Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

... to Mykonos!

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 19:19

Helen, dobrze wiesz, jakie u mnie tempo relacjonowania :lol: , pewnie sroga zima by mnie zastała a Ty byś akurat ferie miała :wink: /się mi zrymowało :lol: /
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.08.2011 20:05

No nie przesadzaj, codziennie dawałaś odcinek :) z małymi tylko wyjątkami. Do roboty i już... to jak, kiedy, dokąd.. jak to tam było z tym Zakynthos?
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 20:53

Pięknie było, bajecznie było nawet, ale, pani droga, silnej woli brak do pracy domowej :wink:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.08.2011 20:57

mahadarbi napisał(a):Pięknie było, bajecznie było nawet, ale, pani droga, silnej woli brak do pracy domowej :wink:

Do kąta :devil:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 21:13

Ale po łapach już bić nie będziesz? :wink:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 22:20

Maleńki więc prolożek i żegnajcie wakacje na Mykonos! :hut:

Obrazek

Golden Star odpłynął precyzyjnie, zgodnie z planem. Podróż jest spokojna i komfortowa. Pięć godzin nie męczy, jedyne nerwowe ruchy na olbrzymim promie wywołane są nie sztormem a breaking newsami z Parlamentu Europejskiego, związanymi z decyzją o przyznaniu miliardów zadłużonej Grecji. Dziś już wiemy, że przyznano im sporo, wtedy jednak decyzje ważyły się a zdania były mocno podzielone. Wielkie plazmy umieszczone na ścianach, skupiały co pół godziny Greków w różnym wieku, żywo zainteresowanych toczącą się debatą. To jedyne atrakcje pięciogodzinnego rejsu.

Golden Star wygląda jak kilkukondygnacyjny pływający dance floor. Strefa economy jest największa i najbardziej przestronna.
Obrazek

Płyniemy dokładnie tym samym promem, jakim przypłynęliśmy 13 dni temu z Rafiny, więc wystrój ten sam. Nadia w drodze na Mykonos mocno zaprzyjaźniła się z Kristiną, Albanką płynącą na Mykonos. Miała pracować w Super Paradise jako barmanka. Nie spotkaliśmy jej, bo i też SP omijaliśmy wielkim łukiem.
Obrazek

Strefa luxury znajduje się piętro wyżej. Tu już nastrój zgoła inny, chilloutowo i zbyt wytwornie, by przejmować się upadającą gospodarką.
Obrazek
Obrazek

Punkt 21.00 wpływamy do portu w Rafinie /tu port za dnia/Obrazek
Obrazek

To ostatni dziś kurs Superferry II. Następny, znów na Mykonos jutro rano. Zrzucanie kotwic, cumowanie. Ciekawe, czy ja w ogóle go poznam... Przecież wtedy na plaży, widziałam go po raz pierwszy i ostatni. - Ciekaw jestem, czy go w ogóle poznasz? - czyta w moich myślach S. - Będzie cyrk, jak go nie będzie! - dodaje mi, jak zwykle, otuchy :roll:

Tłum prześciga się na schodach, biegnie niczym rozpędzone stado, jakby było istotne, kto pierwszy postawi nogę na lądzie :roll: Wchłania nas, pędzimy razem z innymi, nie da się zejść spokojnie. Boże, a jak Paweł nie czeka?!

Ludzie się szukają, nawołują, dzwonią, sms-ują. Ktoś trzyma transparent z imieniem i nazwiskiem, krzyki się mieszają, nie słychać własnych myśli. Tiry zjażdżają z platformy promowej, uwaga!, na bok, dziecko jakieś płacze, matka woła, ojciec krzyczy... Gdzie ten Paweł :?:

Stoimy jak sieroty, zupełnie z boku. Niech ten tłum się wreszcie rozproszy, niech się poodnajdują, rozejdą. Głowa mało mi się nie urwie, jak on, u licha, wyglądał?! Wyciągam telefon, już mam wybierać numer, kiedy wreszcie go spostrzegam. - Paweł! Jest!!! :hearts:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.08.2011 22:50

A dla zakochanych w Grecji - perełka - ranking najpiękniejszych plaż AD 2011 (subiektywny, zakładam :wink: )

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... show=13370

Obrazek
Ostatnio edytowano 01.10.2011 12:18 przez mahadarbi, łącznie edytowano 1 raz
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 21.08.2011 20:29

Maleńki więc prolożek i żegnajcie wakacje na Mykonos!

Ale prolog to przecież na początku bywa :wink: , czyli, że jak? Będzie nowa relacja, to taki tylko wstęp do nowej tytułem końca tej? :lol: :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 21.08.2011 21:34

Czyli że prolog kończący :wink: , albo zaczynający Ateny, których nie będzie, a które jednak były :lol:
Widocznie mentalnie nie mogę się jakoś rozstać z tematem...
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

... to Mykonos! - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies