Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

... to Mykonos!

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.07.2011 17:17

helen napisał(a):Ja też chcę Chorę :D , :D ... skoro była codziennie, to ma być codziennie :D

Zapewne jakiś wypad za miasto zrobiła. :lol: ..... lub pisze w notatniku :wink:
( ja właśnie wróciłem, trawsko mi urosło i musiałem kosić).

helen ...... Ty też postaraj się coś ciekawego pstryknąć. Minorki jeszcze tu nie było (chyba) więc piszę sie już teraz na oglądanie. :lol:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 23.07.2011 17:40

woka napisał(a):
helen napisał(a):Ja też chcę Chorę :D , :D ... skoro była codziennie, to ma być codziennie :D

Zapewne jakiś wypad za miasto zrobiła. :lol: ..... lub pisze w notatniku :wink:
( ja właśnie wróciłem, trawsko mi urosło i musiałem kosić).

helen ...... Ty też postaraj się coś ciekawego pstryknąć. Minorki jeszcze tu nie było (chyba) więc piszę sie już teraz na oglądanie. :lol:

Nie było Minorki, ktoś tylko wspomniał, że z Balearów jedynie Minorka mu została :D , postaram się należycie ją opisać i ofocić. No chyba, że tak nam się tam spodoba, że zachowamy wszystko dla siebie. Czytałam, że z jednej strony mieszkańcy Minorki cieszą się z turystów, a z drugiej wcale nie dążą do rozsławienia swojej wyspy. Cytuję:

Wyspiarze stawiają bardziej na to gdzie jesteś, a nie na to co masz. Widać to także w zachowaniach hotelarzy czy obsługi. Często standard jest nieco niższy za to cena odpowiednia wyższa. Twierdzą, że cena jaką się ponosi to jest sama Minorka, płacisz za to gdzie jesteś. Często w bezpośredniej rozmowie jak wyraża się zachwyt co do tego miejsca, reagują odwrotnie jak nam by się mogło wydawać. Mianowicie mówią: tak to prawda, ale nie mów o tym nikomu. Z jednej strony latem są turyści a więc interes się kręci, z drugiej wcale nie dążą do tego, aby były tu tłumy.
Ta więc, nie wiem, nie wiem... ;)

No ale gdzie się podziała autorka ?!
Halloo! My tu czekamy :D ;)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 17:45

woka napisał(a):Ponadto dziś coś tak "biedno".

Ty lepiej idź sprawdź, czy trawa znowu Ci tam gdzieś nie urosła, dobrze? Bo od tego kwękania głowa już mnie boli :roll: :lol:

woka napisał(a):Z tego dwojga wolę jednak ....Chorę.
Będzie jeszcze coś szpanerskiego :?: :lol: (powiedz, że tak)

Zastanowię się. Ileż można znosić wyzłośliwiania! :P :roll: :lol:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 23.07.2011 17:48

Znalazła się :) :)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 17:48

woka napisał(a):Zapewne jakiś wypad za miasto zrobiła. :lol: ..... lub pisze w notatniku :wink:

Tak, tak, notuje, ile razy woka napsioczył i się nawyzłośliwiał :lol: Teraz liczę, podumowuję i na koniec rachunek wystawię :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 17:50

helen napisał(a):Znalazła się :) :)

Ona tu była, tylko ogarnąć się jakoś leniwie nie może sobotnio :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 17:54

raffiu napisał(a):pisz autorko relacji...pisz!
Fajnie się czyta i ogląda. Skrytykowane przez przedmówców opisy ekskluzywnych i snobistycznych miejsc (a właściwie to nie tyle opisy, co sam fakt, że takowe są - takie odniosłem wrażenie) nadają kolorytu relacji. Broń boże nie rezygnuj pod pręgierzem opinii z kolejnych opisów tych miejsc.

