ajdadi napisał(a):Fajna ta plaża
Cudo po prostu
ajdadi napisał(a):Fajna ta plaża
tony montana napisał(a):A widzieliście malunki słynnych ludzi na kamieniach przy oceanie na tyłach Auditorio?
Mikeee napisał(a):tam nie zaglądałem. Masz jakieś zdjęcia, bo nie kojarzę z Twojej relacji?
Mikeee napisał(a):plaża jest nietypowa jak na Teneryfę i w ogóle Wyspy Kanaryjskie. Nietypowa bo żółta, a nie ciemna. Do jej budowy, na czarne, wulkaniczne podłoże, wysypano 4 mln worków tegoż złocistego piasku, który ściągnięto tu wprost z Sahary. Wybudowano również wał chroniący przed falami – gwarantuje to bezpieczną i spokojna kąpiel i plażowanie – raj dla rodzin z dziećmi.
Mikeee napisał(a):Bardzo nam się podoba ta plaża. Z uwagi na to, że jutro mamy w planie spędzić cały dzień w górach Anaga (czyli w okolicy), decydujemy, że w drodze powrotnej wpadniemy tu jeszcze na chwilę. Kusi mnie ten punkt widokowy przy drodze na tej skale
Franz napisał(a):Mikeee napisał(a):Jadąc drogą z Santa Cruz na północ ok. 10 km, wzdłuż potężnego portu docieramy do Playa de las Teresitas
Tam zrobiliśmy krótki przystanek w drodze przez góry Anaga na drugą stronę. Obok się plażowała pani topless, a Bea w buciorach turystycznych...
Lednice napisał(a):Super
ajdadi napisał(a):Fajna ta plaża zwieńczona klifami...
agata26061 napisał(a):Cudo po prostu
tony montana napisał(a):tony montana napisał(a):A widzieliście malunki słynnych ludzi na kamieniach przy oceanie na tyłach Auditorio?Mikeee napisał(a):tam nie zaglądałem. Masz jakieś zdjęcia, bo nie kojarzę z Twojej relacji?
Piąta i szósta fotka
tony montana napisał(a):Plaża jest bardzo dluga - tak na oko z 1,5 km i można sobie miło po niej pospacerować w tę i wewtę
tony montana napisał(a):Mikeee napisał(a):Bardzo nam się podoba ta plaża. Z uwagi na to, że jutro mamy w planie spędzić cały dzień w górach Anaga (czyli w okolicy), decydujemy, że w drodze powrotnej wpadniemy tu jeszcze na chwilę. Kusi mnie ten punkt widokowy przy drodze na tej skale
Widoki z punktu widokowego
kanarowski napisał(a):Piękna plaża, wyspa także piękna. Z jednej strony fajnie, że w tym roku prawdopodobnie się uda tam pojechać w czerwcu i że czas tak szybko płynie, a z drugiej strony szkoda, że tak szybko płynie, bo jak już tam będziemy to szybko zleci niestety
Franz napisał(a):Mikeee napisał(a):W końcu jakoś wydostajemy się z miasta w kierunku masywu
My tędy wracaliśmy, a wjechaliśmy od plaży Teresitas, na koniec przez tunel.
Lednice napisał(a):Trochę mnie zniechęcają te mocno zakręcone i wąskie drogi
tony montana napisał(a):niestety w styczniu 2014 był sens robić tylko fotki na pierwszym (del Carmen), na Anglikach była taka mgła, że chowałem aparat i płakałem ...
ajdadi napisał(a):tony montana napisał(a):Fajne masz foty z Miradorów...
Mi też się podobają...
Mikeee napisał(a):Niestety dojeżdżając do wybrzeża straszą nas chmurzyska i zaczyna padać deszcz.