Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

To islands travel??ktoś zna?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
klaudia111
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) klaudia111 » 17.08.2008 17:25

:D
witam po wakacjach :D
Chciałam tylko powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona.To Islands Travel to firma godna polecenia, jeżeli ktoś nie chce jechać w ciemno.Wszystko przebiegło sprawnie i bez zarzutu,mieszkania wyglądały identycznie jak na zdjęciach,bez żadnej foto-ściemy,a na miejscu okazało się ze wynajmując bezpośrenio u gospodyni zapłacilibyśmy niewiele mniej,tylko trudno znależć coś w szczycie sezonu.
O tym jak tam jest pięknie, super i w ogole,nie będę nawet pisać.Wrócilam wczoraj,a już marzę o przyszłorocznych wakacjach i oczywiście zeby znowu to była Chorwacja,polknęłam bakcyla.Teraz byliśmy na Braci,ale chciałabym też zobaczyć inne wyspy.
Pozdrawiam
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 05.06.2009 14:06

dla uspokojenia wszystkich zainteresowaniych dodam że z tym biurem w zeszłym roku wszystko udalo się bardzo dobrze
SylwiaM78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SylwiaM78 » 09.07.2012 18:28

Witam
Korzystał ktoś z tego biura w ostatnim czasie?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 09.07.2012 23:41

SylwiaM78 napisał(a):Witam
Korzystał ktoś z tego biura w ostatnim czasie?

W tym roku jeden z apatamentów rezerwowałem właśnie przez to biuro. Potwierdzenie przelewu i voucher dostałem. W praniu wszystko wyjdzie w połowie sierpnia - dam znać na forum.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 04.09.2012 12:34

Obiecałem, że napiszę (dla potomnych) po powrocie o tej agencji, zatem kilka słow ode mnie o Islands Travel.

Kontakt mejlowy z biurem dobry i szybki (po angielsku).

Podali dane do przelewu, później potwierdzili otrzymanie przelewu i wysłali voucher - szybko i sprawnie.

Niestety - i to po części jest zarzut do samej agencji, a po części do konkretnej kwatery - z wynajętego apartamentu nie byliśmy zadowoleni. Co prawda jego wygląd i parametry - z grubsza - odpowiadały opisowi i zdjęciom na ich stronie, ale było sporo "minusów ukrytych", typu nad wyraz niesympatyczna rodzina wynajmująca tenże app.

Więcej tutaj: czarna-lista-apartamentow-t16759-390.html#p1016469

Historia ma swój epilog, napisałem do biura mejla po powrocie z opisem wszystkich niedogodności (uzbierało się tego mnóstwo) i dostałem odpowiedź, że do apartamentu zostanie wysłana "inspekcja", a mi oferują zniżkę 10% na dowolny apartament w następnym sezonie. Ale raczej nie skorzystam, wolę bezpośrednio załatwiać u właścicieli (choć również przez Internet). Już po korespondencji mejlowej sporo kwestii można wysondować (jak choćby znajomość języków, komunikatywność, itd.).
maro22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 26.05.2013 19:51

Chyba solidnie Cię wpienili właściciele tego apartamenu bo to już drugi wątek w którym o nich piszesz. Ja właśnie dostałem voucher z To islands travel z rezerwacją tego apartamentu więc nie do śmiechu mi gdy Twoją opinię czytam. Pisałem już o tym w innym wątku ale raz jeszcze napiszę. Pytałem agencję czy ktoś w ostatnich latach się na ten apartament skarżył i odpisali mi tak: "Z własicicielem tego obiektu wspołpracujemy już czwarty sezon. Przez ostatnie trzy, jego apartamenty miały średnio 90 dni naszych rezerwacji w sezonie i ani razu klienci nie zgłosili nam kłopotów z właścicielem." Jaka jest prawda dowiem się za trzy tygodnie. Właściciel nazywa się Cvitan Bilas ?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 09.06.2013 22:17

maro22 napisał(a):Chyba solidnie Cię wpienili właściciele tego apartamenu bo to już drugi wątek w którym o nich piszesz. Ja właśnie dostałem voucher z To islands travel z rezerwacją tego apartamentu więc nie do śmiechu mi gdy Twoją opinię czytam. Pisałem już o tym w innym wątku ale raz jeszcze napiszę. Pytałem agencję czy ktoś w ostatnich latach się na ten apartament skarżył i odpisali mi tak: "Z własicicielem tego obiektu wspołpracujemy już czwarty sezon. Przez ostatnie trzy, jego apartamenty miały średnio 90 dni naszych rezerwacji w sezonie i ani razu klienci nie zgłosili nam kłopotów z właścicielem." Jaka jest prawda dowiem się za trzy tygodnie. Właściciel nazywa się Cvitan Bilas ?

