Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

To co kocham- wędkarstwo

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomek Wędkarz
Plażowicz
To co kocham- wędkarstwo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek Wędkarz » 03.08.2006 21:10

To pytanie troszke z innej beczki i nie wiem czy w dobrym dziale umieściłem:

Wyjeżdżam już w niedziele do Chorwacji. Czy był ktoś tam może z wędką? Jak tak to jakie ryby występują i do jakiej wagi (nie licząc wargatek których jest co ukleji w Brdzie) Jakie metody spinning, spławik grunt? Jakie przynęty, itp. W morzu łowiłem tylko 2 razy więc nie jestem w tym doświadczony.

2 razy byłem tam ale tak tylko z jedną ruską wędką i załważyłem że bardzo dobre efekty daje stosowanie "zanęty" w postaci... rozbitych jeżowców. Jednak do tego podchodzą tylko wargatki. Czy można gdzieś w okolicach dalmacji wypłynąć na połowy wędkarskie kutrem?
maalena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maalena » 03.08.2006 21:23

W wielu nadmorskich miejscowościach rybacy organizują tego typu imprezy tzn połowy, do wyboru są dzienne, nocne, kilkudniowe, bardziej lub mniej kameralne, z lepszym lub gorszym sprzętem od 15 do nawet kilkuset euro. Mniejsze polegają na tym że po prostu rybak zabiera ze sobą np. na nocny połów kilka osób, większe firmy oferują kilkudniowe rejsy z wyżywieniem, sprzętem i cudami na kiju i oczywiście połowy też pod okiem fachowca w programie.
Są to tzw. RIBOLOVNI IZLETI (fishing trips) więc warto popytać. Konkretniejszych porad nie mam niestety bo w życiu wędki nawet w ręku nie trzymałam:)
Tomek Wędkarz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek Wędkarz » 03.08.2006 22:06

dzięki i za to poczytałem na poprzednich postach. Jednak nie jestem aż tak zielony jak mi sie wydawało na początku.
Do tych co potrafią łowić:
-Jakie przynęty spinningowe używać
-Jaką zanętę używać podczas łowienia z gruntu(czy patent z rozwalonymi jeżowcami sie sprawdzi na większe ryby?)

Jak ktoś się naprawdę zna na wędkarstwie to proszę o kontakt na gg-7482044

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone