Czemu tylko są 3 flagi
Białorusini twierdzą, że to oni wygrali bitwę
A i Krzyżakom należy się flaga, tylko nie wiadomo, czy niemiecka, czy austriacka
marze_na napisał(a):urodą niestety nie uwodzi.
kulka53 napisał(a):Bardzo ciekawa relacja Marzeno
Podczytywałem przez kilka ostatnich dni...
kulka53 napisał(a): teraz widzę, że i tam pięknieje .
marze_na napisał(a):Miasto zachowało w pełni swój XIII-wieczny układ urbanistyczny, oparty na siatce prostopadle przecinających się ulic, które stanowią klasyczny szachownicowy plan średniowiecznego miasta z centralnie usytuowanym rynkiem.
Nefer napisał(a):Korzystając z czasu okołoświątecznego i mając mniej pracy w pracy , z przyjemnością przeczytałem i pooglądałem relację z Twoich (Waszych) pomorsko-kociewsko-warmińskich wojaży.
Relacja świetna - kopalnia wiedzy z historii architektury, wspaniałe zdjęcia.
Nefer napisał(a):Bardzo dziękuję za już, ale proszę także o jeszcze. Z pewnością będę śledził relację.
walp napisał(a):Replika wzorca tej miary jest przytwierdzona do ściany ratusza - pewnie go widzieliście.
marze_na napisał(a):Można powiedzieć, że patrzyliśmy, ale nie mieliśmy pojęcia co widzimy
O pręcie chełmińskim dowiedziałam się wczoraj rano . Przygotowując chełmińskie odcinki relacji obejrzałam sobie na vod odcinek cyklu Nie ma jak Polska z Chełmnem w roli głównej.
walp napisał(a):Często tak mam. Wkurzam się wtedy na siebie, kiedy po powrocie z jakiegoś miejsca dowiaduję się,
że trzeba było wejść wyżej, odbić z drogi itd.
walp napisał(a):No cóż, nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego o wszystkim.
walp napisał(a):Uważam, że możesz śmiało konkurować, a gdybyś poszła z tą relacją do "Bernardinum"
nie odmówiliby druku, tym bardziej, gdyby zobaczyli piękne zdjęcia katedry.
marze_na napisał(a):walp napisał(a):Często tak mam. Wkurzam się wtedy na siebie, kiedy po powrocie z jakiegoś miejsca dowiaduję się,
że trzeba było wejść wyżej, odbić z drogi itd.
Też tak mamy. Ale w tym pytadku staliśmy pewnie dwa kroki od tego nieszczęsnego pręta .