Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Top 10 plaż w HR.

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
plantator
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plantator » 03.09.2004 13:24

Plaża Jezero na Peljesacu-dzika i prawie bezludna (do 11.00 i od 16.00 można mieć całą dla siebie :!: ), drobny biały żwirek i turkusowa woda :) , trochę podobna do niedalekiej Divny, ale zdecydowanie bardziej kameralna.
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 03.09.2004 13:42

arten napisał(a):Wśród 100 najpiękniejszych plaż na świecie według francuskich ekspertów od wypoczynku znalazła się tylko 1dna plaża z Cro jest nią Bol.

A nie wiesz ze francuzi sa jednym z najbardziej nacjonalistycznych narodow europy zapotrzonym w sny o wlasnej dawno przeminionej wielkosci- i poza francją to oni niewiele widza i jezdza.

pozdrav
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 03.09.2004 13:45

cezar000 napisał(a):
arten napisał(a):Wśród 100 najpiękniejszych plaż na świecie według francuskich ekspertów od wypoczynku znalazła się tylko 1dna plaża z Cro jest nią Bol.

na plaże na Lazurowym przechodzi się np.przez linie kolejową :lol:

Dla mnie plaze na Lazurowym wybrzezu to obciach- bylem tam i nic mnie tam znow nie ciagnie: hotel...ulica...plaza - kaszana- i w dodatku drozyzna jakich malo w europie!

pozdrav
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 03.09.2004 13:49

Mam problem z tym glosowaniem- bylem rok temu wiec jezyka troche zapomnialem- lifestyle i co dalej???

Pozdrav
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 03.09.2004 13:49

Agato W! A byłas w zatoczkach między Sutivanem a Bobovisce na Moru?? Najpiękniejsze plaże są tam, gdzie najmniej ludzi!. Zlatni Rat trzeba zobaczyć i nic więcej!!!( a najlepiej z Vidovej Gory)Broń Boże tam spędzać urlop!!!Dla mnie urlop=odpoczynek, a nie mordęga!!!
Pozdrawiam lubiacych deptaki.
mamrotek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamrotek » 03.09.2004 16:19

Masz Rację. Bol trzeba zobaczyć i to wystarczy. No z Vidowej Gory to ciut przy mały, ale z pobliskich wzniesień jest w sam raz, bo z plaży to cienko wygląda, przez te żółte kamienie. Ale w poblizu Bol są kameralne plaże. np Murvica. <BR> a płytką zatokę z białym drobniuseńkim piaskiem to widziałem w HR tylko raz
Dalmatino
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatino » 03.09.2004 20:52

a Plava Plaża w Vodicach? :( ta główna część gdzie jest dużo turystów niejest przepiękna (bo dużo turystów :P), ale ta wcześniejsza część ...mmmm skakać jest gdzie nic lepszego, ale i tak zawsze się kąpie nad betonową plażą na Jadrji :P najlepiej
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
plaża

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 05.09.2004 09:42

:D A hoy ! Do zobaczenia na urokliwych plazach całej Chorwacji .
Suzana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Suzana » 18.09.2004 13:18

Polecam kapitalną plażę - mało znaną zwłaszcza wśród polskich turystów: Brseč koło Mošćenićkiej Dragi na Istrii. Zjazd z drogi jest bardzo trudny do znalezienia, prowadzi ostro w dół ciasnymi serpentynami... Tam trzeba zaparkować pod skałą (mieści się co najwyżej 5 aut) - a i zawrócić trudno, bo mało miejsca i urwisko ;), a następnie zejść jeszcze niżej scieżką... Jeśli w lewo - plaża jest nieco większa, jaśli w prawo... to najpierw jest mała przystań rybacka (z betonowym chodnikiem i budką na sprzęt), a potem dopiero plaża pod skałą, do której trzeba się dostać wpław... Co sprytniejsi mogą popłynąć nieco dalej... za załom skalny i tam... tam już jest dzika plaża:) Pod wiszącą skałą :) Plaża kamienista z większymi skałkami w wodzie :)
AgataW
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgataW » 05.10.2004 21:12

Hej, jolek, na Bracu "przetestowałam" plaże między Supetarem a Mircą i w Milnej (byłam we wrześniu więc było super pusto) oraz Złoty Róg (też nie było tłoku). Bobovisce widziałam z daleka, w Sutivanie byłam przejazdem ale nic straconego... Brac jest wspaniały! Zamierzam tam wrócić.
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 05.06.2005 13:20

A w Baśce na Krk-u ? Super plaża, długa, szeroka, piaszczysto-żwirkowa ( szczególnie od campu w stronę centrum ) 8)
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 05.06.2005 13:45

Naj, naj, naj plaże w HR. Miłego oglądania.
Pzdr
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 05.06.2005 14:18

krystek napisał(a):Naj, naj, naj plaże w HR. Miłego oglądania.
Pzdr

Bardzo smpatyczna stronka-jak to się stało ,że do tej pory chyba nie wszystkim znana :D

pzdr :papa: :papa:
Anulka1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anulka1 » 31.07.2005 20:40

Knicz Mirosław napisał(a):Hej hej nie ma w spisie Białej Plaży z LISEK??? Kpicie czy tam nie byliście?To na wyspie Losin dojazd z drogi jak na lotnisko, a później z 3,5 km pieszo chyba, że ktoś jedzie terenówką to pieszo tylko 800m.

Witaj!!!

Własnie wrocilam z Losinji,

I znalazlam ta plaze..... i wiesz co??? REWELACJA i plaza, i dno, REWELACJA :D :D :D

Wielkie dzieki !!!!!!

Pozdrawiam,
Ania
qsma
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qsma » 27.08.2005 18:42

Anulka1 napisał(a):
Knicz Mirosław napisał(a):Hej hej nie ma w spisie Białej Plaży z LISEK??? Kpicie czy tam nie byliście?To na wyspie Losin dojazd z drogi jak na lotnisko, a później z 3,5 km pieszo chyba, że ktoś jedzie terenówką to pieszo tylko 800m.

Witaj!!!

Własnie wrocilam z Losinji,

I znalazlam ta plaze..... i wiesz co??? REWELACJA i plaza, i dno, REWELACJA :D :D :D

Wielkie dzieki !!!!!!

Pozdrawiam,
Ania

też tam chce. opiszcie dokładnie jak tam dojechac??? można tam z abc ponurkowac? i jak z tym dojadem terenówką? wybieram sie w pazdzierniku patrolem 4x4 i mam zamiar troszke poupalać. 8) :D na czym polega ten dojazd 3,5 km terenówką i czy można tam zaparkować???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...