Jako posiadacza 8 (policzyłem) przewodników po Włoszech (w tym jeden sama Toskania i Umbria ) i wielkiego fana Italii - nie może mnie tu zabraknąć.
Jadę z Tobą
tony montana napisał(a):Jako posiadacza 8 (policzyłem) przewodników po Włoszech (w tym jeden sama Toskania i Umbria ) i wielkiego fana Italii - nie może mnie tu zabraknąć.
Jadę z Tobą
Torac napisał(a):A po drodze pkt nr 1 Toskanii - szczena, kopara ooopaaadaaa - SIENA
Franz napisał(a):Torac napisał(a):A po drodze pkt nr 1 Toskanii - szczena, kopara ooopaaadaaa - SIENA
Sienę oraz San Gimignano wspominałem najlepiej z Toskanii odwiedzonej w ramach objazdu Włoch przed wielu laty. Siena podobała mi się bardziej od Florencji.
Tym razem wrażenia były dokładnie odwrotne. Florencja wzięła górę nad Sieną.
Pozdrawiam,
Wojtek
Torac napisał(a):Denerwowała mnie 200m kolejka do katedry , 300m kolejka do galerii Uffizich (byłeś ) Ja spasowałem.
Torac napisał(a):
(ale się zakręciłem...., tak mi było śpieszno do Sieny, że ominąłem Pienze - wrócimy)
Lidia K napisał(a):Ależ się "zakochałeś" w Toskanii.
Lidia K napisał(a):Czuje ten niesamowity u Ciebie entuzjazm w zwiedzaniu i ogromną chęć powrotu.
Lidia K napisał(a):Czytałam od początku chociaż nie zaznaczyłam swojej obecności. Nie na wszystko wystarcza czasu. Więc się tu melduję.
Lidia K napisał(a):Każdy z nas zwiedzający Toskanię wybrał sobie trochę inną trasę. Wyjeżdżając zrobiliśmy listę a na miejscu po 3 dniach byliśmy pewni - nie da się jej zrealizować. Trzeba będzie za rok wrócić.
piotrf napisał(a):Coś mi mówi od kilku miesięcy : "- Ucz się włoskiego , ucz się włoskiego . . . "
Hmmm . . . trzeba będzie posłuchać
Zanim się nauczę , poczytam i pooglądam sobie u Ciebie
Pozdrawiam
Piotr