wiola2012 napisał(a):megidh napisał(a):Tuż przy parkingu znajduje się mała plaża Playa Candelaria, której czarny piaseczek przepięknie błyszczał w promieniach słońca.
Kąpaliście się? Piasek rzeczywiście pięknie się mieni, ale ta woda taka wzburzona bardzo. Ciekawa jestem w której części Teneryfy jest najspokojniejsza woda. Oczywiście w listopadzie
Nie kąpaliśmy się ani na tej plaży, ani na żadnej innej. Jedynie moczyliśmy nogi. Waldek to się nie kąpie prawie nigdy a ja zrobiłam się wygodna i nie chce mi się po kąpieli przebierać, suszyć, robić coś z włosami, bo przecież po kąpieli zawsze mam je mokre.
Jeśli chodzi aktywność fal, to woda przeważnie jest w miarę spokojna na tych plażach, wzdłuż których usypane są kamienne falochrony w odległości kilkudziesięciu metrów od brzegu. Te falochrony osłabiają siłę fal, więc są one zdecydowanie łagodniejsze po pokonaniu tych falochronów. Tak jest na plaży Playa de las Teresitas. Także w Playa de las Americas i w Los Cristianos plaże mają osłonę w postaci kamiennych falochronów. My wypoczywaliśmy na plaży Playa de El Bobo i woda tam była spokojniejsza, niż poza falochronem.