Raffiu, ja nie z tych, które tak szybko ulegają i się poddają : :wink: , robię swoje, piszę, jak chcę i bardzo się cieszę, że i Wam się podoba :D

raffiu napisał(a):Mam na tyle duże poczucie własnej wartości (nie portfela - z tym jest gorzej ;)), że gdy znajdę się w takim miejscu to JA pozwalam się snobistycznej gawiedzi kąpać w mym blasku...nie odwrotnie :D

Mam dokładnie tak samo :lol:
Pozdrawiam Cię!
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 17:57

piotrf napisał(a):Tym bardziej , że to jest relacja mahadarbi , z jej pobytu , z jej odczuciami , z jej pięknymi fotografiami i co już nie raz było na tym forum poruszane :wink: cała reszta może czytać ( jeżeli opłata nie będzie zbyt wygórowana :lol: ) , ale nie musi

Piotr, dzięki za miłe słowa :oops: Nad opłatą cały czas się zastanawiam, woka mnie cały czas prowokuje :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 18:03

helen napisał(a):Nie było Minorki, ktoś tylko wspomniał, że z Balearów jedynie Minorka mu została :D , postaram się należycie ją opisać i ofocić.

Helen, to mnie ona ostała się jedyna na mapie Balearów :)

helen napisał(a):
Wyspiarze stawiają bardziej na to gdzie jesteś, a nie na to co masz. Widać to także w zachowaniach hotelarzy czy obsługi. Często standard jest nieco niższy za to cena odpowiednia wyższa..

Ta zasada, myślę, dotyczy w ogóle wyspiarzy, całego basenu Morza Śródziemnego i nie tylko. To wypływa z ich mentalności. Z jednej strony otwarci, z drugiej - chcą zachować dla siebie ten przyczółek niezależności od turystów. A tak się nie da. Bo tam jest zbyt pięknie, żeby nie dotrzeć.

helen napisał(a):No ale gdzie się podziała autorka ?!
Halloo! My tu czekamy :D ;)

Oj, jest, jest :wink: Ale znowu mnie późna noc zastanie z wklejaniem i upisywaniem pewnie... Masę czasu zajmuje ta robocizna :wink:
Ostatnio edytowano 23.07.2011 18:05 przez mahadarbi, łącznie edytowano 1 raz
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 23.07.2011 18:03

mahadarbi napisał(a):
woka napisał(a):Zapewne jakiś wypad za miasto zrobiła. :lol: ..... lub pisze w notatniku :wink:

Tak, tak, notuje, ile razy woka napsioczył i się nawyzłośliwiał :lol: Teraz liczę, podumowuję i na koniec rachunek wystawię :lol:

we frankach szwajcarskich ;)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 18:04

A pewnie! I nic a nic mnie nie obchodzi, że kredytu nie dostał! :lol: Pewnie w okienku też zaczął narzekać, jak go znam... :roll: :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 23.07.2011 18:06

mahadarbi napisał(a):Tak, tak, notuje, ile razy woka napsioczył i się nawyzłośliwiał :lol: Teraz liczę, podumowuję i na koniec rachunek wystawię :lol:

To ja tutaj staram się jak mogę, uśmiecham się (popatrz w monitor - przecież widać), kibicuję, czasami coś napiszę bardzo pochlebnego :lol: a tu masz ...... :cry:
Co za kobieta, nie dogodzi i już. :wink:

ps. trawę wykosiłem w połowie, to duży areał całe 107 ar czyli 1,07 ha. Jest co robić.
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 23.07.2011 18:07

Pochwalę się, że właśnie dostaliśmy maila z wypożyczalni aut, samochodzik będzie czekał w piątek o 11.00 pod hotelem :D , jeju, doczekać się nie mogę.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 18:09

woka napisał(a): To ja tutaj staram się jak mogę, uśmiecham się (popatrz w monitor - przecież widać), kibicuję, czasami coś napiszę bardzo pochlebnego :lol: a tu masz ...... :cry:
Co za kobieta, nie dogodzi i już. :wink:

To ja na deszczu z wilkami, na wietrze, na mrozie zdjęcia robię, skaczę po skałach, markuję, że ludzi w Chorze nie ma, wiszę na linach, żeby oddać nastrój, klimat, a Ty tak?! Pooczekaj, Ty , niewdzięczniku Ty! :lol: Już ja Ci Shakirą po oczach polecę :lol: :twisted: :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 23.07.2011 18:11

helen napisał(a):Pochwalę się, że właśnie dostaliśmy maila z wypożyczalni aut, samochodzik będzie czekał w piątek o 11.00 pod hotelem :D , jeju, doczekać się nie mogę.

Też bym nóżkami przebierała :wink: A jak lecicie, w sumie ile czasu?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

... to Mykonos! - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone