Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Teraz pozytywy

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2008 10:19

Ale z tym piwem co jest....faktycznie - zarówno Karlovaćko jak i Ożujsko w domu już tak nie smakują... :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.09.2008 11:34

Gdybym miał do wyboru pobyt ma plażach Hiszpanii , Francji , Włoch , Grecji, Rumunii. Bułgarii , Turcji i Chorwacji - wybieram plaże w CHORWACJI :lol: :idea:

Życia braknie aby wszystkie odwiedzić :roll:

http://www.foto-julius.at/croatia_en01.html
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 18.09.2008 11:56

MWN napisał(a):
janniko napisał(a):Ch
Tak na marginesie:
Mieszkam w Krakowie i coś o tym wiem! Dostajemy potężne pieniądze z Unii i każdy by już za tę kasę zrobił z Krakowa cacuszko na skalę europejską!!!

To ja zapraszam do Wrocławia: tam znajdziesz przykład europejskiego miasta sporych rozmiarów, który z własnych pieniędzy uczynił z Festung Breslau cacuszko, jak Ty mówisz.

Z Krakowa A4 jedzie się tylko 2 godziny, z Berlina 3h. A więc?

Może dojazd do Wrocławia jest Ok...lecz samo porusznie się po Wrocławiu to makabra..kocie łby, brak drokowskazów gdyby nie GPS to bym zabładził na miescie. Czas przejazdu przez miasto ok 12. 00 w drodze do Czech 1,5 gdz. Okolice dworca PKp brudno i niebezpiecznie. Ciągłe nagabuja pijani ludzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2008 12:07

Co prawda nie mieszkam we Wrocławiu ale studiowałem tam kilka lat i teraz także bardzo często jeżdżę tam...uważam , że Wrocław oznakowany jest bardzo dobrze i żadne GPS tam potrzebne nie jest..ja mam zastrzeżenia do oznakowania Warszawy...
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 18.09.2008 12:12

alessandro1977 napisał(a):Wrocław to najpiękniejsze miasto w Polsce...nic dodać nic ująć...

Przejeżdżałem przez Wrocław w tym roku jadąc do Chorwacji i niestety TRAGICZNIE mi się nie podobał a drogi to MASAKRA.90% to bruk.Nie wiem czym się zachwycacie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2008 12:24

pavio napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Wrocław to najpiękniejsze miasto w Polsce...nic dodać nic ująć...

Przejeżdżałem przez Wrocław w tym roku jadąc do Chorwacji i niestety TRAGICZNIE mi się nie podobał a drogi to MASAKRA.90% to bruk.Nie wiem czym się zachwycacie.

Ale nie chodzi mi o drogi bo te - fakt, fatalne ale o walory turystyczne miasta i klimatyczne...a ten jest niepowtarzalny...nie oceniaj miasta na podstawie wrażenia przejazdowego...aby przekonać się jaki jest naprawdę Wrocław musisz tam trochę pobyć...
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 18.09.2008 12:28

Ten wątek zdecydowanie bardziej mi się podoba niż ten, w którym ludzie piszą jak to muszą się "umęczyć" na wakacjach w Cro. Też widzę, że Chorwacja idealna nie jest, ale po co psuć sobie wakacyjny nastrój i humor?
Dlatego wolę porozmyślać nad pozytywami...

życzę wszystkim więcej :D :D :D na co dzień

ps. A ja w Chorwacji (oprócz tu wymienionych rzeczy) lubię ten luz, swobodę i zaprawioną nutką chaosu rzeczywistość.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2008 12:36

Tymona napisał(a):Ten wątek zdecydowanie bardziej mi się podoba niż ten, w którym ludzie piszą jak to muszą się "umęczyć" na wakacjach w Cro. Też widzę, że Chorwacja idealna nie jest, ale po co psuć sobie wakacyjny nastrój i humor?
Dlatego wolę porozmyślać nad pozytywami...

życzę wszystkim więcej :D :D :D na co dzień

ps. A ja w Chorwacji (oprócz tu wymienionych rzeczy) lubię ten luz, swobodę i zaprawioną nutką chaosu rzeczywistość.

Nigdzie nie jest idealnie ale po co narzekać skoro przecież oprócz Cro jest wiele innych krajów...jeżeli komuś Chorwacja nie pasuje zawsze może obrać inny kierunek...jeżeli komuś przeszkadzają kamyczki na plaży, skaliste plaże czy niegościnni Chorwaci może pójść na miejski basen...po co męczyć sie taki kawał drogi
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2008 14:54

MWN napisał(a):
Z Krakowa A4 jedzie się tylko 2 godziny,

Dwie godziny z Krakowa ,to chyba tylko partyzanci od Broza Tity i to nie autostradą tylko poboczami przez lasy i pola... :lol:
My ,normalni kierowcy korzystający z A-4 w dwie godziny to co najwyżej granice Katowic możemy osiągnać.Potem godzinka przez Węzeł Murckowska (bedzie najwiekszym w Polsce-jak go zbudują) a potem juz faktycznie z górki w te dwie godzinki a nawet ciut mniej :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Teraz pozytywy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone