napisał(a) helen » 23.07.2011 17:40
woka napisał(a):helen napisał(a):Ja też chcę Chorę
,
... skoro była codziennie, to ma być codziennie
Zapewne jakiś wypad za miasto zrobiła.
..... lub pisze w notatniku
( ja właśnie wróciłem, trawsko mi urosło i musiałem kosić). helen ...... Ty też postaraj się coś ciekawego pstryknąć. Minorki jeszcze tu nie było (chyba) więc piszę sie już teraz na oglądanie.
Nie było Minorki, ktoś tylko wspomniał, że z Balearów jedynie Minorka mu została
, postaram się należycie ją opisać i ofocić. No chyba, że tak nam się tam spodoba, że zachowamy wszystko dla siebie. Czytałam, że z jednej strony mieszkańcy Minorki cieszą się z turystów, a z drugiej wcale nie dążą do rozsławienia swojej wyspy. Cytuję:
Wyspiarze stawiają bardziej na to gdzie jesteś, a nie na to co masz. Widać to także w zachowaniach hotelarzy czy obsługi. Często standard jest nieco niższy za to cena odpowiednia wyższa. Twierdzą, że cena jaką się ponosi to jest sama Minorka, płacisz za to gdzie jesteś. Często w bezpośredniej rozmowie jak wyraża się zachwyt co do tego miejsca, reagują odwrotnie jak nam by się mogło wydawać. Mianowicie mówią: tak to prawda, ale nie mów o tym nikomu. Z jednej strony latem są turyści a więc interes się kręci, z drugiej wcale nie dążą do tego, aby były tu tłumy.
Ta więc, nie wiem, nie wiem...
No ale gdzie się podziała
autorka ?!
Halloo! My tu czekamy