Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Transport Mięska do CRO?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
robeau
Croentuzjasta
Transport Mięska do CRO?

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 14:19

Siemka
Prośba do doświadczonych podróżników. Sprzedajcie swoje sposoby jak skutecznie transportowac miesko z PL do CRO podczas podróży samochodem?
Szukam skutecznego sposobu. Mrozic czy nie m,rozic???

Tylko prosze nie pisac ze mozna tam kupic itp. Bo to to ja wiem.
Pozdrawiam wszystkich CRO-maniaków
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.07.2013 14:31

Poza preferowanym przez niektórych przewozem żywca? ;)

Przetwory:)

Pozdrawiam
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 14:36

Moze i tak ale tak doprawionego na grilika ja sam sobie to wiesz ..... zresztą lubie miec swoje gotowe zeby po sklepach nie biegac! jak w tym samym czasie lepiej na piwko czy plaze skoczyc niz stac w kolejce w Konzumie bądz Lidlu.
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 14:37

weldon napisał(a):Poza preferowanym przez niektórych przewozem żywca? ;)

Przetwory:)

Pozdrawiam

hee zastanawiam się nad tym Żywcem....... ale zostaje przy Zywcu w puszce
:)
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 26.07.2013 14:48

Ja hermetycznie zapakowane mięso porcjowane mrożę. Tak zamrożone wkładam do lodówki samochodowej. Po przyjeździe od razu do zamrażarki w apartamencie. Nie ma szans na rozmrożenie podczas podróży. A potem tylko doprawić i można grillować.
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 15:03

Własnie tak myslałem zrobic ale wszyscy mi odradzaja ze sie rozmrozi i pozniej do wyrzucenia. podróż jesli wszystko bedzie ok powinna mi zająć jakies 13 godzin max 15 wiec mysle ze sie uda.
Myslisz ze lodówka na wkłady wystarczy?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.07.2013 15:08

robeau napisał(a):Własnie tak myslałem zrobic ale wszyscy mi odradzaja ze sie rozmrozi i pozniej do wyrzucenia. podróż jesli wszystko bedzie ok powinna mi zająć jakies 13 godzin max 15 wiec mysle ze sie uda.

Jak w lodówce będziesz miał zamrożone mięso to wkłady nie są potrzebne. Sądzisz , że będą zimniejsze niż mięso?
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 26.07.2013 15:11

Myślałem, że opary absurdu wydobywające się z co poniektórych tematów na tym forum już osiągnęły apogeum, ale ten wątek mnie z tego wyleczył.... :) :mrgreen: :oczko_usmiech:
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 26.07.2013 15:19

robeau napisał(a):Własnie tak myslałem zrobic ale wszyscy mi odradzaja ze sie rozmrozi i pozniej do wyrzucenia. podróż jesli wszystko bedzie ok powinna mi zająć jakies 13 godzin max 15 wiec mysle ze sie uda.

My mamy taką lodówkę, którą podłącza się do zapalniczki, posiada także zwykłąwtyczkę do gniazdka. Byłam cztery razy w Cro i za każdym razem tak przewożę, nic mi się nigdy nie zepsuło. A lodówkę tą podłączamy w razie potrzeby w apartamencie do chłodzenia napojów. Nasza podróż to dobre 17 godzin
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 15:25

Hmm a czy taka lodówke mozna obłożyc naokolo walizkami czy musi byc jakis odstep, dostep powietrza itp.? bo troszke mało miejsca w bagazniku
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 26.07.2013 15:27

1000 ten sam temat tylko po co ????
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2013 15:30

Mięso zamrożone na kość w lodówce elektrycznej,po 15 godzinach jazdy było jak świeże :mrgreen: mięciutkie i totalnie rozmrożone :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.07.2013 15:32

tacim napisał(a):1000 ten sam temat tylko po co ????

Bo..............sezon w pełni. :lol:
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 15:32

tacim napisał(a):1000 ten sam temat tylko po co ????

to po co sie tutaj wypowiadasz narka
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 15:33

JackDaniels;) napisał(a):

Mięso zamrożone na kość w lodówce elektrycznej,po 15 godzinach jazdy było jak świeże :mrgreen: mięciutkie i totalnie rozmrożone :wink:

Zatem totalnie sie nie nadaje transport w takim zestawieniu.
Wyglada na to ze tylko zakupy na miejscu
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone