Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

To islands travel??ktoś zna?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 09.07.2013 11:36

Dzięki za odpowiedź! Myślałem w ostatnim czasie raz po raz, jak tam sobie radzicie w "mojej" kwaterze. Naprawdę bardzo się cieszę, że mieliście więcej szczęścia od nas i "odczarowałeś" ten apartament, bo jego lokalizacja, jak i sam Brist są cudne.

Wydaje mi się jednak, że agencja odbyła jakąś rozmowę z właścicielką tego apartamentu, po moim mejlu i mogło to wpłynąć pozytywnie. Jak sam piszesz, apartament był tym razem nieźle wysprzątany, były nawet ręczniki, a łazienka została wyremontowana (z nią mieliśmy sporo problemów), poprawiło się tez zachowanie gospodarzy. My absolutnie żadnych głośnych imprez tam nie urządzaliśmy i był to pierwszy przypadek (7ma kwatera w Chorwacji) podczas którego były jakieś zgrzyty z gospodarzami, bo jesteśmy naprawdę tolerancyjni i "pozbawieni agresji".

A możesz mi jeszcze napisać, czy regulamin w korytarzu nadal był po czesku (jako "niby" polski), a Pani właścicielka pzybiegła po kasę już 5 minut po Waszym przyjeździe? :)

Tak czy owak cieszę się, że Wasze wakację się udały, ale czasem lepiej dmuchać na zimnę.
maro22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 10.07.2013 10:47

Regulamin wisiał w korytarzu pewnie taki sam jak za Twojego pobytu czyli kartka formatu około A3 w ramce. Treść w kilku językach - pięciu może siedmiu ? ale nie było po Polsku. Po kilku dniach właściciel przyszedł z taką kartką, na której było logo agencji "To Islands Travel" i coś tam jeszcze napisane i tę kartkę przykleił pod regulaminem ale co to było i po co to nie wiem ? Podobno w związku z jakimiś wymogami czy umowami z agencją ? Co do płatności to my przyjechaliśmy około 19-tej godziny w sobotę 22 czerwca. Miałem przy sobie odliczoną gotówkę na dopłatę do zaliczki zgodnie z treścią vouchera. Zaczęliśmy od oględzin apartmana - oprowadzała nas właścicielka z mężem i synem. Na koniec zapytali czy wszystko nam odpowiada i nam odpowiadało więc mówię, że chciałem zapłacić a właścicielka mi mówi, że dziś nie zapłacę bo jest święto narodowe i nie przyjmie dziś pieniędzy. Coś mi tłumaczyła po Chorwacku, że to jest jakieś święto związane ze zwycięstwem nad faszyzmem ? Następny dzień to była niedziela i spotkaliśmy Panią przed domem gdy szliśmy rano na plażę ale nic o kasie nie mówiła a my też bo w końcu to niedziela "dzień święty" :wink: W poniedziałek wieczorem Pani przyszła do nas odebrać zapłatę i zostawiła takie kartoniki pod tytułem "Potvrda o prijavi boravista..." Nie mieliśmy dokumentów dzieci (to inna historia) ale nawet nie było problemów tylko podaliśmy imiona, wiek i wystarczyło. Zaraz po przyjeździe daliśmy dowody osobiste ale to mnie już nie zdziwiło bo rok temu (pierwszy wyjazd do Cro.) było tak samo z tym, że wtedy się dziwiłem po co im te paszporty/dowody tak zaraz po przyjeździe :lol:
Po tym co pisałeś na temat "uciszania" i podobnej opinii na temat tego apartmana zamieszczonej na stronie Casamundo w której ktoś jako jego minus wymienia "ciszę nocną" - wpis pochodzi z 2011r. Twój z 2012r. i dotyczy tego samego problemu postanowiłem zgłębić temat by było "dla potomnych". Jest tak jak już pisałem, czyli cisza nocna w miejscowościach turystycznych ponoć obowiązuje generalnie od 23:00 ALE w niektórych miejscach się jej przestrzega a w innych mniej i tu rola wszelkich agencji turystycznych by w opisie samej miejscowości zamieścić informację na ten temat. Ja dwie noce spałem na tarasie i niemal do rana od strony Gradaca dobiegało "umc..umc...umc...umc..." a przecież tam też teoretycznie jest cisza nocna. Tak się składa, że w tym roku byliśmy na wczasach sami więc dobrze trafiliśmy do spokojnej miejscowości ale gdybyśmy byli w kilka rodzin to nie mówię, żebyśmy "disco" po 23:00 urządzali ale cicho by raczej nie było :lol: czy to w dzień czy w nocy. Jeśli chodzi o jakieś hałasy w ciągu dnia to się nie wypowiem bo my rano opuszczaliśmy apartman i wracaliśmy wieczorem, może kilka razy dzieci hałasowały bawiąc się z pieskiem właścicielki. W ostatni dzień syn właścicielki widząc, że nasze dzieci polubiły (z wzajemnością) tego pieska zażartował byśmy go sobie do Polski zabrali i tu mam problem bo dzieci do dziś ryczą i nie mogą mi wybaczyć, że nie zabraliśmy pieska :lol:
Na temat samej miejscowości Brist napiszę coś w wolnej chwili w odpowiednim wątku.
elasz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elasz » 16.07.2013 11:47

CZY KTOŚ MIESZKAŁ W APARTAMENTACH TILDA W BRIST - WYBIERAM SIĘ POD KONIEC LIPCA I REZERWOWAŁAM PRAKTYCZNIE W CIEMNO, BO ZDJĘCIA ZDJĘCIAMI A NIE ZAWSZE SA ODWZOROWANIEM
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 23.07.2013 22:18

fire napisał(a):Wynajelam za posrednictwe casamundo, a oni wsolpracuja z to travel islands....czyli w sumie casamundo mozna bylo ominac, ale czlowiek jak jedzie gdzies pierwszy raz i sie cyka, to placi frycowe.
Ja tam nastawiam sie pozytywnie, bo w apartamencie mam zamiar tylko brac prysznic i spac, wiec nie musi byc to mega wypas, ale napewno zwroce uwage ,czy opis i cena za to , zgadza sie ze stanem faktycznym- pierwsze co to sprawdzam zawsze czystosc toalety, jak tam sie czysto to w 90% reszta musi byc w porzadku-ot takie mam doswiadczenie z moich roznorakich wyjazdow blizszych i dalszych i to sie w moim przypadku sprawdza jak toaleta bezzarzutu to i reszta wg opisu.

Mieszkalam w Nin,ul. Kninska 3 u panstwa i Gordany, Davor Lipotica...zdjecia apartamentu i opis zgodny ze stanem faktycznym jak co do powierzchni i wposazenia itp. Czystosc bez zarzutu, kontakt z wlascicielami bardzo dobry, kazda zgloszona sprawa od reki zalatwiana, pozytywni, pomocni ludzie, pan Davor dbal o obejscie i funkcjonalnosc apartamentow bez ustanku :D
mwaldorf
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mwaldorf » 02.08.2016 13:25

Witam wszystkich, dyskusja toczyła się o apartamencie Cvitan w Brist Litong 3, ja mam zarezerwowany apartament po sąsiedzku apartamani Vukov Litong 3a, byłbym wdzięczny za ewentualne opinie.

Pozdrawiam.
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

To islands travel??ktoś zna? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies