Siedzę od poniedziału na L4 nudzę się i nudzę, czytam relację za relacją, plan na AD2012 w pełni gotowy i tak mi przychodzi przez myśl, że napiszę swoją relację z 2011 roku (miała być pisana w ferie zimowe, ale ferii praktycznie nie było przy najmniej dla mnie
Wakcaje 2011 ponownie czas zacząć
Po długich miesiącach czytania forum, przeglądania map Dalmacji, wielu wielu pytaniach i wielu odpowiedziach, tysiącach dylematów (m.in. tu) w końcu w czerwcu zapadła ostateczna decyzja: wyjazd w ciemno.
Wyjazd w ciemno nie taki straszny w końcu, po raz pierwszy, został przetestowany w większym gronie (8 osób) podczas długiego weekendu czerwcowego 2011 w Krynicy Morskiej, ale o tym może w innym dziale i w innym czasie.
Termin: od soboty 6 sierpnia na 10 dni, może +1/2 więcej, pobyt w ratach
Miejsce: miasteczko nieduże między Sibenikiem a Splitem
Czym: tu nie było problemu: Ford Focus kombi srebrny z LPG
Skład osobowy: mocno się wahał, na pewno nasza trójka, czyli ja, Pan M. i 8-letni syn. Pod uwagę wyjazd brali jeszcze znajomi z 2 letnią córką, ale zobowiązania rodzinne górą oraz szwagier ze szwagierką, ale też ostatecznie zrezygnowali. Więc jedziemy w trójkę.
Tak więc (jak strasznie wygląda taki początek zdania, ale wygoda bierze górą) czekamy na sobotę 6 sierpnia.
W tej relacji nie będzie:
Cenników z restauracji
Wielkiego nurkowania,
Całkowicie dzikich bezludnych plaż
A co będzie?:
Powolne zwiedzanie z 8-latkiem
Leniwe opalanie i snoorkowanie
Dzień dostosowany do potrzeb 3 osób
Poszukiwanie stateczków
Jeśli tylko znajdą się chętni do podróży ze mną, zapraszam serdecznie.
Za oknem chorwacka pogoda tylko atmosfery brak no i oczywiście Jardanu , ale nie wszystko można mieć
Wrzucam zdjęcia na serwer i piszę 1 odcinek