Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tisno

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cendrek
Plażowicz
Tisno

Nieprzeczytany postnapisał(a) cendrek » 26.04.2006 08:07

Witam, wybieram się w tym roku do Tisna (na wyspie Murter) i chciałbym się dowiedzieć jak tam jest (mile widziane jakieś zdjęcia - głównie morze i plaża). z góry dziękuję.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 26.04.2006 09:38

A możesz zmienić miejscowośc? Bo Tisno to mała miescina z małym mostem zwodzonym, wąskimi plazami, małym portem, bez starówki, nabrzeża po obu stronach mostu mają z jednej strony jaieś 300m z drugiej może 500, do tego sporo ludzi.
To nie znaczy że to jest jakieś totalnie tragiczne miejse. Ogólnie Murter jest bardzo ok ale Tisno to na nim chyba najgorsza lokalizacja a i w Hr są ciekawsze miejsca
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 26.04.2006 09:59

potwierdzam slowa Kira
jeżeli Murter to trochę głębiej, najlepiej miejscowość Murter ul. Pod Raduc
w okolicach plaży Slanica
cendrek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cendrek » 26.04.2006 10:15

czyli Tisno to nic specjalnego ? czy jednak warto mi tam jechać ?? a może Tisno ma jednak jakieś zalety ??

PS. Ma ktoś jakieś zdjęcia ?
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 26.04.2006 11:44

Co do Tisna to przejeżdżałem przez to miasteczko kilka lat temu jadąc na wakacje, które spędzałemw Jezerach (miejscowość zaraz za Tisnem).
Opis masz na mojej stronie www.mojachorwacja.boo.pl
Na tyle na ile zdołałem zaobserwować to Tisno rzeczywiście nie ma w sobie nic ciekawego do tego nie zauważyłem po drodze (w mieście i najbliższej okolicy) jakiś fajnych miejsc do zamoczenia 4-liter.
Jeśli nie masz już możliwości manewru, a będziesz dysponował samochodem nic straconego. Z Tisna do Jezer po wschodniej stronie wyspy biegnie ścieżka spacerowa. Są tam niewielkie zatoczki z niewielkimi skałkami (częściowo wybetonowane - zrobino półki wśród skał można rozłożyć ręcznik i ciałko).
Ew. samochodem dojechać do Jezer i przejść nad brzeg morza - naprzeciw "plaży" wyspa - widoczek fajny.
Jeśli to nie będzie dla Ciebie odpowiednie możesz przejechać się na plażę przylegającą do campingu w Jezera Lovisca - po prawej stronie drogi do Murteru - plaża płaska niemal jak u nas nad Bałtykiem.
Możesz również przejechac się do Murteru - z forum wynika, że od strony morza (nie od strony przylegającej do Murteru Betiny) są piękne plaże z krystalicznie czystą wodą.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone