Franz napisał(a):
Czy Peter Jackson kręcąc Hobbita na pewno wiedział gdzie umieścić Hobbiton ?
W Gwiezdnych Wrotach Emmericha przez takie coś polecieli do innego świata. Czy to te?
Na takie filmowe skojarzenia mnie wzięło. Pozdrawiam.
demi-duox napisał(a):Franz, fantastyczny imagineskop
Czy ma on jakąś nazwę własną?
romuald22 napisał(a):Czy Peter Jackson kręcąc Hobbita na pewno wiedział gdzie umieścić Hobbiton ?
W Gwiezdnych Wrotach Emmericha przez takie coś polecieli do innego świata. Czy to te?
Na takie filmowe skojarzenia mnie wzięło. Pozdrawiam.
Franz napisał(a):demi-duox napisał(a):Franz, fantastyczny imagineskop
Czy ma on jakąś nazwę własną?
To Anello - Pierścień - jedna z wielu instalacji (bo nie wiem, czy rzeźbą to można nazwać) Mauro Staccioli. Agnieszka od niej zaczęła swoją relację "Pod niebem Toskanii".
Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73 napisał(a):Ale tak tu mi się w oczy rzuciło, że tylko kilka procent zdjęć nam pokazujesz ,
pokaż ciut więcej
demi-duox napisał(a):Ale temu służą przedmioty w takim kształcie - żeby poszerzyć wyobraźnię
Transalp napisał(a):Zaraz za bramą, po lewej stronie, jest taka mała piekarenka, w której można kupić przepyszne ciasteczka.
Franz[quote="demi-duox napisał(a):Ale temu służą przedmioty w takim kształcie - żeby poszerzyć wyobraźnię
Franz napisał(a):Transalp napisał(a):Zaraz za bramą, po lewej stronie, jest taka mała piekarenka, w której można kupić przepyszne ciasteczka.
Ba! Ale - za którą bramą? Sporo ich tu już się ukazało.
demi-duox napisał(a):Pogratulować tylko p. M.Staccioli inwencji w dziele poszerzania wyobraźni.
Transalp napisał(a):Główną, od strony małego parkingu, pod samymi murami.
O ile mnie wzrok nie myli, jest na poprzedniej stronie.
weldon napisał(a):longtom napisał(a):W Poznaniu też takich mamy, nawet sporo.
To już wiem, gdzie się podziało Bambini Abakanowicz z ogrodów Zamku Królewskiego