Dzięki Michale, że zabrałeś nas ze sobą w objazd po tej wspaniałej wyspie ...
Foty kapitalne, opisy konkretne i niosące dużo informacji, celne podsumowanie - nic dodać, nic ująć ...
Pozdrav
Lednice napisał(a):Niezła ściąga dla planujących pobyt na Teneryfie,
zaraz zaznaczam relację w "Ulubione"
dangol napisał(a):Dzięki za fajną podróż - zachętę żeby po raz kolejny wrócić do kanarakowych planów urlopowych ...
Ale jaki będzie priorytet? Za dużo fajnych miejsc, w których chciałabym się znaleźć w najbliższej przyszłości! A możliwości realizacji planów stanowczo za mało
pablos77 napisał(a):Przepiekna relacja. Fajnie że na nią w końcu trafiłem
kanarowski napisał(a):Bardzo fajnie pokazana Teneryfa, widoki przepiękne. A jak cenowo wygląda w sklepach? Chodzi mi o podstawowe produkty spożywcze, napoje, alkohole?
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):Zawsze myślałem, że to typowy, przepełniony turystyczny kołchoz.
Ja również . Dlatego nigdy nawet nie rozpatrywałam tego kierunku
Świetna relacja. Niecierpliwie będę wyglądać następnej Twojego autorstwa.
Dziękuję i pozdrawiam.
agata26061 napisał(a):Dzięki za tak obfitą relację. Z pewnością przyda się jako przewodnik podczas podróży na Teneryfę
woojtekg napisał(a):Bardzo fajna relacja, która pomogła mi zaplanować majowy wyjazd.
woojtekg napisał(a):Nie mam za bardzo, gdzie się zapytać, więc proszę autora o wyrozumiałość, a innych o informacje.
woojtekg napisał(a):- czy z Puerto de Santiago da się dojść promenadą/ ściężką nad oceanem do Los Gigantos, czy trzeba iśc drogą przez miejscowości ?
- gdzie można zamówić wycieczkę statkiem w poszukiwaniu delfinów i pod klify ( czy tez chodzą po plaży naganiacze jak w cro ? )
- czy warto wcześniej rezerwować bilety na El Teide ( bez wejścia na szczyt ) żeby uniknąć kolejek, czy też może warto wybrać dzień na miejscu ze względu na pogodę ?
- czy w ryanairze można wykupić walizki tylko dla dzieci nie kupując dla dorosłych ( te dla dzieci są dwa razy tańsze ), a 2 większe i 4 podręczne spokojnie nam wystarczą
nocujemy w Puerto de Santiago
Krzychooo napisał(a):Dzięki serdeczne za świetną relację, Mikeee. Dużo przydatnych opisów i refleksji, fajne zdjęcia. Nawet zdążyłem skorzystać, miesiąc temu szwendałem się po Teneryfie. Z pierwszą trójką Twojego zestawienia się zgadzam (Teide, Anaga, Masca).
wojan napisał(a):Dzięki Michale, że zabrałeś nas ze sobą w objazd po tej wspaniałej wyspie ...
Foty kapitalne, opisy konkretne i niosące dużo informacji, celne podsumowanie - nic dodać, nic ująć ...
Pozdrav
Franz napisał(a):Mikeee napisał(a):za zamkiem San Felipe ludzie układają piramidki z kamieni. Układamy też swoją piramidkę
Może nawet ją widziałem...
Pozdrawiam,
Wojtek
Mikeee napisał(a):Lednice napisał(a):Niezła ściąga dla planujących pobyt na Teneryfie,
miło mi będzie jak się przyda
pozdrawiam,
Michał
ArliJ napisał(a):Mikeee napisał(a):Lednice napisał(a):Niezła ściąga dla planujących pobyt na Teneryfie,
miło mi będzie jak się przyda
pozdrawiam,
Michał
wygląda na to, że się przyda:) w 1 połowie czerwca prawdopodobnie będziemy tam 10 dni i chcemy się przekonać sami, że Teneryfa to nie tylko kompleksy hotelowe bo tego unikamy:)
ArliJ napisał(a):Świetna relacja!
woojtekg napisał(a):Jeszcze raz dziękuje za cenne rady, który były w tym wątku.
woojtekg napisał(a):
Mojej relacji nie będzie...
woojtekg napisał(a):Gdyby jednak, ktoś miał jakie pytania, proszę śmiało tutaj ( jeżeli autor nie ma nic przeciwko )
woojtekg napisał(a):udało się zobaczyć:
Playa de la Arena
Playa de las Teresitas
Playa Fanabe
Loro Park
Camel Park
el Teide ( bez wejścia )
Rejs w poszukiwaniu delfinów
Masca, Garachico, Los Gigantes
Pakula napisał(a):Witam,
odświeżę temat,mam pytanie był był ktoś na Teneryfie w kwietniu?
Ciekawe jaka jest wtedy pogoda.
Mam zamiar wybrać się na kilka dni w połowie kwietnia.