Jeśli mowa o "moim" apartamencie z linka, to agencja po prostu kłamie. Posiadam kopię mejla, który do nich napisałem, a także kopię ich mejla z przeprosinami (z dnia 2012-09-01):

"thank you very much for the information. We will check this situation,
of course, and send an inspection team to the apartment. This comes as a
suprise to us because nobody has complained about these owners before,
we apologize in the name of our agency.

We offer you a 10 % discount if you choose to book next year again over
our agency. :)

Thank you again for the information.
"

Dokładnie chodzi o ten apartament: http://www.croatia-hotels-apartments.com/brist_apartments-cvitan_accommodation.htm.

Niestety nie wiem jak nazywa się właściciel, apartament zamawiałem jako "apartment Cvitan, Brist, Litnoga 3".

Mimo wszystko nie nastawiaj się na najgorsze,Brist jest super, a i może w tym sezonie zmieni się podejście właścicieli na plus, bo jestem pewien, że agencja na pewno odbyła przynajmniej jakąś rozmowę z właścicielami.

Podziel się opinią po powrocie. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i tylko my mieliśmy pecha.

jeszcze gwoli uzupełnienia: poszperałem w archiwm mejli i jednak znalazłem ten Voucher, wynika z niego, że właściciel to faktycznie "Cvitan Bilas", być może jest to mąż kobiety o której pisałem. Jednak to ona tam pociąga za sznurki i ma najwięcej do powiedzenia :)
maro22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 10.06.2013 19:18

Mówimy o tym samym apartamencie - to pewne. Wynająłem ten apartament przez Casamundo ale jak się okazuje oni byli tylko pośrednikiem a voucher otrzymałem od islands travel. Oczywiście relacja po powrocie będzie obszerna. Nie nastawiam się źle ale Rodową Ciupagę naostrzę i zabieram ze sobą... tak profilaktycznie oczywiście. Skoro jak pisałeś ci gospodarze tak bardzo lubią Niemców i Czechów to relację przetłumaczę zamieszczę też na tamtejszych forach.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 12.06.2013 17:20

Trzeba być dobrej myśli. Pomijając wszystkie minusy, apartament jest naprawdę świetnie położony (w doł do małej plaży idzie się minutę). Jeśli nie jadą z Wami małe, kilkuletnie dzieci to też jest większa szansa, że będzie lepiej. Ta starsza Pani ma niestety ogromną awersję do dzieci i chciała by aby przez cały urlop siedziały bez ruchu i w ciszy.
maro22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 12.06.2013 22:00

Jedziemy z dziećmi 3 i 9 lat. Lubię być przygotowany na wszelkie ewentualności więc radca prawny od żony z pracy pomógł i przygotował liczne pisma, które dziś po południu wysłałem do tłumaczenia. W razie potrzeby mam je wysłać listem do Casamundo, Polskiej Izby Turystyki (bo są jej członkiem), do siedziby To Islands Travel w Splicie i do UHPA w Zagrzebiu (Odpowiednik PIT w Chorwacji). Mam jeszcze skargę do Ministerstva Turisma...
Gdy moja żona przeczytała Twoje posty sneer to stwierdziła że radcy prawnego w pracy zapyta co można zrobić gdyby nie dało się wytrzymać w tym apartamencie. Okazało się, że pan Piotr miał już potyczki z biurami podróży więc ma doświadczenie. Dziś żona przyniosła ten cały zestaw pism, list adwokacki z licznymi żądaniami i szczegółowymi instrukcjami dla nas jak to wszystko udokumentować co fotografować a co nagrać i żeby to wszystko wysłać po pierwszym lipca bo wtedy Chorwacja będzie w Unii. Pan Piotr wyszukał nawet dla nas adresy wszystkich tych instytucji Szczęka mi spadła... Jadę więc na wczasy w iście bojowym nastawieniu po raz pierwszy w życiu. Mam nadzieję, że to wszystko się nie przyda a jeśli jednak będzie źle się dowiesz jak "pokazać środkowy palec" kiepskiemu organizatorowi wypoczynku.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 13.06.2013 09:08

Cholera, to brzmi jak przygotowania do wyprawy wojennej :)

Nawiasem polecam (całkiem niedaleko kwatery, zresztą tam wszędzie jest blisko) zacny Coctail Bar (zresztą jedyny w miasteczku). Tamtejsze zacne drinki (np. "Zombie") działały iście terapeutycznie po naszych codziennych bojach z apartamentem :)

