Zajrzyj do wózków przed kościołem i policz czerwone kokardkimegidh napisał(a):Zastanów się dobrze przed zakupem
Katolikom zabronione jest noszenie amuletów.
A oko po prostu mi się podoba i będzie jako ozdoba i pomc w lokalizacji kluczy w torebce
Zajrzyj do wózków przed kościołem i policz czerwone kokardkimegidh napisał(a):Zastanów się dobrze przed zakupem
piekara114 napisał(a):Zajrzyj do wózków przed kościołem i policz czerwone kokardkimegidh napisał(a):Zastanów się dobrze przed zakupem
A oko po prostu mi się podoba i będzie jako ozdoba i pomc w lokalizacji kluczy w torebce
I dobrze Ci się kojarzyło. Ale ten talizman jest rozpowszechniony rówznież w Grecji.
Historia tego talizmanu jest bardzo ciekawie przedstawiona tutaj. Szczególnie spodobało mi się wyjaśnienie, że ponoć osoby z niebieskimi oczama częściej rzucają uroki i dlaczego amulety, mające odczyniać te złe uroki mają postać niebieskich oczu
piotrf napisał(a):Powiem Wam dziewczyny , że lepsza ( bezpieczniejsza dla otoczenia ) kokardka niż plucie przez lewe ramię czy przekierowywanie na psa ( "na psa urok" ) , no bo co to biedne psisko winne . . .
Pozdrawiam
Piotr
aga_stella napisał(a):.
- Kod: Zaznacz cały
I dobrze Ci się kojarzyło. Ale ten talizman jest rozpowszechniony rówznież w Grecji.
Historia tego talizmanu jest bardzo ciekawie przedstawiona tutaj. Szczególnie spodobało mi się wyjaśnienie, że ponoć osoby z niebieskimi oczama częściej rzucają uroki i dlaczego amulety, mające odczyniać te złe uroki mają postać niebieskich oczu
Bardzo ciekawa informacja w linku, który podałaś.
Mówi się, że podróże kształcą, ale relacje też
aga_stella napisał(a):A może warto było do kasyna wstąpić Nuż wróciłabyś bogatsza.
Całkiem ładny ten Rodos.
piekara114 napisał(a):A ja pomyślałam, jak nie do akwarium to może wejdziemy do kasyna
Siedzę wygodnie i czekam na zachód...