WOW Widoki z ostatniego odcinka wspaniałe ... Widać przestrzeń ...
pozdrawiam, Michał
Aglaia napisał(a):Asfalt do Cminda Sameba . Wow - jechaliśmy tam "starą" drogą przez las, którą nawet nienajgorsza terenówka ledwo dawała radę .
Gruzińska droga wojenna też w całkiem przyzwoitym stanie...
Aglaia napisał(a):
I jeszcze mały "wtręt" - Shatili i Lentheki to dwa odrębne regiony. Do Lentheki jedzie się z Ushguli (tzw. pełna pętla swanecka). Mieliśmy to w planach ale trochę obawialiśmy się o nasz samochód, którego stan techniczny pozostawiał trochę do życzenia.
majkik75 napisał(a):WOW Widoki z ostatniego odcinka wspaniałe ... Widać przestrzeń ...
wiola2012 napisał(a):Zdjęcie - cerkiew na tel wysokich gór, dla mnie najładniejsze .
piotrf napisał(a):Wspaniałe zdjęcia arcydzieło natury w połączeniu z egzotyczną architekturą
Kazbek to piękny i potężny wulkan
_Piotrek_ napisał(a):Aglaia napisał(a):Asfalt do Cminda Sameba . Wow - jechaliśmy tam "starą" drogą przez las, którą nawet nienajgorsza terenówka ledwo dawała radę .
Byłem zaskoczony w jak dobrym stanie są drogi, w zasadzie poza kilkoma ubytkami na trasie Zugdidi - Mestia i fatalną jakością nawierzchni w tunelach na Drodze Wojennej, to praktycznie nie mam zastrzeżeń.
_Piotrek_ napisał(a):Tak na marginesie, to Shatili gdzieś tam chodzi mi po głowie, bo w pierwotnym planie nawet było na naszej liście ale ostatecznie, po wielu modyfikacjach zrezygnowałem z wyjazdu tam.
Aglaia napisał(a):_Piotrek_ napisał(a):Aglaia napisał(a):Asfalt do Cminda Sameba . Wow - jechaliśmy tam "starą" drogą przez las, którą nawet nienajgorsza terenówka ledwo dawała radę .
Byłem zaskoczony w jak dobrym stanie są drogi, w zasadzie poza kilkoma ubytkami na trasie Zugdidi - Mestia i fatalną jakością nawierzchni w tunelach na Drodze Wojennej, to praktycznie nie mam zastrzeżeń.
To widać w tym obszarze przez te 10 lat Gruzja zanotowała gigantyczny postęp. Stan nawierzchni te 10 lat temu był fatalny. Nie chodzi nawet o te górskie drogi typu Mestia-Ushguli czy droga do Shatili bo to miało swój urok i było przygodą samą w sobie zresztą w miarę równy szutr nie jest zły ale właśnie gruzińska droga wojenna czy obwodnica Tibilisi to był koszmar.
Aglaia napisał(a):_Piotrek_ napisał(a):Tak na marginesie, to Shatili gdzieś tam chodzi mi po głowie, bo w pierwotnym planie nawet było na naszej liście ale ostatecznie, po wielu modyfikacjach zrezygnowałem z wyjazdu tam.
Szkoda trochę tego Shatili bo to piękne a przy tym odludne miejsce ale wiadomo, że nie można mieć wszystkiego kiedy czas ograniczony. Jest jeszcze podobna wioska Omalo ale tam nie dotarliśmy.
majkik75 napisał(a):Piękne rejony ... widać przestrzeń i taką "dziewiczą" jeśli można tak powiedzieć (takie mam wrażenie), tereny nie za bardzo zmienione przez człowieka ...
piotrf napisał(a):Dla takich widoków warto podróżować na wschód
Aglaia napisał(a):...
Akurat Kahetia to moja najmniej ulubiona część Gruzji więc czekam co będzie dalej .