Fajna ciekawostka kolejowa.
Czy to jest obiekt otwarty do zwiedzania czy mieliście jakieś "chody" żeby tam wejść?
Jak jest czynne, gdzie bilety?
Teraz pora na zamek, na zamek...
Pozdrawiam
kataryniarz napisał(a):Jestem ciekaw zdjęć... jedziemy we wrześniu
weldon napisał(a):Jeden bunkier, a tyle skojarzeń
Aguha napisał(a):Jestem i ja. Kurczę, nawet nie wiedziałam, że takie sympatyczne bunkry mamy.
Jacek S napisał(a):Czy to jest obiekt otwarty do zwiedzania czy mieliście jakieś "chody" żeby tam wejść?
Jak jest czynne, gdzie bilety?
lontom napisał(a):No własnie
Roxi napisał(a):Bilety można kupić w budce zaraz obok bunkra, ale nie wiem ile kosztowały.
Roxi napisał(a):Zdjęć ze szlaków mam tyle, że trudno się zdecydować które pokazać
Widoki zapierały dech w piersiach i można było pstrykać i pstrykać. Jak już kończyliśmy ostatnią trasę, to człowiek chłonął to co jest dookoła, żeby zatrzymać te krajobrazy w pamięci.
weldon napisał(a):Ale, w takim razie, skąd opowieści "Kuzyna" na przykład, anonimowego świadka, który podczas wojny pracował w stępińskim schronie, że w jego podziemiach znajdowała się luksusowo urządzona kawiarnia dla wysokich oficerów niemieckich?
Albo te częste wizyty radiestetów, poszukiwaczy, jakichś dziwnych ludzi, podobno z wywiadów i kontrwywiadów?
Coś w tym musi być
Lidia K napisał(a):Pewnie zbyt dużo nie uda mi się już z tych widoków zobaczyć
Iwona75 napisał(a):Ciekawie się zapowiada , będę zaglądać.
Aattaa napisał(a):Schron kiedyś zwiedzałam ale w Odrzykoniu nie byłam. Zdjęcia wyglądają bardzo zachęcająco. Po powrocie z Chorwacji - jeszcze tylko 10 dni do wyjazdu -muszę się tam wybrać. Czekam na ciąg dalszy.
piotf napisał(a):Piękny spacer po moich stałych ścieżkach . . .
Zastanawiam się , czy odwiedziliście leżący w pobliżu rezerwat "Prządki" , czy zjechaliście serpentynami do Korczyny ( na tej trasie odbywają się wyścigi - eliminacje do GSMP ) . . .
piotf napisał(a):Czekam na Twoją Carynkę . . . i inne górki
Marek48 napisał(a):Taki sam schron kolejowy można zwiedzac w miejscowości Konewka k. Spały. Jeżeli kogoś interesuje ta tematyka, a do Spały ma bliżej to bardzo zachęcam do zwiedzania. Schron jest w niezłym stanie i usytuowany jest w ładnym lesie.
Roxi napisał(a):Z Krosna do Brzegów Górnych jest dobre 120km, więc na trasę wyszliśmy dopiero około południa.
Można powiedzieć, że spotkaliśmy się z Połoniną w samo południe
Samochód zostawiliśmy na parkingu i ruszyliśmy do góry czerwonym szlakiem.
Parking kosztował 10zł, a bilety wstępu po 6zł za głowę.