napisał(a) bluesman » 18.09.2018 13:18
PWojtek napisał(a):bluesman napisał(a):Ja Ci takiego nie pokażę ale mam wyobraźnię
skoro przepis mówi 50, a będzie 51 to mandat jak najbardziej prawidłowy
Jak rozumiem Ty będziesz dyskutował ?
Z technicznego punktu widzenia straszne głupoty gadasz. Jak byś przeczytał instrukcję każdego radaru to po pierwsze każdy pomiar obarczony jest błędem, a po drugie każdy radar ma podaną procedurę poprawnego pomiaru prędkości. W 90% przypadków policja wykonując pomiary robi to źle. Jak by mi zmierzył 51 i chciał dać mandat to idę do sądu i w 100% zostanę uniewinniony, bo pomiar jest w granicy błędu. Tylko pytanie czy lepiej zapłacić te 100PLN czy łazić po sądach i tracić czas? Takie mandaty to po prostu wyłudzenia, bo wiadomo że większość tę stówę zapłaci.
Z technicznego punktu widzenia błądzisz !
Nie napiszę Ci tego co mnie napisałeś bo trudno z takim eu-geniuszem dyskutować
nawet w procentach pewne rzeczy podajesz
Ciekawe kto te badania robił bo jakoś nie podałeś żródła ? pewnie Ty
Przepis mówi 50KM/h w terenie zabudowanym ? masz 51 KM/h na budziku ? zatem bulisz i tyle ! oczywiście walcz sobie w sądzie i na pewno zostaniesz uniewinniony, jak każdy ideał bo co to ten 1km
p.s. w sklepie jak braknie Ci złotówki też pewnie powiesz kasjerce, że to w granicach błędu ?
anakin napisał(a): nie spotkałem się z mandatem przy przekroczeniu prędkości o 1km/h.
też się nie spotkałem ale to nie znaczy, że jest to niemożliwe
bo co do zasady taki mandat byłby jak najbardziej prawidłowy