marze_na napisał(a): No to zgłaszam się do tablicy .
A fotki baaaaaaaardzo mi się podobają. Takie ciepłe i słoneczne.
marze_na napisał(a): Zdaliśmy Pani Profesor ?
12/12. Brawo!!!
walp napisał(a):Jako ciekawostka - o olsztyńskim zegarze słonecznym, wspomniane jest na stronie tego bloga.
marze_na napisał(a): 2. Zegar słoneczny na ścianie ratusza w Olsztynie.
walp napisał(a):Jako ciekawostka - o olsztyńskim zegarze słonecznym, wspomniane jest na stronie tego bloga.
Sol-Wagon napisał(a):byliście w zmowie
a odpowiedz poszły "bokiem" na priv
Jolanta M napisał(a):A skoro mowa o tych zegarach, to...marze_na napisał(a): 2. Zegar słoneczny na ścianie ratusza w Olsztynie.
Powiem tak. Wiem, że Marzena wie , a to nie apteka, więc odpowiedź zaliczyłam , ale precyzyjnie powinno być "na ścianie Starego Ratusza w Olsztynie", bo jeśliby ktoś spróbował szukać go na ścianie ratusza (w domyśle - nowego, czyli współcześnie funkcjonującego), to by się mógł nieźle zdziwić.
marze_na napisał(a):Generalnie wrażenie mam jedno, dodatkowo poparte zamieszczonymi tutaj komentarzami. Pięknieje nam...
marze_na napisał(a):Wniosków, uwag, zapytań brak, mogę więc oficjalnie zakończyć relację .
marze_na napisał(a):W poszukiwaniu średniowiecznej cegły przemierzyliśmy 2266 km poruszając się ze średnią prędkością 58 km/h
marze_na napisał(a):Wniosków, uwag, zapytań brak, mogę więc oficjalnie zakończyć relację .
marze_na napisał(a):Jeszcze raz dziękuję wszystkim za obecność i miłe słowa. A Joli dodatkowo za merytoryczny nadzór nad warmińską częścią tej opowieści .
walp napisał(a): - pokazaliście, że warto wybrać się do mniej znanych, ale wcale nie mniej pięknych miejsc w naszym kraju.
Vjetar napisał(a):Generalnie wrażenie mam jedno - pęknie tu w tej relacji i tam gdzie byliście. Było super.
kulka53 napisał(a):Zaległości jest wiele i tak wiele miejsc wciąż jest w opłakanym stanie, choćby w naszym regionie. Czasem brak kasy, czasem nieuregulowane sprawy własności, czasem tumiwisizm.... Może i to się zmieni, póki jest jeszcze co ratować .
Lednice napisał(a):Bardzo fajna relacja i jak to mówią
szacun
walp napisał(a):- pokazaliście, że warto wybrać się do mniej znanych, ale wcale nie mniej pięknych miejsc w naszym kraju.
ASIULA HK napisał(a):Powiem Ci, że Twoja relacja uświadomiła mi, iż zdjęcia z niektórych miejsc mam na ... papierze Dawno nie byłam , chociaż są o rzut beretem
Jolanta M napisał(a):Mam nadzieję, że się jeszcze kiedyś na Warmii spotkamy.
Tyyyyyyle jeszcze zostało do zobaczenia.
Nefer napisał(a):Jedna tylko drobna uwaga (przepraszam):marze_na napisał(a):Chełm wieży...
Wieża ma hełm...
marze_na napisał(a):Jakieś półtora roku temu zrobiliśmy sobie wycieczkę