Witam ponownie.
Trochę połączę cytowane osoby w ten post (wybaczcie mi).
Tymona- Ciebie też pozdrawiam.
Rafał K - Witam too
,
a teraz ważne słowa z twojej relacji -str. 6 relacji-Costa Adeje 2008.
'' Jeżeli tylko możecie - piszcie relacje... i wklejajcie fotki... w ten sposób dzielimy się ze sobą tym co dobre. Fajnie jest czasem pobyć sobie pośród ciepłych emocji, przekazanych przez innych ludzi...''
- to było mądre motto twojej relacji i przesłanie dla innych.
Fajnie jeśli dzisiaj możesz ocenić, że wartość jest przekazywana dalej i nie umarła od 2008 roku.
zawodowiec-chylę czoła przed twoimi dokonaniami, teraz będę miał odwagę napisać w twoich relacjach, że jestem pełen podziwu za twoje wyprawy.
Nieliczni są prawdziwymi globtroterami. Ty tak.
Co do twoich pytań, odnośnie Teide (może inni też z tego skorzystają), to
kolejka chyba jest czynna cały rok, ale zawsze lepiej sprawdzić to na ich stronce:
www.telefericoteide.com, odnośnie pogody na Teide to na:
www.snow-forecast.com/resort/Teide/6day/top i tu uwaga! pomimo posiadanego pozwolenia i nawet gdy kolejka jest czynna, a gdy temperatura na górze spada do 0- wejście na sam szczyt może być wstrzymane przez strażników.
A więc w terminach (a raczej warunkach), gdy szczyt jest ośnieżony, pogoda wspaniała, bezchmurne niebo-pozwolenie może być tylko pamiątką. Tak więc warto dzwonić do władz parku i pytać o szanse, a nie sugerować się własną oceną.
Dla osób z grupy turystyki aktywnej warto pokusić się o samodzielne wejście i nocleg na 3270m w schronisku Refugio Altavista, ich stronka z cenami, możliwością rezerwacji noclegu to:
www.refugioaltavista.com
Podobno pobyt w schronisku upoważnia do wejścia bez zezwolenia (po noclegu), ale tylko w godzinach porannych.
maslinka-dzięki za uznanie
(zapewniam, że do tej pory zobaczyłaś znacznie więcej pięknych miejsc niż ja), ja nie jestem podróżnikiem jak wielu z was, jeśli mój ''wyskok'' zachwyca to jest mi miło, ale zapewniam, że Teneryfa jest w zasięgu każdego.
Na koniec relacji wspomnę o kosztach podróży, aby wielu przekonać, że macie ją w zasięgu ręki. Jak ikonkę
masmedia-dzięki za uznanie, a tym samym wsparcie.
Kevlar-masz rację, folderowa Teresitas to zmyłka, prawdziwe piękno to ... inne miejsca.
anakin -chatki też mnie urzekły (moje słowne ''upiększacze'' to tylko dla wywołania uśmiechu).