Tak czy inaczej, życzę Wam miłego urlopu i mam nadzieję, że Twoja "amunicja" nie będzie potrzebna i właścicielka będzie już odpowiednio "ustawiona" przez agencję.
bettina57
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bettina57 » 13.06.2013 09:30

Nie rozumiem jak można się tak podkręcać przed urlopem.Zamiast się cieszyć to już planujecie walkę ze światem.Co z Was za ludzie?powiem tylko,że negatywne myślenie przyciąga kłopoty.
fire
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fire » 13.06.2013 09:43

Wynajelam za posrednictwe casamundo, a oni wsolpracuja z to travel islands....czyli w sumie casamundo mozna bylo ominac, ale czlowiek jak jedzie gdzies pierwszy raz i sie cyka, to placi frycowe.
Ja tam nastawiam sie pozytywnie, bo w apartamencie mam zamiar tylko brac prysznic i spac, wiec nie musi byc to mega wypas, ale napewno zwroce uwage ,czy opis i cena za to , zgadza sie ze stanem faktycznym- pierwsze co to sprawdzam zawsze czystosc toalety, jak tam sie czysto to w 90% reszta musi byc w porzadku-ot takie mam doswiadczenie z moich roznorakich wyjazdow blizszych i dalszych i to sie w moim przypadku sprawdza jak toaleta bezzarzutu to i reszta wg opisu.
maro22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maro22 » 07.07.2013 18:09

Witam po urlopie ! Jak już pisałem apartament wynająłem ze strony Casamundo ale oni byli pośrednikiem bo cała dalsza korespondencja pochodziła od "to islands travel". W apartamencie wynajętym w tym biurze byliśmy 2 tygodnie i zastrzeżeń nie mam. Standard nie był wysoki ale wszystko zgodnie z opisem na stronie internetowej biura a w przypadku łazienki nawet lepiej bo była dopiero co po remoncie. Poza tym ręczniki były wymieniane co 2 dni a o tym też nic nie pisało na www. Na stronie biura nic też nie pisało o ręcznikach plażowych dostępnych w apartamencie a były gratis z tym, że nie braliśmy bo mieliśmy własne. Postanowiłem też sprawdzić czy deklarowana powierzchnia apartamentu 60m.kw. jest zgodna z rzeczywistością i tu z moich pomiarów wyszło 68+12 taras czyli sporo więcej niż w opisie na stronie biura. W naszej miejscowości bez problemu można było wynająć w takiej samej cenie apartament lepiej wyposażony ale o mniejszej powierzchni więc zależy co kto lubi - dużo miejsca czy ładne wnętrze i wyposażenie. Na stronie www biura nie było fotografii parkingu o którym mowa w opisie apartmana a od forumowicza "sneer" wiedziałem, że parking jest kiepski. W mojej ocenie sam parking był bez zastrzeżeń - auto się mieściło ale zjazd na niego stromy pod dużym kątem i bezpośrednio z "Jadranki" był co najmniej trudny i wymagał pomocy drugiej osoby przy wyjeździe bo w tym miejscu jest akurat łuk drogi i słabo widać. Gdyby nie to, że mam wysokie zawieszenie to klął bym na ten zjazd. Z minusów bym wymienił wyczuwalną woń papierosów w pomieszczeniach apartamentu ale w opisie jest informacja, że palenie jest dozwolone więc w zasadzie można się było spodziewać "popielniczkowego zapachu", który nam towarzyszył przez pierwsze dni a potem ustąpił albo się przyzwyczailiśmy ? Cisza nocna w tym apartamencie i w całej miejscowości Brist zaczyna się o 23:00 i takiej informacji zabrakło w opisie apartamentu na stronie www biura więc ci z Państwa, którzy lubią nocne gwarne posiady na tarasie mogą być zawiedzeni... Dwa razy byliśmy świadkami jak właściciel naszego apartmana uciszał rozbawioną ekipę w sąsiednim domu i nie był jedynym, który to czynił. Nam to akurat odpowiadało bo dzieci kładliśmy spać około 22:00 a sami zasiadaliśmy przy piwie lub winie w świetle gwiazd na tarasie. Na temat ciszy nocnej rozmawialiśmy z właścicielem jedynej w Brist knajpki i powiedział nam, że takie w tej miejscowości jest "niepisane prawo", że w nocy ma być cicho a jeśli ktoś lubi "disco" to może się wybrać do oddalonego o 10 minut drogi piechotą Gradaca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

To islands travel??ktoś zna? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies