JacYamaha napisał(a):Oscypek, żubrówka, ogórki kiszone w dzbanie, panoramę racławicką, krakowska suchą i ciupaga (ewentualnie kapelusz).
Można też koronki z koniakowa, bursztyn, album z pięknem naszego kraju, coś o papieżu, smycz i koszulkę z barwami narodowymi, śliwki w czekoladzie, raczki, kukułki, krówki, delicje, smalec ze skwarkami, prawdziwy bigos, miód pitny, toruńskie pierniki, Chopin, Belweder...
maciek1956 napisał(a):Największy zachwyt jedna wzbudziła wędlina, z mojej wędzarni. Domowe wyroby, całkiem inne niż mają Chorwaci, przepyszne. Boczek, baleron, szyneczka....wędzone wiele godzin w zimnym dymie, przepełnione zapachem dębiny i jabłoni.
maciek1956 napisał(a):(...)
pomidory-tak, pomidory, nasze własne, z ogródka, malinowe. Te pomidory to nie był oczywiście prezent przemyślany, to wyszło na miejscu, gdy gospodyni zobaczyła je u nas.
(...)
nosekdomin napisał(a):maciek1956 napisał(a):(...)
pomidory-tak, pomidory, nasze własne, z ogródka, malinowe. Te pomidory to nie był oczywiście prezent przemyślany, to wyszło na miejscu, gdy gospodyni zobaczyła je u nas.
(...)
Czy dobrze rozumiem? Pomidory zrobiły im radochę?? Jak tak to moja babcia tez ma pomidory w słoikach.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):nosekdomin napisał(a):maciek1956 napisał(a):(...)
(...)
Czy dobrze rozumiem? Pomidory zrobiły im radochę?? Jak tak to moja babcia tez ma pomidory w słoikach.
Proszę Was, co Wy z tymi pomidorami? Pomidorów tu naprawdę nie brak.