Torac napisał(a):chcę taką średnio apetyczną przekąską - to jeszcze na dojeździe
Torac napisał(a):To już na inną eskapadę - południową !
Torac napisał(a):mega surowe ramy czasowe, chcemy zwiedzić wracając do domu , czyli po drodze
Rzeczywiście... nawet super mega surowe te ramy czasowe....
Teraz lepiej pojąłem założenia planu
Torac napisał(a):Czemu? Co prawda zwiedzałem Pienzę przedpołudniem, ale zupełnie nieświadomy
My też dość wcześnie rano i też nieświadomie, ale stwierdziliśmy, że taka pora jest najlepsza. Po prostu - te słynne widoki są na południe i południowy zachód, w związku z czym w środku dnia i po południu będą po prostu pod słońce
Torac napisał(a):napisz proszę gdzie
Coś tam już wspominałem w naszej bałkańskiej relacji, ale sytuacja w miarę upływu czasu rozwija się dynamicznie i plan się ciut zmienił
Główne założenia są takie - na początek Padwa, Chioggia i Ravenna potem San Marino, w Marche - San Leo, Urbino, Macerata, Monte Conero, Ascoli Piceno. W Umbrii - Gubbio, Perugia, Asyż, Spello, Spoleto, Todi, Orvieto. W Lacjum - Lago di Bolsena i okolice, Viterbo, no i w Abruzji - L'Aquila i Teramo.
Oczywiscie wymieniłem tylko większe miejscowości, do mniejszych też z pewnością będziemy zaglądać, może nawet bardziej chętnie - kilka jest już w planie. Poza miastami mam zamiar odwiedzić jakiś ciekawostki przyrodnicze, zaglądnąć nad morze, no i tym razem odbyć 1 lub 2 górskie wycieczki, które mam już właściwie opracowane. Dokładniejszą trasę po w/w miejscach jeszcze sobie wymyślę, no i może wprowadzę jakieś zmiany... na razie gros czasu zabiera mi grecka relacja
Tym razem zamiast 9 dni, będziemy mieć do dyspozycji 14, tak więc myślę, że szanse na zrealizowanie zamierzeń będą większe niż rok temu .
To mówisz że się potem do Grecji wybierasz , kierunek baaardzo słuszny
Kilku fachowców od niej tu jest... myślę, że na pewno znajdziesz odpowiedzi, albo podpowiedzi na te tematy
Pozdrawiam