Mikeee napisał(a):Niestety trzeba mieć specjalne, darmowe pozwolenie wydawane przez administrację Parku Narodowego el Teide
Kłody pod nogi...
Na najwyższy szczyt kontynentalnej Hiszpanii można wleźć bez takich szykan.
Pozdrawiam,
Wojtek
Mikeee napisał(a):Niestety trzeba mieć specjalne, darmowe pozwolenie wydawane przez administrację Parku Narodowego el Teide
Mikeee napisał(a):5 dzień
Buber napisał(a):To jest właśnie piękne - ocean i góry/a ... i to porządne.
Buber napisał(a):Z tym pozwoleniem to nie za dobra historia.
Obawiam się, że część tych pozwoleń jest niewykorzystana.
marze_na napisał(a):Mikeee napisał(a):W języku Guanczów „piekielna góra”.
Wysokość 3718 mnpm czyni Teide najwyższym szczytem Wysp Kanaryjskich, całej Hiszpanii oraz najwyższym punktem na całym Atlantyku. Wysokość wulkanu od podstawy (dna oceanu) to 7500 m
Imponujący
Szkoda, że Pico del Teide tylko dla wybrańców .
Franz napisał(a):Na najwyższy szczyt kontynentalnej Hiszpanii można wleźć bez takich szykan.
tony montana napisał(a):Mikeee napisał(a):5 dzień
Ale bomba to z góry wygląda!
retro520 napisał(a):Świetna relacja! Razem z żoną i dzieciakami (niestety) lecimy w lutym.
woojtekg napisał(a):I my się mocno zastanawiamy nad Teneryfą w maju.
woojtekg napisał(a):2 ) czy jest jakiś problem z oddaniem samochodu w wypożyczalni o 4-5 rano ? Lot do Wrocławia jest o 6:55, no i czy jest jakaś wypożyczalnia, która nie pobiera opłat za foteliku dla dzieci ?
woojtekg napisał(a):3 ) na jakiej stronie jest największy wybór hoteli ? mam pare miejscówek na booking, ale jeszcze nic mnie w 100% nie przekonało
woojtekg napisał(a):Dziękuje za radę, rzeczywiście wygląda że Kanarach foteliki są za darmo, w dodatku pełne ubezpieczenie i drugi kierowca. Brzmi to zbyt opytymistycznie, ale wyjdzie mi z 500 zł taniej niż gdzie indziej. Chyba, że jest cos ukrytego, czego na pierwszy rzut oka nie widzę.
Free services including:
•Child seats & booster seats