Re: Transylwania + Wybrzeże Bułgarii 2015
napisał(a) _Piotrek_ » 24.07.2015 15:10
kulka53 napisał(a):Tak spoglądam na Twoją relację i widzę, że bardzo dużo ciekawych miejsc odwiedziliście
My byliśmy w Rumunii 2 razy, także w tych samych rejonach i tylko pojedyncze miejsca się pokrywają...
Świadczy to, jakie bogactwo zabytków posiada ten kraj
.
Pozdrawiam
Wybrałem tylko to co uważałem za najciekawsze no i w sumie najbardziej znane i popularne, cztery dni jakie mieliśmy to stanowczo za mało żeby zwiedzić Transylwanię, a gdzie reszta... transalpina, chiele turzi, Cluj, Sebes, Aiud, Peles i jeszcze długo można by tak wymieniać, do tego co miejscowość to kościoły i jeszcze cała masa tras turystycznych w górach, a to wszystko tylko na części tego kraju. Z chęcią tam wrócę, nie wiem czy do Transylwanii, ale do Marmaroszu czy Bukowiny mam nadzieję że się uda.
Kasia i Krzyś napisał(a):na razie nie ma Rumunii/Bułgarii w planach, ale fajne miejsca pokazujesz, więc będę śledzić z uwagą
Witam i zachęcam do zwiedzania, również na żywo
JoannaG napisał(a):_Piotrek_ napisał(a):Po chwili zjawia się jednak kobieta, sprzedaje nam bilet i wręcza klucze, prosi tylko, żebyśmy nie zapomnieli ich oddać.
No widzisz, a od nas nikt nie wymagał opłaty za bilety... drzwi do kościoła były otwarte... Weszliśmy jeszcze na wieże, fajny widok
My na wieży nie byliśmy, nie wiem dlaczego, mieliśmy cały pęk kluczy więc pewnie któryś pasował do jej drzwi, a jeśli chodzi o opłatę to koszt kilku Lei nie zrujnował nam budżetu
. Bardziej bolały ceny za Hunedoarę i Bran - 30 lei (tym bardziej, że czytałem o cenie rzędu 10 lei), za to dzieci wchodziły wszedzie za free więc było znośnie.