Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Teneryfa w tydzień - szczegółowa fotorelacja. Zapraszam.

Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.12.2013 11:34

Kapitalne zdjęcia ! Kolor przeplatany czernio-bielą dodaje relacji smaczku :)
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 28.12.2013 14:05

Dziękuję.

Po obejściu Monkey Parku wjeżdżamy do chyba największego kurortu na wyspie - Costa Adeje - to taka nowsza część Playa de Las Americas, tylko z o wiele lepszymi plażami (w większości są sztuczne, ale co z tego jak efekt końcowy jest super?).
Zaparkowaliśmy na pierwszym lepszym parkingu i instynktownie kierujemy się deptakiem w jedną stronę na najlepszą plaże w miejscowości.
Widok na Costa Adeje
Obrazek

Obrazek

No i po 1-2 km dotarliśmy na Playa del Duque (co ciekawe plaża ta pojawia się czasami w rankingach najlepszych plaż Hiszpanii zaraz za takimi gigantami jak plaże Formentery czy niektóre plaże Majorki).
Kolor wody jest bardzo atrakcyjny i zachęca do kąpieli. Temperatura wody również bardzo przyjazna. Plaża otoczona falochronem więc nie ma wielkich fal - idealne warunki do kąpieli. Dodatkowo jest jeszcze na niej względnie pusto biorąc pod uwagę że zaraz przy niej jest hotel obok hotelu - chyba większość turystów wywiało do parków i innych atrakcji Teneryfy. A jest praktycznie jeszcze sezon:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy plaży znajdują się same centra handlowe i hotele i drogie restauracje, centra mieszczą się w budynkach zrobionych na wzór starych hiszpańskich domków, co daje fajny klimat i nie psuje krajobrazu, są placyki z fontannami, uliczki, jak na jakiejś hiszpańskiej starówce:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ładne mieszkania przy plaży, jakby ktoś chciał kupić ;)
Obrazek

Trzeba wracać, o 18 musimy oddać samochód.
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 29.12.2013 15:01

Po oddaniu samochodu ruszamy od razu pieszo tam gdzie nas jeszcze nie było, a gdzie mieliśmy w sumie najbliżej - pod Los Gigantes.

Dochodzimy do słynnych domków z ogródkami z widokiem na klify:
Obrazek

Słońce o tej godzinie praży jeszcze niemiłosiernie, a dłogość trasy z Playa Arena pod Los Gigantes wcale nie jest taka krótka...

Mamy tego dnia niezwykłe szczęście na tukany... kolejny siedzi w jednej z kawiarni w Los Gigates...
Obrazek ten jest jakby jeszcze ciekawiej ubrawiony.
W tejże kawiarni mają też gadającą papugę, która nawołuje gości do środka wykrzykując "hola, hola".

Pod Los Gigantes jest dość ładny porcik jachotowy
Obrazek

Ale plaża raczej nijaka:
Obrazek

Puerto Santiago w drodze powrotnej:
Obrazek

Obrazek

Zachód słońca nad Playa Arena
Obrazek

Obrazek

Koniec relacji.
Myślę, że można bez zastanowienia gorąco polecić Teneryfę wszystkim miłośnikom Chorwacji.
Pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.12.2013 08:21

WolfAtTheDoor napisał(a):Myślę, że można bez zastanowienia gorąco polecić Teneryfę wszystkim miłośnikom Chorwacji.

Gorzej jak ktoś się boi latać.

WolfAtTheDoor napisał(a):Koniec relacji.

No cóż, szkoda.Z ciekawością tu zaglądałem bo...jakoś jednak bardziej ciągnie mnie do HR.
:mrgreen:

WolfAtTheDoor napisał(a):Pozdrawiam.

Ja również pozdrawiam - dziękując za relację życzę w nowym 2014 szalonych wakacji.
:papa:
WolfAtTheDoor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WolfAtTheDoor » 03.01.2014 00:01

"Gorzej jak ktoś się boi latać."

No to wtedy faktycznie, pozostają fajne miejsca do których można dotrzeć w inny sposób - a jest ich tyle że życia zabraknie:)

Dziękuję i wzajemnie :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2014 01:07

WolfAtTheDoor napisał(a):"Gorzej jak ktoś się boi latać."

No to wtedy faktycznie, pozostają fajne miejsca do których można dotrzeć w inny sposób - a jest ich tyle że życia zabraknie:)

Życia ... i kasy :wink: no chyba że jakaś kumulacja ... :oczko_usmiech:
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 03.01.2014 20:02

:wink: Witam,
Piękne fotki + relacja, można zakochać się w krajobrazach, widokach, górach, itp.
Zwłaszcza te masywy skalne bardzo mi się podobają, są takie duże i tajemnicze.
Quecal
Croentuzjasta
Re: Teneryfa w tydzień - zapraszam.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Quecal » 27.02.2014 10:44

KarKoz napisał(a):Też chciałbym być na Teneryfie jeszcze raz,
A co, już raz byłeś?
Nie, ale już raz chciałem :mrgreen:

buhahahahahaa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...a ja nie chciałem, ale jednak pojadę, a raczej polecę :) I to jeszcze w tym roku - choć miała być znowu Chorwacja :roll: no ale co tam w końcu do niej jest tak blisko, że będzie można zawsze wyskoczyć :boss:

Ciekawa i bardzo malownicza relacja - przyciągnęła mnie ta Teneryfa :hut:
Poczekamy, zobaczymy, relacja będzie :mrgreen:

Pozdrawiam
Kamil
Poprzednia strona

Powrót do Hiszpania - España

Teneryfa w tydzień - szczegółowa fotorelacja. Zapraszam. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone