Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

... to Mykonos!

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.07.2011 10:32

mahadarbi napisał(a)::lol: Się śmiejesz...

Nie zupełnie. Trochę ironii jest ale do świata jako całości.

Znam osobę, nieźle wykształconą która "rzuciła" zajęcie w kraju i wyjechała do Kanady. Uprawia sobie .... winorośl. Żyje jej się wspaniale.
Myślę, że bycie "farmerem" to całkiej intratne zajęcie.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 10:53

romuald22 napisał(a):Mam nadzieję, że dożyję końca tej relacji...

Aż tak nudna? :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 27.07.2011 10:58

Helen ....

Trzy walizki :lol: więc miejsca będzie. Przywieź jakiś lokalny trunek.
Jak wrócisz to ja i Mahadabri przyjedziemy ocenić czy aby wart swych pięniedzy. :wink:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 11:07

helen napisał(a):Witajcie, zrobię sobie przerwę w pakowaniu

Zrób, zrób, w końcu trochę pod Ciebie pisałam w nocy tę Somalijkę ;-)

helen napisał(a):którą masz na myśli?

Nie jestem pewna, czy powinnam zdradzać jej lokalizację... ;-) W końcu to moja ulubiona wioska.

helen napisał(a): Panthenol zawsze zabieramy, ale od 2005 roku nie ruszam się z domu na wakacje bez tego:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8214 i w sumie panthenol nie jest z reguły potrzebny.

Akurat tego nie znam, ale jestem tak emocjonalnie z Pantenolem związana, że inne produkty nie wchodzą w grę ;) Jest wydajny, pięknie pachnie i jest tani.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 11:08

woka napisał(a):Helen ....

Trzy walizki :lol: więc miejsca będzie. Przywieź jakiś lokalny trunek.
Jak wrócisz to ja i Mahadabri przyjedziemy ocenić czy aby wart swych pięniedzy. :wink:

Bardzo mi się ten pomysł podoba? A jak Tobie, Helen?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.07.2011 11:10

mahadarbi napisał(a):
romuald22 napisał(a):Mam nadzieję, że dożyję końca tej relacji...

Aż tak nudna? :wink:

Nie chodzi o nudę w relacji. Zacząłem "śledzić" ten wątek. Ciekaw jestem Grecji w której już kiedyś byłem. Ale...
W mojej poczcie pojawiają się informacje o nowym wpisie w tym wątku. I co widzę ? Pogaduszki pomiędzy Autorką i jednym lub dwoma forumowiczami. Tym akurat nie jestem zainteresowany.
Podobno to jest RELACJA Z...a wygląda powoli jak komunikator GG.
Nie gniewaj się. Na początku mnie zainteresowałaś lecz jak to u mnie w górach mówią - powoli wymiękam :? ...
Licząc na dalszy ciąg konkretów - pozdrawiam - Romek.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 27.07.2011 11:11

Zrób, zrób, w końcu trochę pod Ciebie pisałam w nocy tę Somalijkę icon_wink.gif

A ja nie napisałam nawet jak bardzo mi się zdjęcie Nadii z nią podobało, bardzo lubię takie malutkie "przygody".
Nie jestem pewna, czy powinnam zdradzać jej lokalizację... icon_wink.gif W końcu to moja ulubiona wioska.

Uszanuję oczywiście :)
Przywieź jakiś lokalny trunek.

Najbardziej lokalny jest Gin Xoriguer
Obrazek
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 11:24

romuald22 napisał(a): I co widzę ? Pogaduszki pomiędzy Autorką i jednym lub dwoma forumowiczami. Tym akurat nie jestem zainteresowany.
Podobno to jest RELACJA Z...a wygląda powoli jak komunikator GG..

No ale chyba nie możesz mieć o to do mnie żalu? :lol: Wszak komentarze i wspólne rozmowy to część forum. Bez tego traci sens, no ale to moje zdanie. Nie mogę tego zabronić. Jest wpis, jest komentarz. A że się przedłuża i schodzimy na inne czasem tematy? Tak jest w każdym wątku, ale to buduje ideeę forum. Ja często też tylko czytam, ale też lubię skomentować lub wziąć udział w dyskusji :-)

romuald22 napisał(a):Nie gniewaj się

Nie zamierzam :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 11:47

helen napisał(a):
Zrób, zrób, w końcu trochę pod Ciebie pisałam w nocy tę Somalijkę icon_wink.gif

A ja nie napisałam nawet jak bardzo mi się zdjęcie Nadii z nią podobało, bardzo lubię takie malutkie "przygody".
Nie jestem pewna, czy powinnam zdradzać jej lokalizację... icon_wink.gif W końcu to moja ulubiona wioska.

Uszanuję oczywiście :)

No dobrze już :-) Fodele. Wioska El Greco...
Zdjęcie z Mariją robi furorę wśród moich znajomych. Długo się zastanawiałam, czy je tu wkleić (za bardzo eksponuję nas chyba), ale próżność zwyciężyła :wink:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 27.07.2011 12:06

Fodele.... chociaż mieszkaliśmy blisko, w Aghia Pelagia, niestety tam nie dotarliśmy, tzn. inaczej, wybraliśmy się raz wieczorem i pobłądziliśmy, zostawiliśmy na później i nie wyszło :( .
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 12:15

Obłędna! Magiczna! Pamiętasz zdjęcie, które wkleiłam do relacji z Pag-u? Z tymi babciami w czerni wyszywającymi serwety? To było właśnie Fodele. Dziadkowie z komboloi w dłoniach, gaje oliwne i pozostałości po domu El Greco... Mamo, za tym tęsknię!
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 13:28

Dzień 5 c.d

Przeciwny kierunek to południowo-zachodnia część wyspy i ostatni punkt na mapie - Agios Ioannis. Maleńka plaża w rybackiej osadzie, na górze monastyr a za monastyrem droga pod górę. Idę i chłonę to, co w dole...
Obrazek
Obrazek

to tak tytułem wstępu do ciągu dalszego tego, co upiszę wieczorem :)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 27.07.2011 13:31

Oj, a ja już myślałam, że dziś wyjątkowo odcinek będzie wcześniej. Jak wstawisz resztę nie za późno, to chętnie dziś jeszcze trochę Mykonos popodziwiam.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.07.2011 13:32

mahadarbi napisał(a):Nie przesadzajmy. Hiszpania, Portugalia i Włochy też są od dawna bankrutami a jednak Grecy 'bolą' nas najbardziej :wink: Nie demonizujmy. Bez względu na to, jak ma się tam gospodarka, mentalność południowców ZAWSZE pozostanie taka sama.

W moim odczuciu są dwa poziomy - nie trzy - (tzw. zachodnio-)europejskiej mentalności. Północna, południowa i grecka. :lol:
Mam wrażenie, że Grecy zamierzają już zawsze żyć z procentów od niezaprzeczalnego wkładu w europejską kulturę. Ale nie da się tak na stałe...

A co do Mykonos - piękne miejsce. Można by rozważyć w terminach, gdy zanika ten cały blichtr i szpan. ;)
Serio - podoba mi się. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 27.07.2011 13:35

helen napisał(a):Oj, a ja już myślałam, że dziś wyjątkowo odcinek będzie wcześniej. Jak wstawisz resztę nie za późno, to chętnie dziś jeszcze trochę Mykonos popodziwiam.

Postaram się wcześniej niż przed północą. Muszę szanować tak wiernego czytelnika :-)
Swoją drogą, ależ Ci fajnie... :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

... to Mykonos! - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone