąb zapewne normalne. Przecież facet więcej zje niżli kobieto-modelka. Pozdrawiam sympatyczną i pociągającą koleżankę Itę.
bukmacher3
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bukmacher3 » 10.11.2008 11:33

bukmacher3 napisał(a):Jedliśmy w takiej restauracji.
MARGARETA
Vendeglo es panzio
Repcelak, Petofi S.u. 63
tel. 06-95-370-156

Porcje ogromne a cena za cztery obiady i desery lodowe to ok.140zł.

Dodam, że byłem mile zaskoczony że oprócz menu w j. angielskim,niemieckim, węgierskim było również menu w języku polskim. Ponadto cały czas gra jakiś muzyk przez co pobyt jest jeszcze przyjemniejszy.
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 23.11.2008 22:23

Dziękuje justok Super Knajna w Csorna - Etterem SARKANY
byłem w sierpniu karta po polsku ceny super a jedzenia bardzo dużo
Specjał kucharza Kotlet w szynce z frytkami , 2 Kotlety z anasami z frytkami , 3 zupy rosoły . kawa , picie zimne i sałatki 5800 Ft 28 euro 89 złotych zapłaconych kartą wszystkim polecam
Czysto miło i tanio .
Ostatnio edytowano 19.06.2009 16:18 przez Marek40, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.11.2008 22:34

Muszę przyznać, że jedzenie jest głównym powodem, dla którego uwielbiam wracać z Chorwacji przez Węgry :)
Ale najpyszniejsze jedliśmy w sierpniu 2006 roku ... właśnie w miejscowości Csorna :D w restauracji Sarkany.
Trafiliśmy tam zupełnie przypadkowo, po prostu zjechaliśmy z drogi w miejscu, gdzie można było bezproblemowo zaparkować :)
Do dzisiaj wspominamy ten obiad, a dopiero teraz trafiłam na ten wątek i przekonałam się, że mieliśmy wyjątkowe szczęście, nie wiedząc zupełnie, gdzie się zatrzymać, zdając się na los, instynkt (:?:) :wink:

Pamiętam, że jadłam filet z indyka faszerowany brzoskwiniami plus frytki. Poprawka, nie filet, ale filety, bo było ich aż cztery :!: Wielka góra jedzenia na talerzu.
Mój mąż oprócz dania głównego zamówił gulasz i nie mógł się podnieść z krzesła :P
Za dwa dania (plus gulasz) i napoje zapłaciliśmy 2910 forintów (12,50 euro), czyli tanio, jak na tak pyszne jedzenie w eleganckiej restauracji :)

Menu w języku polskim, potwierdzam. I bardzo miła obsługa :)
Polecam wszystkim :papa:
Joan65
Cromaniak
Wypas w Csornej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 24.11.2008 14:53

Jedliśmy w tej knajpie jadąc do i wracając z Cro. Super żarełko, potwierdzam. Polecam prawdziwy wegierski gulasz z mięsa wołowo-wieprzowego z dziczyzną. PYCHA!!! 4 obiady , napoje, piwko (non alkohol) - 60 zł (karta Visa).
Wszystko miało miejsce w sierpniu 2008. W przyszłym roku też tam zawitamy!!!!
Joan65
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 24.11.2008 16:19

darek1 napisał(a):
ita napisał(a):my korzystając z forumowych rad też zatrzymaliśmy się w Csornej (czornej jak mówił mój mąż) na obiedzie. Pisaliście, że porcje sa duże, ale to co dostaliśmy zdecydowanie przerosło nasz oczekiwania i możliwości. W menu jest tam m.in talerz czy pólmisek smoka (coś w tym stylu) napisane, że dla 2 osób, matko jak nam to przynieśli to stwierdziłam ze 4 dorosłe osoby spokojnie się tym najedzą. Zostawiliśmy tego naprawdę sporo po czym przyszedł kelner i zapytał sam z siebie czy nam to zapakować :) Mieliśmy na kolację :D

Koleżanka Ita raczej nie wygląda na osobę, która dużo zje. Podejrzewam, że to są małe porcje. Dla koleżanki Ity, która utrzymuje nienaganną i wzorcową figurę fitneswomen pewnie to ogromne porcje. Dla mnie chłopa jak dąb zapewne normalne. Przecież facet więcej zje niżli kobieto-modelka. Pozdrawiam sympatyczną i pociągającą koleżankę Itę.

Darku--ja ułomkiem też nie jestem, brzuszek mam odpowiedniej wielkości, muszę go więc odpowiednio napełnić, ale zupy gulaszowej, a później golonki nie dałem rady w Sarkanach zjeść. To była moja druga porażka w restauracji, porcja przewyższyła możliwości. Tam naprawdę porcje są ogromne.
Ps nie oceniaj kobiety po wyglądzie, moja teściowa, szczupła, zdrowa starsza pani niewiele mi ustępuje przy stole, a czasami nawet ja odpadam, a Ona nadal może ... jeść.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa 86 (Węgry) - obiad - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies