Zagadka sama się rozwiąże, ale dziś taki dzień, że mało kto teraz na forum siedzi
Cóż napisać jak nie Polska biało-czerwoni................................. GOOOOLLLL
Dobrze, że mam podzielną uwagę, mecz podnosi ciśnienie to i człowiek lepiej się czuje
Wy oglądajcie i trzymajcie kciuki za naszych, a ja oglądam i piszę
Obiecana wycieczka to oczywiście kierunk Wodospadów Krka. Start ze Skradin. Z Rogoznicy jest blisko, ale mimo to wybieramy się tam wcześnie rano, czyli dla nas to 8
Wcześniej wyczytałam wszystko co było na ten temat na forum, skontaktowałam się z parkiem (bardzo szybko odpisują na e-maile, bardzo miło i bardzo wyczerpujące odpowiedzi) i za start obrałam Skradin. Dzięki przejazdowi stateczkiem z miasteczka do parku mamy 2 in 1: i park i wycieczkę statkiem
Innej wycieczki statkiem nie planowaliśmy, całodzienna odpada, bo dla nas lekko nudna, a tak i park i statek dla syna, no i oczywiście kąpiel
Do Skradina przyjeżdżamy tuż po 9. Pakujemy w centrum i po jakiś 3 minutach jesteśmy pod budynkiem z kasami. Bilety kupujemy (trzeba ich pilnować, bo są i na statek i do parku), bierzemy broszurkę (i to w języku polskim, bardzo miło) i udajemy się do przystani (ja sie tu jeszcze wrócę, obejrzeć prezentację multimedialną).
Zajmujemy miejsce w kolejce: jesteśmy jednymi z pierwszych, więc na statek się załapiemy na 1000%
Taki był zresztą plan.
Mamy trochę czasu do odpłynięcia, statki startują o każdej pełnej godzinie, a popołudniu częściej (ale i ludzi więcej).
Pan M zostaje w kolejce, ja z synem idziemy się przejść, mały się tym samym nie nudzi, a ja zobaczę sobie miasteczko. Zdjęć jak się okazuje mam nie wiele, a raczej nic, bo tylko jedno
Miasteczko spokojne, lekko senne, ale to przecież dopiero poranek
Krążymy chwilę, i wracamy do portu. Tu widać stateczki i jeszcze raz stateczki
Ale najważniejszy jest ten widok:
Czyli most autostradowy, którym kilka dni wcześniej przejeżdżaliśmy i z parkingu patrzyliśmy na stateczki, które są teraz na wyciągnięcie ręki
Koniec na dziś
i koniec meczu: 1:1
Czekamy na sobotę i Czechy