Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zawias
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zawias » 13.08.2006 16:59

''''''''''............'''''''''''''............''''''''''''''..........
Ostatnio edytowano 23.09.2006 14:31 przez Zawias, łącznie edytowano 2 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 13.08.2006 17:13

Jedź!!!! Możesz podróżować z Tatą bez problemu. Syn wyjeżdżał ze mną do Niemiec.
Co tutaj wielce pilotować. W miarę dokładne mapy w ręce i jazda. W Wiedniu, Grazu, etc. masz nawet na jezdni namalowane kierunki.

Pozdrawiam i ................ współczuję, że nie jedziecie całą rodziną, tzn. z Mamą.
W Cro widziałem kilka Polek z dzieciakami w knajpce bez mężów. Z zazdrością patrzyły na nas i na nasze relacje z dziećmi.

FUX
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.08.2006 18:37

Czy dam radę go pilotować?

Moja żona nigdy nie lubiła atlasów samochodowych. Szuka długo, gubi strony, w atlas musi patrzeć przez okulary, a na drogowskazy bez okularów. By jej pomóc przed wyjazdem robię "rozpiskę". W tabelce są numery dróg, główne miejscowości, odległości między nimi. Podkreślam numery dróg, bo to one bardzo ułatwiają pilotowanie. Spróbuj coś takiego zrobić wspólnie z tatą. W ten sposób poznasz trasę, poznasz atlasy czy mapy i staniesz się współodpowiedzialna za przygotowanie drogi.
I jeszcze jedna, ważna zasada. Kierowcy zawsze trzeba mówić, nad którym pasem wisi tablica z nazwą miejscowości do której zdążamy i jaka jest na niej strzałka.
Szerokiej drogi
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 13.08.2006 19:32

Zawiasku drogi- jeżeli masz więcej niz pięc lat i paszport to z wyjazdem za granicę z samym ojcem nie będzie problemu.Ja w tym roku "wywoziłem" do Chorwacji nie swoje 9 letnie dziecko i nie miałem żadnych kłopotów.Jedż z tatą i bawcie się dobrze.
Pozdrawiam .
drogomir
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drogomir » 13.08.2006 19:43

Jestem ojcem który swego czasu znzlazł się w takiej sytuacji nie pojechaliśmy i do dziś tego żałujemy. Dasz sobie radę po drodze zaznaczyćie dokładnie trasę na mapie i bedziecie jej pilnować jeżeli trochę pobłądzicie to przecież nie jest tragedia wkońcu to wakacje urlop a nie wyścig z czasem.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone