Kierujemy się teraz do najsłynniejszych atrakcji Florencji.
Calapula napisał(a):Pięknie tam chociaż trochę szkoda, że podziwiane marmurowe rzeźby sławnych artystów, wystawione na widok publiczny, to kopie.
lechocz napisał(a):Calapula napisał(a):Pięknie tam chociaż trochę szkoda, że podziwiane marmurowe rzeźby sławnych artystów, wystawione na widok publiczny, to kopie.
Moim zdaniem to chyba nawet lepiej, że są to kopie gdyż oryginały, jak ktoś bardzo chce, zawsze można zawsze zobaczyć w muzeach. ...
Calapula napisał(a):lechocz napisał(a):Calapula napisał(a):Pięknie tam chociaż trochę szkoda, że podziwiane marmurowe rzeźby sławnych artystów, wystawione na widok publiczny, to kopie.
Moim zdaniem to chyba nawet lepiej, że są to kopie gdyż oryginały, jak ktoś bardzo chce, zawsze można zawsze zobaczyć w muzeach. ...
Pełna zgoda, tylko, że przewodnicy o tym, że są to kopie nie informują. Ja byłem przekonany, że gapię się na oryginały i dopiero po czasie, już w Polsce wyprowadzono mnie z błędu.
tony montana napisał(a):Tu dech aż zapiera od piękna i okazałości tych budowli...
Pamiętam, że rozdziawiłem japę i dostałem wytrzeszczu oczu....
marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a):Florencja w planie na kiedyś, ale trzeba kilka dni zarezerwować, aby na spokojnie zobaczyć co najważniejsze....
Też mam taki plan .
walp napisał(a):Franz napisał(a):Kierujemy się teraz do najsłynniejszych atrakcji Florencji.
Przy najbliższej okazji wjadę do Florencji choćby na jeden dzień, ale katedrę Santa Maria del Fiore, muszę w końcu zobaczyć na żywo.
Calapula napisał(a):Pięknie tam chociaż trochę szkoda, że podziwiane marmurowe rzeźby sławnych artystów, wystawione na widok publiczny, to kopie.
lechocz napisał(a):Moim zdaniem to chyba nawet lepiej, że są to kopie gdyż oryginały, jak ktoś bardzo chce, zawsze można zawsze zobaczyć w muzeach. I dzięki takiemu to działaniu, będzie to możliwe jeszcze przez następne setki, jeżeli nie tysiące, lat.
marze_na napisał(a):Dla takich klimatów ścisk bym zniosła.
Zawsze jest jeszcze opcja zwiedzania bladym świtem, zazwyczaj się sprawdza .