napisał(a) jacekww » 06.01.2014 20:57
napisał(a) te kiero czy możesz przybliżyć koszty oraz jak tam z sanitariatami: czystość, odległość
Vacansoleil ma bardzo dobrze dobrze rozbudowaną stronę, można tam sprawdzić wszystkie ceny, a także zamówić darmowy katalog do domu. Jak dla mnie ceny akceptowalne są tylko do ok. 10 lipca i po 20 sierpnia, w szczycie sezonu są mniej więcej x2. Ale zdarzają się promocję w tym roku były to wybrane kempingi za 50% ceny.
Chyba wszystkie kempingi są z zakresu 3-5 gwiazdek, zważywszy że sieć pokrywa głównie kraje europy zachodniej myślę że osoby lubiący tą formę wypoczynku nie będą mieli zastrzeżeń. Osobiście byłem na 5 kempingach i nie mam zastrzeżeń do czystości. Odległość jest pojęciem względnym tak jak odległość do morza w Chorwacji. Zakładami iż jeżeli ktoś decyduje się na kemping to lubi się ruszać, a nie leżeć z drinkiem przy basenie hotelowym. Ja miałem od 10 do jakieś 50m, zależnie od kempingu.
jak dalece można podejść pod niego, czy raczej tylko oglądanie z daleka
Tego nie wiem bo tylko przejeżdżaliśmy i oglądaliśmy z drogi. Ale na pewno jest tam rozwinięta sieć szlaków bo widziałem dużo osób w ubraniu do turystyki górskiej
być może pojadę w tym roku podobną trasą
Słowenia jest piękna i chętnie zatrzymał bym się tam na dłużej.
napisał(a) VjetarCo to takie kolorowe na wodzie jest?
Nie potrafię powiedzieć, zdjęcie robione na dużym zoomie, nie przechodziłem koło tego i nie mogłem się przyjrzeć.
napisał(a) golibroda W Wiedniu parkingi są w niedziele darmowe ? Dobrze zrozumiałem ?
Tak jak napisał Lednice parkowanie w niedzielę jest bezpłatne poza jedną strefą.
Wiedząc także o małej ilości wolnych miejsc już przed wyjazdem przejrzałem na google mapę Wiednia i wybrałem miejsce gdzie zaparkuję. Nie jest to ścisłe centrum, ale prawdopodobieństwo wolnego miejsca bardzo duże. Czerwoną linią zaznaczone gdzie miałem zaparkować, udało się nawet ciut bliżej-czerwona kropka. Punkt A to środek Innere Stadt przy katedrze Szczepana.