Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa 86 (Węgry) - obiad

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 29.07.2011 10:12

mam mieszane uczucia ...(CSORNA) porcje ogromne( półmisek smoka) niedrogo ale .............jakość taka sobie , przeszkadzały mi muchy a toaleta też niezbyt przyjemna, .................to jest moje zdanie żeby ocenić trzeba to...zaliczyć
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 29.07.2011 10:31

Jedziemy autostradą do Budapesztu. Czy znacie dobrą knajpkę na tej trasie z Polski? Gdzieś trzeba zjechać ale gdzie?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 31.07.2011 13:52

Amikol napisał(a):mam mieszane uczucia ...(CSORNA) porcje ogromne( półmisek smoka) niedrogo ale .............jakość taka sobie , przeszkadzały mi muchy a toaleta też niezbyt przyjemna, .................to jest moje zdanie żeby ocenić trzeba to...zaliczyć

W tym roku pierwszy raz tam jadłem.
Wszystko co powyżej 100%.
Mieszane uczucia.
Ostatnio edytowano 03.08.2011 12:59 przez Vjetar, łącznie edytowano 2 razy
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 02.08.2011 13:37

Wczoraj ok 15.30 powrot z ok.Sibenika obiad w Csorna tradycja,na 4 os 1polmisek smoka,zupa gulaszowa,kawa,herbata+2cole 5900Fft tj ok.90Pln.Znajomi zamowili dla 2os 2zupy+polmisek +pol porcji dla mlodedo niepomni wskazan i po polowie porcji +zupy lzy stanely im w oczach a zjesc lubia.Cala porcja duza poszla do styropiana.Pewnie jeszcze dzisiaj koncza.Polecam
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 03.08.2011 12:07

Ciekawe podejście do tematu estetyki, liczy się tylko cena. Dużo i tanio to jest to, że mało smaczne i syf dookoła to nic. Idąc tym tropem jak dadzą wiadro żarcia za 500 HUF to zaakceptujemy nasrane na środku stołu.
pela_rgonia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pela_rgonia » 03.08.2011 12:35

Jedliśmy w Csornej dwa razy. Nie było much, toaleta czysta, choć nie jakoś szczególnie dopieszczona (standart polskiej szkolnej toalety). Jedzenie smaczne i w ilościach nie do przejedzenia. Nie drogo. Można płacić kartą. Kelner wprawdzie nie mówił po polsku (ani my po węgiersku), ale daliśmy radę się porozumieć. Ja nie mam większych zastrzeżeń. Widocznie nie obracam się w wyrafinowanych lokalach, więc nie mam się do czego odnieść. :wink:
speedway5
Podróżnik
Dobre jedzenie w drodze do Chorwacji.

Nieprzeczytany postnapisał(a) speedway5 » 08.08.2011 12:17

Witam, chyba jeszcze nie było tego tematu.
Wiadomo, że jak Polak głodny to zły ;) a i podróżować jest przyjemniej jak cos dobrego człowiek na ruszt zarzuci. A więc kto z Was i gdzie zatrzymywał sie na posiłek w drodze do Cro oraz co dobrego może w konkretnym miejscu polecić?

Zapraszam do dyskusji :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Dobre jedzenie w drodze do Chorwacji.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.08.2011 12:28

speedway5 napisał(a):Witam, chyba jeszcze nie było tego tematu.
Wiadomo, że jak Polak głodny to zły ;) a i podróżować jest przyjemniej jak cos dobrego człowiek na ruszt zarzuci. A więc kto z Was i gdzie zatrzymywał sie na posiłek w drodze do Cro oraz co dobrego może w konkretnym miejscu polecić?

Było :wink: więc przeniosłem :idea:
speedway5
Podróżnik
Re: Dobre jedzenie w drodze do Chorwacji.

Nieprzeczytany postnapisał(a) speedway5 » 08.08.2011 13:22

Janusz Bajcer napisał(a):
speedway5 napisał(a):Witam, chyba jeszcze nie było tego tematu.

Było :wink: więc przeniosłem :idea:

Niepotrzebnie Pan przeniósł, ponieważ nie każdy z Polski jedzie do Chorwacji przez Węgry.
Mieszkam w zach. Polsce i bardziej chodziło mi o polecane knajpy i potrawy na terenie Czech, Austrii, Słowenii bądż juz samej Chorwacji (na Niemcy nie liczę, bo tam zjeść coś dobrego to cud).
alwexim
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 08.08.2011 15:28

Pik71 napisał(a):Ciekawe podejście do tematu estetyki, liczy się tylko cena. Dużo i tanio to jest to, że mało smaczne i syf dookoła to nic. Idąc tym tropem jak dadzą wiadro żarcia za 500 HUF to zaakceptujemy nasrane na środku stołu.

To i tak dziwne, że jadą do Chorwacji. W Bułgarii przecież żarcie tańsze i można się napchać do syta :lol:
ann66
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ann66 » 16.08.2011 23:39

właśnie wróciłem dwa dni temu.Jadłem i żyję, w środku czysto,zakaz palenia,ani jednej muchy,wc czysto i bez przykrego zapachu.
kelner mówił po angielsku nawet parę słów po polsku,
może miałem szczęście?
mspalony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspalony » 02.09.2011 21:55

Dla jadących drogą 86, a chcących dobrze zjeść polecam zjazd z 86 na drogę 84 w okolicach Vat - Restauracja Joo Fagado w miejscowości Rabapaty - bardzo dobra Pieczeń cygańska ze smażonymi ziemniakami, Sznycel ze smażoną cebulką i smażonymi ziemniakami, Filety z kurczaka z kluseczkami gnochi (każde po 1790 HUF), a dla dzieci Zapiekany ser z frytkami lub Panierowane filety z indyka z frytkami (po 1190 HUF), a woda z cytryną 0,5 l - 200 HUF. Obiad dla czterech osób kosztowały nas raz 6300 HUF, a drugi raz 6500 HUF. Można płacić kartą. Restaurację odkryliśmy przypadkiem jadąc drogą 84 z Wiednia na baseny na Węgrzech - Bukfurdo. Jedzenie było tak pyszne, że w drodze powrotnej z CRO specjalnie zjechaliśmy z 86 by zjeść tam obiad. Można zjeść na zewnątrz lub w klimatyzowanym lokalu. Przy okazji na stoisku obok można kupić arbuzy, tokaj i pastę. Polecam.
Ostatnio edytowano 02.09.2011 22:00 przez mspalony, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 02.09.2011 21:59

Dzięki mspalony... bo Csorna już mi się objadła :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 03.09.2011 09:26

Może i ja tam wpadnę, tym bardziej, że jadąc/wracając z Cro, na Węgrzech po termach trochę pojeżdżę, lekko trzymając się 86-tej.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.09.2011 13:42

mkm napisał(a):Dzięki mspalony... bo Csorna już mi się objadła :wink:

ja też dziękuję, będzie mi po drodze bo w Buk nocujemy :)
niestety w tym roku Buk juz zaliczone
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa 86 (Węgry) - obiad - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone