Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Transport Mięska do CRO?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Halina M
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halina M » 26.07.2013 15:36

robeau napisał(a):Hmm a czy taka lodówke mozna obłożyc naokolo walizkami czy musi byc jakis odstep, dostep powietrza itp.? bo troszke mało miejsca w bagazniku

Nasza musi mieć dostęp powietrza z góry z boku walizki i jest ok
tacim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tacim » 26.07.2013 15:37

robeau napisał(a):
tacim napisał(a):1000 ten sam temat tylko po co ????

to po co sie tutaj wypowiadasz narka

PO to panie dziejku, że później cięzko coś odszukać .
Tu masz wsio lodowka-samochodowa-czy-warto-ja-kupic-t1332.html
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 26.07.2013 15:39

Fakt ale gdyby nie wpisy takie jak Twoje a same konkrety byłoby szybciej cos odnalez. a tak zeby sie cos ciekawego dowiedziec trzeba przewertowac 50 stron bo kazdy komentuje a co 10 na temat
Pozdrawiam
Ciovo-Lublin
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ciovo-Lublin » 26.07.2013 18:39

Tak Cooleczka Krzysztof... tak.... ja też tak myślałem....
wątek rewelacyjny
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.07.2013 22:24

A jakby tak żywą świnkę sobie do Cro zabrać??? Tak mi przyszło do głowy. :wink: :lol:

Ale wiem, że to ciężko wykonalne by było więc małymi literkami i już stąd spadam.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 26.07.2013 22:34

romuald22 napisał(a):A jakby tak żywą świnkę sobie do Cro zabrać??? Tak mi przyszło do głowy. :wink: :lol:

Ale wiem, że to ciężko wykonalne by było więc małymi literkami i już stąd spadam.

Tylko jak ją tam ubić? Rytualnie :?:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.07.2013 22:37

jara napisał(a):Tylko jak ją tam ubić? Rytualnie :?:

Eee...nie.
Zagilgotać na śmierć.
marek_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek_k » 26.07.2013 23:06

Ja wiozłem w zwykłej lodówce (termosie), a więc nie takiej elektrycznej. Oprócz zamrożonej kiełbasy, na wierzch wrzuciłem jeszcze trochę nabiału i 2 wkłady chłodzące na wierzch. Wszystko dowiozłem w idealnym stanie (ok 16godzin podróży). Kiełbasa była ciągle zamrożona. W tym roku też spróbuję, tylko oprócz wędlin bierzemy też mięso.
Inna sprawa, że trochę "poprawiłem" lodówkę - między pokrywę, a korpus przykleiłem dodatkową uszczelkę, taką okienną.
Te elektryczne lodówki nie mają sprężarek, tylko ogniwo Poltiera, więc jakbyś taką zabierał, to na wylocie powietrze musi być trochę przestrzeni, bo ogniwo się grzeje.
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 27.07.2013 12:03

W takim razie wkładam wszystko do lodóweczki na wkłady i obiadki gotowe na czas pobytu. Mam nadziej ze sie nie rozmrozi w czasie jazdy. Ale jade w nocy , deczko chłodniej jest.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2013 12:09

robeau napisał(a):Hmm a czy taka lodówke mozna obłożyc naokolo walizkami czy musi byc jakis odstep, dostep powietrza itp.? bo troszke mało miejsca w bagazniku

Noo, ja bym to wsadził gdzieś między worki z ziemniakami, cebulą i ogórkami.
robeau
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robeau » 29.07.2013 08:10

ołowiany napisał(a):

widze ze jaki nick u kolegi taki i rozumek ołowiany
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 29.07.2013 08:40

Kiedyś też przerabiałem ten temat.Cały czas wożę jedzenie w słoikach do Cro i jeszcze nigdy nic si nie zepsuło. Zobacz tutaj i tutaj
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2013 00:00

robeau napisał(a):
ołowiany napisał(a):

widze ze jaki nick u kolegi taki i rozumek ołowiany

Pominę postem bez bez kumulacji agresji.
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 30.07.2013 09:02

Dlaczego dziwisz się takiej reakcji?Dałeś chłopu do zrozumienia ,że jest burakiem ze wsi bo wozi ze sobą jedzenie.Też poniekąd czuję się urażony. Zamiast wydawać na jedzenie można wydawać na uciechy ,wycieczki itp. Nie wszyscy zarabiają kokosy.Zanim kiedyś coś napiszesz zastanów się dwa razy.Bez urazy pozdrawiam.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.07.2013 09:14

Bez względu na zarobki - wożenie żywności to indywidualna sprawa każdej rodziny.

Co do buraków - to praca rolników czy też chłopów na wsi jest ciężka, mozolna i niewdzięczna. Należy się im szacunek, a nie kpina. Wielu z Was do pięt im nie dorasta.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Transport Mięska do CRO? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone