napisał(a) toudee » 26.04.2006 11:44
Co do Tisna to przejeżdżałem przez to miasteczko kilka lat temu jadąc na wakacje, które spędzałemw Jezerach (miejscowość zaraz za Tisnem).
Opis masz na mojej stronie
www.mojachorwacja.boo.pl
Na tyle na ile zdołałem zaobserwować to Tisno rzeczywiście nie ma w sobie nic ciekawego do tego nie zauważyłem po drodze (w mieście i najbliższej okolicy) jakiś fajnych miejsc do zamoczenia 4-liter.
Jeśli nie masz już możliwości manewru, a będziesz dysponował samochodem nic straconego. Z Tisna do Jezer po wschodniej stronie wyspy biegnie ścieżka spacerowa. Są tam niewielkie zatoczki z niewielkimi skałkami (częściowo wybetonowane - zrobino półki wśród skał można rozłożyć ręcznik i ciałko).
Ew. samochodem dojechać do Jezer i przejść nad brzeg morza - naprzeciw "plaży" wyspa - widoczek fajny.
Jeśli to nie będzie dla Ciebie odpowiednie możesz przejechać się na plażę przylegającą do campingu w Jezera Lovisca - po prawej stronie drogi do Murteru - plaża płaska niemal jak u nas nad Bałtykiem.
Możesz również przejechac się do Murteru - z forum wynika, że od strony morza (nie od strony przylegającej do Murteru Betiny) są piękne plaże z krystalicznie czystą wodą.