Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

... to Mykonos!

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 18:19

Helen, dobrze wiesz, jakie u mnie tempo relacjonowania :lol: , pewnie sroga zima by mnie zastała a Ty byś akurat ferie miała :wink: /się mi zrymowało :lol: /
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.08.2011 19:05

No nie przesadzaj, codziennie dawałaś odcinek :) z małymi tylko wyjątkami. Do roboty i już... to jak, kiedy, dokąd.. jak to tam było z tym Zakynthos?
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 19:53

Pięknie było, bajecznie było nawet, ale, pani droga, silnej woli brak do pracy domowej :wink:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.08.2011 19:57

mahadarbi napisał(a):Pięknie było, bajecznie było nawet, ale, pani droga, silnej woli brak do pracy domowej :wink:

Do kąta :devil:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 20:13

Ale po łapach już bić nie będziesz? :wink:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 21:20

Maleńki więc prolożek i żegnajcie wakacje na Mykonos! :hut:

Obrazek

Golden Star odpłynął precyzyjnie, zgodnie z planem. Podróż jest spokojna i komfortowa. Pięć godzin nie męczy, jedyne nerwowe ruchy na olbrzymim promie wywołane są nie sztormem a breaking newsami z Parlamentu Europejskiego, związanymi z decyzją o przyznaniu miliardów zadłużonej Grecji. Dziś już wiemy, że przyznano im sporo, wtedy jednak decyzje ważyły się a zdania były mocno podzielone. Wielkie plazmy umieszczone na ścianach, skupiały co pół godziny Greków w różnym wieku, żywo zainteresowanych toczącą się debatą. To jedyne atrakcje pięciogodzinnego rejsu.

Golden Star wygląda jak kilkukondygnacyjny pływający dance floor. Strefa economy jest największa i najbardziej przestronna.
Obrazek

Płyniemy dokładnie tym samym promem, jakim przypłynęliśmy 13 dni temu z Rafiny, więc wystrój ten sam. Nadia w drodze na Mykonos mocno zaprzyjaźniła się z Kristiną, Albanką płynącą na Mykonos. Miała pracować w Super Paradise jako barmanka. Nie spotkaliśmy jej, bo i też SP omijaliśmy wielkim łukiem.
Obrazek

Strefa luxury znajduje się piętro wyżej. Tu już nastrój zgoła inny, chilloutowo i zbyt wytwornie, by przejmować się upadającą gospodarką.
Obrazek
Obrazek

Punkt 21.00 wpływamy do portu w Rafinie /tu port za dnia/Obrazek
Obrazek

To ostatni dziś kurs Superferry II. Następny, znów na Mykonos jutro rano. Zrzucanie kotwic, cumowanie. Ciekawe, czy ja w ogóle go poznam... Przecież wtedy na plaży, widziałam go po raz pierwszy i ostatni. - Ciekaw jestem, czy go w ogóle poznasz? - czyta w moich myślach S. - Będzie cyrk, jak go nie będzie! - dodaje mi, jak zwykle, otuchy :roll:

Tłum prześciga się na schodach, biegnie niczym rozpędzone stado, jakby było istotne, kto pierwszy postawi nogę na lądzie :roll: Wchłania nas, pędzimy razem z innymi, nie da się zejść spokojnie. Boże, a jak Paweł nie czeka?!

Ludzie się szukają, nawołują, dzwonią, sms-ują. Ktoś trzyma transparent z imieniem i nazwiskiem, krzyki się mieszają, nie słychać własnych myśli. Tiry zjażdżają z platformy promowej, uwaga!, na bok, dziecko jakieś płacze, matka woła, ojciec krzyczy... Gdzie ten Paweł :?:

Stoimy jak sieroty, zupełnie z boku. Niech ten tłum się wreszcie rozproszy, niech się poodnajdują, rozejdą. Głowa mało mi się nie urwie, jak on, u licha, wyglądał?! Wyciągam telefon, już mam wybierać numer, kiedy wreszcie go spostrzegam. - Paweł! Jest!!! :hearts:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 21:50

A dla zakochanych w Grecji - perełka - ranking najpiękniejszych plaż AD 2011 (subiektywny, zakładam :wink: )

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... show=13370

Obrazek
Ostatnio edytowano 01.10.2011 11:18 przez mahadarbi, łącznie edytowano 1 raz
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 21.08.2011 19:29

Maleńki więc prolożek i żegnajcie wakacje na Mykonos!

Ale prolog to przecież na początku bywa :wink: , czyli, że jak? Będzie nowa relacja, to taki tylko wstęp do nowej tytułem końca tej? :lol: :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 21.08.2011 20:34

Czyli że prolog kończący :wink: , albo zaczynający Ateny, których nie będzie, a które jednak były :lol:
Widocznie mentalnie nie mogę się jakoś rozstać z tematem...
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

... to Mykonos! - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone