napisał(a) WolfAtTheDoor » 09.09.2013 19:27
Problemem jest to że żadne tanie linie nie latają z Polski na Teneryfę. Jedyne na co możesz się załapać z kraju w "rozsądnej" cenie to czarter z biura podróży - koszt około 600-800 zł/osobę. Ludzie którzy mieszkają na Teneryfie latają w ten sposób do kraju mówią że 600 zł/osoby w jedną stronę to super okazja. Nie wiem czy sam czarter za przykładowo 1300 zł w dwie strony się opłaca czy nie, jeżeli cena wycieczki wraz z hotelem wynosi np. 2200 zł/tydzień. No chyba że się chce być 2 tygodnie, to wtedy sam lot być może się opłacać jeśli założymy jakaś mega tanią noclegownię z własnym wyżywieniem - ale też nie wiem czy jest sens na wakacjach bawić się w gotowanie jak to ma być czas na wypoczynek i żeby właśnie ten czas jak najefektywniej wykorzystać, a nie w kuchni go tracić.
Co do nurkowania na Teneryfie - w Siam Parku poznaliśmy parę z Polski która właśnie tam nurkowała i bardzo sobie chwili swoją bazę nurkową (nie pamiętam już gdzie to było) - chociaż oni raczej byli początkujący a Ty jesteś już doświadczona i pewnie na Tobie ta baza nurkowa nie zrobi takiego wrażenia. Na Teneryfie życie podwodne w porównaniu z Egiptem to nie istnieje wręcz. Za to jak będziesz miała szczęście to spotkasz w wodzie wieloryby

- wiele wodolotów w Los Gigantes organizuje takie wypady na poszukiwanie wielorybów i podziwianie ich z pokładu statku (bez nurkowania), jaki jest % szansy na ich odnalezienie, tego nie wiem, nie korzystałem z tych wycieczek.
Tak jak i Rafał K ja również polecam Bahia Flamingo - w końcu w hotelu tylko się śpi na Tene, więc po co przepłacać. Ja jedzenie chwalę w tym hotelu - miałem akurat wersję All inclusive i taką też polecam - przykładowo do kolacji masz do wyboru pepsi, pepsi light, wodę, schweppes w smakach lemon, orange, tonic, piwo lane, trzy rodzaje wina i trzy rodzaje soków (choć tych ostatnich nie polecam akurat), do tego często jakiś jeszcze sok z wyciśniętych grejfrutów i pomidorów bodajże. Do tego do 23 mnóstwo rodzajów drinków - tego HB nie ma a różnica w cenie między HB a All nie jest duża. My w dzień zwiedzaliśmy a w nocy piliśmy i taki schemat wypoczynku polecam:P
Słyszeliśmy również historie że ktoś miał grzyba w łazience, albo że komuś ukradli coś z pokoju - my nic takiego nie doświadczyliśmy akurat, złego słowa o hotelu nie mogę powiedzieć. Obsługa też miła i pomocna. Jedyne co mnie wkurzało to to że nie można było ściągnąć tej opaski all i wszystkie zdjęcia mam z taką niebieską opaską:P