Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

... to Mykonos!

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 15:20

Jak o mnie chodzi, to chętnie i dziś przyjmę :-)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 15:22

helen napisał(a): zobaczysz jak szybko przyjdzie czas, gdy nie będzie chciała już z Wami jeździć, u nas już pomału się na to zanosi.

Otóż to, życie nieubłagalnie płynie i nie chce się zatrzymać nawet na chwilę...
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 27.07.2011 15:31

mahadarbi napisał(a):Jak o mnie chodzi, to chętnie i dziś przyjmę :-)

to ja chętnie złożę: Wszystkiego najlepszego z okazji imienin, wielu podróżniczych celów i samych pogodnych dni :) :)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 15:34

:oops: Ale się wprosiłam... Dziękuję, Helen :-)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.07.2011 16:57

romuald22 napisał(a):
mahadarbi napisał(a):Pozdrawiam także, Anka

Gdybyś to wczoraj napisała to złożyłbym Ci życzenia imieninowe.A dzisiaj to juz faux pas.

No, nie .... (jak zawsze, ....niedoczytam)
Anna ..... Wszystkiego najlepszego. :!: :D Spełnienia marzeń wczasowych ... życzę. :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 18:26

:oops: Dzięki, woka, mimo niedoczytania nawet :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.07.2011 19:30

mahadarbi napisał(a)::oops: Dzięki, woka, mimo niedoczytania nawet :wink:
:lol:
( nawet nie obiecuję, że się poprawię)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 27.07.2011 20:17

Kochani, ja się pożegnam, mahadarbi zadbaj żebym miała co czytać i oglądać po powrocie. Pa :D :D
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 20:31

c.d.

To, czym nakarmiłam oczy, idąc dalej pod górkę, wystarczyło mi, by się zakochać w tym miejscu (swoją drogą, coś za często sie zakochuję chyba :wink: ) Nadia słodko spała, a ja spokojnie mogłam rozkoszować się słońcem chylącym się ku zachodowi. Ech, zresztą sami popatrzcie...Obrazek
Obrazek
Chwilowo słońce znalazło się pod chmurami, ale zaraz znowu się pokaże...
Obrazek
Ta wyspa, którą widać to słynna Delos - obowiązkowy punkt wakacji na Mykonos. Oprócz pozostałości po pozostałościach ruin średniowiecznych nie ma tam nic. Nie jest zamieszkana, chyba tylko przez jaszczurki i jakieś ptactwo. Promy kursują z Mykonos kilka razy, a przebywać na niej wolno od 10.00 do 15.00. Zazwyczaj to, co jest tzw. obowiązkowe, mnie osobiście odstrasza, więc Delos one day next time. Póki co z dalszej perspektywy.
Obrazek
Obrazek
Chwilo, trwaj! Nadiu, śpij, aż chcę zawołać :D Idę dalej, droga skręca pod ostrym kątem. Tu już nie wjedzie żaden samochód. Tu droga się kończy. A na końcu tej drogi zamykającej wyspę po zachodniej stronie jest...
Obrazek
Rajska plaża. Czuję, że już jest nasza :lol:
Obrazek
Słońce nieśmiało wygląda zza chmur. Ma niewiele czasu na finał.
Obrazek
Jest niewiarygodnie. Żadnych odgłosów, hałasu, rozmów, cisza... I jest! Powoli się wychyla. Jeszcze będzie piękny zachód! Słońce kilkoma promieniami wskazuje płynący w oddali prom...
Obrazek
Odważyło się wreszcie! Jest w całej swojej krasie. Czy ja twierdziłam, że na Pag-u zachodzi najładniej?! Nieee... :wink: :
Obrazek
Wracam, choć serce mi się ściska. Tu mogę zamieszkać, Tak...
Obrazek
Kontrastujący z zachodzącym słońcem i niebem monastyr zachęca, by przysiąść. To robię. Mam kilka fajnych zdjęć, ale sam też urzeka :wink: Popatrzcie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Śliczna osada. Kąpie się właśnie cała w słońcu.
Obrazek
Nocą pewnie wypłynie na połów.
Obrazek
Wracamy do Chory. I obiecujemy sobie, że przyjedziemy tu za kilka dni autobusem. Mamy z Ornos taki, prosto do Ag. Ionnian. Nic z planów nie wyjdzie, ale obiecać sobie możemy :x
Tak dobrze nam już znana droga do Chory jest dziś wyjątkowa... Rzadko kiedy jest możliwość uchwycenia panoramy. Ja ją właśnie mam.
Obrazek
I nie mam dość.
Obrazek
Z tych ujęć jestem naprawdę dumna :roll:
Obrazek
Obrazek
No i jak tu nie przepaść z kretesem? No nie da się...Obrazek
Chorę już znacie, ale mogę ulec i jeszcze raz Was oprowadzić :D
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 20:33

Heeeelen , a tak się spieszyłam... :(
Wypoczywaj, przeżywaj, rejestruj i zaskocz nas po powrocie! Szerokiej, spokojnej i pięknych wakacji!

A tak się spieszyłam...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.07.2011 20:59

Mahadarbi ....
Ktoś musi to napisać. Kto .... wiadomo. Woka.

Otóż, patrząc na zdjęcia i czytając Twój komentarz, zauważam, że jesteś bardzo podatna na ......
Piszesz, opisujesz poetycko, widzisz coś ..... czego ja ze swojego kompa za nic ujrzeć nie potrafię. :(

Z jednej strony dobrze- pisz. Jednak bądź świadoma, że na tych zdjęciach nic szczególnego nie widać. To co piszesz jest tylko i wyłącznie w Twojej głowie.
Musisz (powinnaś) zapanować. ........... to tylko luźna dyskusja :wink:
Ehhh, tak mi się napisało, lepiej nie pisać ale czy w tym rzecz. Jestem niepoprawny- wiem
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 21:05

Choćbyś nie wiem, co robił i jak silnie sugerował/namawiał/przekonywał stylu nie zmienię dla Ciebie :P Bo to moja wizytówka, a na to trzeba sobie zapracować :lol: Zawsze można zmienić kino, tak? :P
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.07.2011 21:18

mahadarbi napisał(a):Choćbyś nie wiem, co robił i jak silnie sugerował/namawiał/przekonywał stylu nie zmienię dla Ciebie :P Bo to moja wizytówka, a na to trzeba sobie zapracować :lol:

Przecież nie namawiam :lol: Trzymaj styl- jest Twój.
mahadabri napisał(a):Zawsze można zmienić kino, tak? :P

Pewno, że tak. :lol:

Relacja nadal mi się podoba. :lol: to, że mam inne spojrzenie nie oznacza w żadnym stopniu złej oceny.
Pozdrawiam.
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 27.07.2011 21:20

Mahadarbi, czytam twoją relację od samego początku. Piszesz bardzo fajnie i podoba mi się twój poetycki styl. Jest taki....bardzo kobiecy :wink:
Zdjęcia super. Do Grecji jeszcze nie dotarłem, ale dotrę na pewno.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 27.07.2011 21:24

mahadarbi napisał(a):Choćbyś nie wiem, co robił i jak silnie sugerował/namawiał/przekonywał stylu nie zmienię dla Ciebie :P Bo to moja wizytówka, a na to trzeba sobie zapracować :lol: Zawsze można zmienić kino, tak? :P

Nie przejmuj się woką to taki sam robot internetowy jak darek 1.Taki sam pierdoła jak darek1.Woka król wyspy Krk a darek1 mundurowy król przestworzy. :D :D :D Jedna i ta sama osoba pisała te postacie. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

... to Mykonos! - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone