Torac napisał(a):chcę taką średnio apetyczną przekąską - to jeszcze na dojeździe
Torac napisał(a):To już na inną eskapadę - południową !
Torac napisał(a):mega surowe ramy czasowe, chcemy zwiedzić wracając do domu , czyli po drodze
Rzeczywiście... nawet super mega surowe te ramy czasowe....
Teraz lepiej pojąłem założenia planu

Torac napisał(a):Czemu? Co prawda zwiedzałem Pienzę przedpołudniem, ale zupełnie nieświadomy![]()
My też dość wcześnie rano i też nieświadomie, ale stwierdziliśmy, że taka pora jest najlepsza. Po prostu - te słynne widoki są na południe i południowy zachód, w związku z czym w środku dnia i po południu będą po prostu pod słońce

Torac napisał(a):napisz proszę gdzie![]()
Coś tam już wspominałem w naszej bałkańskiej relacji, ale sytuacja w miarę upływu czasu rozwija się dynamicznie i plan się ciut zmienił

Główne założenia są takie - na początek Padwa, Chioggia i Ravenna potem San Marino, w Marche - San Leo, Urbino, Macerata, Monte Conero, Ascoli Piceno. W Umbrii - Gubbio, Perugia, Asyż, Spello, Spoleto, Todi, Orvieto. W Lacjum - Lago di Bolsena i okolice, Viterbo, no i w Abruzji - L'Aquila i Teramo.
Oczywiscie wymieniłem tylko większe miejscowości, do mniejszych też z pewnością będziemy zaglądać, może nawet bardziej chętnie - kilka jest już w planie. Poza miastami mam zamiar odwiedzić jakiś ciekawostki przyrodnicze, zaglądnąć nad morze, no i tym razem odbyć 1 lub 2 górskie wycieczki, które mam już właściwie opracowane. Dokładniejszą trasę po w/w miejscach jeszcze sobie wymyślę, no i może wprowadzę jakieś zmiany... na razie gros czasu zabiera mi grecka relacja

Tym razem zamiast 9 dni, będziemy mieć do dyspozycji 14, tak więc myślę, że szanse na zrealizowanie zamierzeń będą większe niż rok temu

To mówisz że się potem do Grecji wybierasz

Kilku fachowców od niej tu jest... myślę, że na pewno znajdziesz odpowiedzi, albo podpowiedzi na te tematy

Pozdrawiam