mroków napisał(a):Witam ,
Co do pomidorów ,to chorwackie mają całkowicie inny wygląd i smak ponieważ rosną i dojrzewają na słońcu a nie jak u nas w szklarniach
Pozdr
I zapomniałeś dodać, że nie smakują tak dobrze jak nasze.
JacYamaha napisał(a):mroków napisał(a):Witam ,
Co do pomidorów ,to chorwackie mają całkowicie inny wygląd i smak ponieważ rosną i dojrzewają na słońcu a nie jak u nas w szklarniach
Pozdr
I zapomniałeś dodać, że nie smakują tak dobrze jak nasze.
PETERENZO napisał(a):Ja zawiozłem zdjęcie z autografam Adama Małysza - gość był zachwycony, mimo, iż dyscypliny narciarskie nie są ich domeną.
Co do pomidorów....
To kwestia smaku mi osobiście smakują , choć rzeczywiście nasze są the best
Fatamorgana napisał(a):
Taaaa.... a Janica/Ivica Kostelić to niby kto???!!!
Hę?
Fatamorgana napisał(a):Nikt poza Małyszem nie ma tylu medali w narciarstwie co oni.
Poza tym, narciarstwo alpejskie w świecie ma wyższą range niż skoki.
Janica Kostelić (ur. 5 stycznia 1982 w Zagrzebiu) - była chorwacka narciarka alpejska, 4-krotna mistrzyni olimpijska, 5-krotna mistrzyni świata, 3-krotna zdobywczyni Pucharu Świata (2001, 2003, 2006). Brązowa medalistka mistrzostw świata juniorów w supergigancie (1998).
Debiutowała już w wieku 16 lat w Cortina d'Ampezzo (23 stycznia 1998). Jej bratem jest znany alpejczyk Ivica Kostelić. Odniosła 30 zwycięstw w Pucharze Świata, co daje jej 8 miejsce w historii pod względem wygranych. Ciekawostką jest, że wygrywała konkursy o Puchar Świata we wszystkich konkurencjach, co świadczy o jej wszechstronności i wielkiej klasie.
Ivica Kostelić (ur. 23 listopada 1979 w Zagrzebiu) - chorwacki narciarz alpejski, brat Janicy Kostelić. Wicemistrz olimpijski w kombinacji, mistrz świata w slalomie.
Basman napisał(a):Kochani, ponieważ mamy sezon truskawkowy co myślicie aby właścicielom apartmana podarować trochę naszych truskawek
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Hm, tu też są truskawki.. tylko mniej więcej miesiąc czy półtora miesiąca wcześniej niż w Pl..
maniust napisał(a):(...)czy w Cro są truskawki.
Ciekawe czy smakują podobnie.....
Co do suwenirów to obstawiałbym za Żubrówką , albo Żołądkowa Gorzka.